Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Czesc,

kolejny projekt zakonczony, tym razem widok na brame i most.

Na bramie zastosowalem mape displacement. Chcialem zabawic sie swiatlami, w

scenie jest ich calkiem sporo, dlatego tez scena renderowala sie dosyc dlugo (ok 1 godz.).

Do zrobienia tej pracy wykorzystalem nawet Corela ;-) Posluzyl mi on do zrobienia

metalowych pretow bramy, bo takie powyginanie ich w maxie byloby czasochlonne.

Sprobowalem tez zrobic sobie geometryczna mgle - to co widac na obrazku to pareset plane'ow

z wlaczona przezroczystoscia. Zwroccie uwage, ze powietrze nad tym duzym plomieniem zalamuje

swiatlo :-).

Dosyc skromny WIP dostepny pod tym linkiem: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=20018&highlight=brama

Pozdrowienia.

most883pe.th.jpg

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

O jestem pierwszy :D !

A co do pracy : podoba mi się klimat, taki troche fantazy ;) Tekstury również mi pasują. Jedynie co mi się nmie podoba, to ogień płonący na pochodni i tuż przy brami. Ogólnie wrażenie z pracy pozytywnne .

Pozdr. ;)

Napisano

Fajna praca z fajnym klimatem. Te plomienie rzeczywiscie troche niedopracowane ale ogolnie niezle.

Napisano

ten płomien przy bramie jeszcze moze byc, ale ta pochodnia, to juz tragedia.

sople lodu troche ci nie wyszły.

w ogole nie pasuje mi ten śnieg tutaj - po modelingu i teksturka raczej to wygląda na jakieś klimaty z Tunezji czy Egpitu, a tam raczej nie pada snieg zbyt często.

troche za jasno w miejscach, które nie są oswietlone przez ogien.

Napisano
  • Autor

Nie spodziewałem się tak ostrej krytyki tego ognia, ale skoro uznaliście jednomyślnie, że coś z tym trzeba zrobić dokonam tej jednej poprawki w najbliższym czasie. Chyba będę musiał wesprzeć się jakimś pluginem, bo próbowałem różnych sposobów, ale wyniki były mierne.

Jeżeli chodzi o odbiór – to jest już indywidualna sprawa. Nie wszystko musi być konwencjonalne.

Pozdrowienia

Napisano

Nom, pracka fajna, ale szczegółami nie kipi. O ogniu już się ludziaki wypowiedzieli, więc może powiem, że jest ogólnie fajnie :] Pozdro i powodzenia życzę.

Napisano

No teraz teroche lepszy ten ogień(Max'owski czy AfterBurn?). Po mojemu na pochodniach troche "gęściejszy" powinien być, ale kwestia gustu.

Pozdrawiam.

Napisano

Te "iskry" czy cokolwiek to jest do wymiany... :p

Trochę zbyt pofałdowana ta duża płyta nad bramą.

pozdr

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności