Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam.

widze ze kupa ludzi juz sie zglosilano to i ja sprobuje swoich sil w tej bitwie. mam nadzieje ze uda mi sie dotrwac do konca. co do polaczenia 3d z 2d wprowadza to wiele mozliwosci:P ale i tak pozostane przy 2d bo 3dnietykam:P a wiec do rzeczy:

Scenka bedzie przedstawiac piekna czarodziejke ktora przywoluje jakis czar nieznam sie:D tuz przednia z nikad bedzie sie pojawiac bestia (mam zamiar zrobic cos takiego ze bedzie go widac polowe a tyl bedzie caly w dymie wydobywajacy sie z malej kulki lewitujacej nad ziemia:] ) co z tego wyjdzie zobaczymy w trakcie pracy moze zmienie troche podejscie. na drugim planie zapewne jakies ruiny swiatyni (byc moze jakies bitwy dobra ze zlem) w tle gory:D

moja wizja kolorow wyglada tak iz niebo bedzie w odcieniach fioletu a kula czarodziejki jaskrawo zielona dajaca fajne swiatlo (mam nadzieje ze jakos to sie uda)

zeby nie byc goloslowym wrzucam pierwszy szkic czarodziejki

pozdrawiam i zycze powodzenia pozostalym!!! niech moc bedzie z wami:D

czarodziejkaszkic5an.jpg

ps. wesolych swiat:)

• Odpowiedzi 25
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

miwt: dzieki. wiem ze ciezkie ale mam nadzieje ze starczy mi zapalu zeby sobie z tym poradzic;) no i umiejetnosci:)

eden-3d: tez mam taka cicha nadzieje:)

master kiełbaster: jeszcze z tym upgrejdem nie wzialem tego pod uwage ale napewno to poprawie przy nastepnym:P dzieki

hkropinski: dzieki za dobre slowo (fajny avatar;P )

-----------------------------------------------

no to pora teraz na bestie;) jeszcze troszke nad nia popracuje.

co do scenki to bedzie sie ona mniejwiecej tak prezentowac (oczywiscie teraz bede pracowal nad tlem):

szkic24wx.jpg

Napisano

ja w sumie tez chcialem zrobic podoba perspektywe w swoim obrazku...ale wydala mi sie za bardzo plaska.....nie mowie ze jest zla!...ale warto by bylo pomyslec nad czyms bardziej dynamicznym w sumie to dopiero poczatek wiec mozna jeszcze duzo na zmieniac:D

Napisano

arturros -> witam w Bitwie :) już teraz widząc pierwsze szkice zapytam:

co będzie pomiędzy czarodziejką i bestią ? :)

powodzenia

Napisano

caly czas zastanawiam sie nad zmieniem ujecia:) bo rzeczywiscie to troche ogranicza i jest plaskie :/

Leru: pomiedzy nimi bedzie przepasc:P

jak wam sie podoba taka wersja kolorystyczna?;]

v11fs.jpg

pozdrawiam

Napisano

Zapowiada sie swetna scenka, aczkolwiek nie podoba mi sie motyw demona z chmurki :P

Mam nadzieje, ze powstanie tam cos ciekawszego, np nogi?

Albo moze jakis portal?

Krajobraz bedzie bogatszy czy beda to takie pustynne skaly?

Napisano

ok. chmury nie bedzie spoko ten demon bedzie raczej lecial:)

ania: troche przedluze jej ta spodniczke ktora ma teraz:) ale sukni raczej nie zastosuje:P nie lubie kobiet w sukni:P:P

tomasz s. kruk: co do dynamizmu masz racje narazie kiepsko ale jakos to zrobie mam juz maly plan:)

narazie mecze sie z niebem cos takiego wychodzi:

v28jp.jpg

Napisano

okej zeby nie bylo ze nic nie robie;P nie mam za bardzo czasu ciagle zabiegany ciagle cos sie dzieje. ale chwilke zawsze znajde. jak narazie dalej mecze tlo:P powolutku powolutku:D troche zmienilem koncepcje;) poza piekna i bestia na 1 planie ktore mozna bylo zobaczyc wczesniej role PIEKNEJ bedzie grac planeta a BESTI horda zlych ludkow ktorzy przeprowadzaja na nia atak:) taka teraz mam wizje zobaczymy co jeszcze zmienie do tego czasu:P

zachod4cg.jpg

ps. juz nie moge sie doczeac az wezme sie za postacie;) ale obiecalem sobie ze wszystko pokolei:P

aha rozdzialka to 2600x1950. pozdro!

