himek Napisano 19 Grudzień 2005 Napisano 19 Grudzień 2005 Witam - chcialem cos miec w finished works:) Tego cara robilem w wakacje. Wczoraj mi wpadl w rece i podorabialem pare rzeczy i raczej nie bede sie juz z nim bawil(mimo braku detali np na oponach i pozawijanego tylu) -- jest to moj pierwszy "skonczony" model samochodu - a trzeci jesli chodzi o zaczete prace (reszta nie nadaje sie nawet do renderowania:). Licze na wasze komentarze - mam w planach zaczecie innego wozu - mojego marzenia -- Dodge Challenger R/T wiec opinie przydadza mi sie aby byl lepszy od dotychczasowych prac. Pozdrawiam himek
Kedzior Napisano 19 Grudzień 2005 Napisano 19 Grudzień 2005 fele jak z plastilku, czemu nie ma zadnego podloza? wisi w powietrzu co wyglada tak sobie, nie najgorszy lakier. pozdr.
himek Napisano 19 Grudzień 2005 Autor Napisano 19 Grudzień 2005 wisi --- bo pisze ze to obiekt a nie scena -- wiec nie ma co martwic sie kompozycja :) pozdro - a fele - no moze masz racje :)
mr_marchew Napisano 23 Grudzień 2005 Napisano 23 Grudzień 2005 Nie wiem czemu, ale bardzo mi się podoba pierwszy render. Jakoś tak kreskówkowo wygląda (coś mnie dziś z tymi kreskówkami bierze). Felgi wyglądają na plastikowe pewnie dlatego, że nie ma otoczenia. Shader lakieru fajny. W czym robiłeś? Mógłbyś pokazać ustawienia materiału?
himek Napisano 23 Grudzień 2005 Autor Napisano 23 Grudzień 2005 3d max 7, render mental ray :) co do lakieru : typ shellac gdzie: base material - to standard a jako diffuse ma falloff / shellac material - to raytrace, jako reflect ma tez fallof ale z innym kolorkiem. Do tego aby bylo widac refleksy mam ustawione planes zwrocone w strone lakieru - a na nich material output(sa zaznaczone zeby sie nie renderowaly). oswietlenie to skylight acha i w mentalu mam wlaczone global illumination (500) pozdrawim hej :)
GRiPi Napisano 25 Grudzień 2005 Napisano 25 Grudzień 2005 jak dla mnie za szybko skonczyles - potrzebna solidna blacharka praktycznie w kazdym miejscu i rowki/chamfery mi nie pasuja, sa za miekkie i robia bugi tez ;) powodzenia!
Rekomendowane odpowiedzi