danieloxx Napisano 19 Grudzień 2005 Napisano 19 Grudzień 2005 Witam. Jestem początkujący więc jak naruszę jakiś poziom to proszę mnie odesłać pod właściwy adres. Jest taki problem. Zrobiłem sobie kwadrat i zrobiłem żeby poruszał si z jednego miejsca do drugiego (linia prosta) gdy wyrenderowałem animację to ona dziwnie zaczyna sięruszać, tak jakby człowiek zaczynał ciągnąć ten kwadrat przyspieszył, przez całą animację utrzymywał konkretną prędkość i przy samym końcu zwolnił. Wkurzające to jest gdy animacja przekonwertowana do flasha ma się powtarzać. Niech mi ktoś powie gdzie ustawić żeby przez całą animację prędkość kwadracika była taka sama.
illy Napisano 19 Grudzień 2005 Napisano 19 Grudzień 2005 ustaw dluzszy czas animacji, a pozniej w jakims virtualdub utnij te rozpedzajace sie koncowki
danieloxx Napisano 19 Grudzień 2005 Autor Napisano 19 Grudzień 2005 to może inaczej. Tak naprawdę zalezy mi na tym -> Wiruje pewna obręcz (kwadrat był dla przykładu) i ja renderuję ten film a puźniej konwertuje do flasha. Flash ma tę zaletę, że elegancko powtarcza animację. Chodzi tylko o ustabilizowanie prędkości, tak aby była stała przez całą animację.
piotrek Napisano 19 Grudzień 2005 Napisano 19 Grudzień 2005 Słuchaj kome - dobrze prawi. Ja tylko dopowiem, że Curve Editor, to edytor w którym edytujesz krzywe, będące wykresami różnych transformacji w zależności od czasu.
danieloxx Napisano 19 Grudzień 2005 Autor Napisano 19 Grudzień 2005 OK. Dzięki za podpowiedź. Już wszystko rozumiem. Elegancko teraz chodzi. Dzięki wszystkim.
kannu Napisano 19 Grudzień 2005 Napisano 19 Grudzień 2005 w maxie domyslnie krzywa animacji nie jest generowana liniowo (czyli pomiedzy dwoma punktami nie jest stałą predkosc), lecz rozpedza sie powoli, uzyskuje maximum, by na koncu zwolnić do zera.
Rekomendowane odpowiedzi