Napisano

zielony na pomarańczowym?? :confused:

heheh mi to wygląda, jakby w bawili się razem piłką :D zrób coś z ustawieniem postaci, szczególnie tej kobiety (niech ma lekko ugięte kolana, ręce na boki rozstawione, głowa podniesiona - tak żeby patrzyła na potwora)

...e..znaczy jak chcesz, ale mi aktualna wersja nie pasuje

powodzenia

Napisano

Hmm... ta bestia jest troche mało... bestialska. :P Kompletnie do mnie nie przemawia. Może powinna być większa? Może usunąć chmurkę? :)

Napisano

okokok. wpadlem na drugi pomysl. napiszcie ludki co o tym sadzicie bo teraz nie wiem. wydaje mi sie ze ten nowy jest troche lepszy:D:D

otoz:

PIEKNA I BESTIA: HERA

interpretacja latwa- piekna to bedzie dziewczyna, bestia to bedzie heroina ktora wlasnie sobie wstrzykuje... troche mocny ale co tam. szkic wygladalby mniejwiecej tak:

hera1sq.jpg

w tle zapewne jakas melina, zastanawiam sie nad dworcem:)

ktory temat bardziej do was przemawia? pozdrawiam!!

Napisano

No mam mieszane uczucia co do tego tematu ale jest mocny i prawdziwy może być dobry i uderza w setno sprawy i porusza temat i dramat narkotyków moim zdaniem lepszy pozdrawiam

Napisano

hm może być fajnie, ale na pewno nie taki kadr i klimat jak dałeś w tym szkicu. nie czuć dramatu zupełnie... nie no, siedzi sobie spokojnie, spokojnie kłuje się prawie niezauważalną strzykawką...

(btw. na nogach to taki typ cieniowania, a nie tyle włosów, nie?)

Napisano

okej. widze ze nie do kazdego to przemawia;P w takim razie dodaje cos takiego:

hera35bm.jpg

dziewczyna nie bedzie siedziec spokojnie. postaram sie pokazac na jej twarzy cierpienie... lapy postaram sie pokazac tak zeby nie wygladalo ze z niej wychodza;) a twarzy do lap raczej nie bede robil:) pozdrawiam.

Napisano

do mnie przemawia bez tych rak za nia, a co do rak to jej reka w ktora sie daje jest totalnie zwalona, lokiec i skrot, szukaj se w ksiazce aalbo fotki z takim skrotem, w ogole zmien kadr, np. dalbys na pierwszym planie strzykawke jak wchodzi w zylei reke taka kamera z dolu i z tylu twarz, no nic.. powo

Napisano

osobiscie koncept mi sie bardzo podoba. nie zgadam sie jednak z jamtm00 i bestia powinna znalesc sie w pracy. ja bym ja raczej dal gdzies z tylu w tle jako cala postac ktora przyglada sie i czerpie z tego jakas chora przyjemnosc czy satysfakcje. oczywiscie to tylko propozycja i do tego jszcze naciagana ale...

Napisano

wogole nie mialem ochoty nanic na rysowanie na nauke na nic po sylwku humore mi sie przekrecil o 180stopni do tego potem kilka ciezkich dni. i tak sobie dzisiaj siedzac i nicnierobiac zaczalem mazac kolejny koncept:) chcialem pojsc troche w kierunku tego co mi powiedzial misiekhc takie cos:

hera45ba.jpg

potem nagle przypomniala mi sie ta wstawka z REQUIM FOR A DREAM co sie co jakis czas powtarzala z tym jak oni tam sobie wciagali:) i ta zrenica ktora sie poszerzala to wpadlem na pomysl zeby pokazac takie przecpane oko nieodbiegaja od tematu piekna i bestia i powstalo takie cos:

hera58bi.jpg

no to sa 3 koncepty nie wiem ktory wybrac.

sorki za te szkice ale byly robione od niechcenia zupelnie;) tylko tak pogladowo.

musze wybrac i zaczac brac sie za kolor bo czas leci...

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności