Napisano 17 Grudzień 200519 l Czy może mi ktoś powiedzieć czemu nie mogę uzyskać obrazu z Camery01 ?? Wszytsko mam niby dobrze poustawiane lecz obrazu brak. Oblicza sie GI i wszytsko czarne. Link do pliku: htttp:http://www.raiden.boo.pl/bathroom.rar
Napisano 18 Grudzień 200519 l Niestety nie moge otworzyc pliku. Prawdopodobnie kamera jest w scianie tzn przesun kamere troszke od sciany. Sam nie wiem, nie widze tego. Ale skoro gi sie liczy to kamera jest zle usawiona
Napisano 18 Grudzień 200519 l zakladajac ze sie wszystko u mnie prawidlowo otworzylo, to w zakladce Gbuffer/color mapping ustaw dark/bright multiplier na 1 - pozniej mozesz to sobie odpowiednio modyfikowac. powinno pomoc;) pozdr
Napisano 18 Grudzień 200519 l Kamera nie była w ścianie. Racje miał MT zmieniłem tam na 1 i już jest. Mam pytanie macie jakieś rady dotyczące używania Photometric Lights z Vrayem ??
Napisano 18 Grudzień 200519 l Ale gdy chcem oświetlić ciemną łazienkę jedynie światłami punktowymi z sufitu to czego użyć ??
Napisano 18 Grudzień 200519 l target spot? bardzo ładnie się sprawują, oczywiście z decay inverse square :)
Napisano 18 Grudzień 200519 l Czy punkt deacay start ustawia sie w połowie pomieszczenia czy przy podłodze??