nielot007 Napisano 19 Grudzień 2005 Share Napisano 19 Grudzień 2005 Witam!! myslaelm ze sobie sam poradze ale nie daje juz rady :( chodzi o to ze mam zrobione video tutki i chce je skompresowac,ale rzecz w tym ze chce zeby sie zmiejszyla objetosc pliku np. mam plik ktory ma 800mb (i trwa 1h) i chce zeby pokompresji mial np. 100mb i pytanie jakich kodekow uzyc bo nie mam pojecia uzywalem wszystkich kombinacji ale nie daje to skutku np. probowalem duza ilosc kodekow do .mov .avi ale nic to nie daje aha moze ma to znaczenie kompresuje adobe premiere 6.5 pro :) help Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 19 Grudzień 2005 Share Napisano 19 Grudzień 2005 nielot w vt wystarczy (IMO) 5-10 klatek na s podobno dobry jest do tego kodek tscc powtórze sie ale: możesz troche (150% prędkości orginału) zwiększyć prędkość vt. Widz sie wtedy nie nudzi dodatkowo możesz zmniejszyć liczbe kolowrów do 256 to też troche daje a potem do winrara i najlepsza metoda kompresji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 19 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2005 robilem tak ale to nic nie daje :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascal Napisano 20 Grudzień 2005 Share Napisano 20 Grudzień 2005 Hindus`a tutki nie sa zbyt wielkie, napewno bedzie cos wiedzial. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 20 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2005 rascal tutki jego nie sa wielkie?? chyba jednak sa mi wlasie chodzi o to zeb y plik mial np. 100mb a po spakowaniu mial np. 10mb(to umiem) ale nie wiem jak zrobic zeby bylo 100mb :( a hindusa po rozpakowaniu maja 500mb :D wlasnie bo mi to wsumie bezroznicy ile bedzie po rozpakowaniiu ale chodzi mi o was bo komu sie chce 1gb poswiecac na 3h tutow ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bugas Napisano 1 Styczeń 2006 Share Napisano 1 Styczeń 2006 nielot to może sie podzielisz wiedzą jak ze 100mb zrobic 10mb bo ja sie od dawna z tym główkuje i nic, moze jakis link albo cós co???? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.ai Napisano 2 Styczeń 2006 Share Napisano 2 Styczeń 2006 Można nagrywać filmy z ekranu za pomocą specjalnego programu i kodeka: http://www.techsmith.com/ Program nazywa się Camtasia, a kodek TechSmith Screen Capture Codec. Mało zajmuję, można automatycznie podwietlać kursor i/lub kliknięcia. Kiedyś w Computer Arts dali na płytce darmową wersję Camtasi, pewnie jest też gdzieś w necie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 3 Styczeń 2006 Share Napisano 3 Styczeń 2006 geez, skompresuj to do wmv, poszukaj jakiegos avi2wmv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 3 Styczeń 2006 Share Napisano 3 Styczeń 2006 Z moich doświadczeń wynika, że najlepszy efekt to .wmv lub .swf, do tego obciąć kolory, zmniejszyć ilość klatek (z camtasii kodowane oczywiście) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi