Dmk Napisano 27 Grudzień 2005 Napisano 27 Grudzień 2005 To idę dalej :) Teraz się dłużej pobawie w renderowaniu ostatnim, ale teraz juz od poczatku do konca w Vrayu :) I pierwszy Image, ogólny zarys korytarza, w tym wgłebieniu po lewej stronie bedzie szafa, i odrazu troszke GI sie pobawilem ale jeszcze troche za ciemno.
xeav Napisano 27 Grudzień 2005 Napisano 27 Grudzień 2005 mało ale jest dobrze jak narazie możesz zwiększyć nieco dark multiplier
Dmk Napisano 27 Grudzień 2005 Autor Napisano 27 Grudzień 2005 Poprawiłem i dodałem pare detali ... i jak ?
TORCIK Napisano 27 Grudzień 2005 Napisano 27 Grudzień 2005 Mi się tam podoba :P. A jakie światła dałeś? Bo ja jak direct daje to mi nigdy nie wychodzi światło słońca :P he.
Dmk Napisano 28 Grudzień 2005 Autor Napisano 28 Grudzień 2005 Bo musisz dac w direct cienie Vray i cel (target) directa musi pzrechodzic przez swiatlo Vraylight w tym wypadku przez okno u mnie, i chyba trzeba jeszcze zaznaczyc "show direct light" w renderze.
Dmk Napisano 28 Grudzień 2005 Autor Napisano 28 Grudzień 2005 Mam problem... wiecie moze czemu sie robie takie cos na szafie ??
Dmk Napisano 28 Grudzień 2005 Autor Napisano 28 Grudzień 2005 Zrezygnowałem z szafy, ale problem jest caly czas ... meble nie rzucają cieni, i jakos tak nie ostre to wszystko jest, rozmazane troche ... i jeszcze ta plama na scianie przy szafie ... help !
Dmk Napisano 29 Grudzień 2005 Autor Napisano 29 Grudzień 2005 No chyba roziwazalem problem :) tylko teraz za ciemno jest...
TORCIK Napisano 29 Grudzień 2005 Napisano 29 Grudzień 2005 To daj delikatne światło tam gdzie jest tak ciemno :P, że niby to z okna.
THE MANYSH TRAFO Napisano 29 Grudzień 2005 Napisano 29 Grudzień 2005 daj wiekszy render bo słabo widac !!
Dmk Napisano 29 Grudzień 2005 Autor Napisano 29 Grudzień 2005 Torcik. no comments ... Manysh, wiem wiem, ale mialem malo czasu a dlugo sie robilo, bo chyba nawet ponad 2h... a teraz sie robi render salonu, jest w 3 prepassie /5 i z tego co widze teraz bo z light mapa sa te pixele to mysle ze chyba bedzie o wiele lepiej niz wtedy w mental rayu :) pozdr !
Dmk Napisano 31 Grudzień 2005 Autor Napisano 31 Grudzień 2005 mam problem jak renderuje ten korytarz, to caly czas jest obraz czarny... nic nie widac zawsze jest czarno, i w trakcie i po zakonczeniu renderingu - czarno help plz !
hkropinski Napisano 31 Grudzień 2005 Napisano 31 Grudzień 2005 może złe ustawienia świateł, albo coś zakrywa obraz np. sciana którą widać tylko z jednej strony, pozdr
Dmk Napisano 1 Styczeń 2006 Autor Napisano 1 Styczeń 2006 No taki glupi blad byl, kamera byla minimalnie za sciana korytarza :P, ze sam o tym nie pomyslalem wlasnie idzie rendering niedlugo dam nowego wipa korytarza pozdr
hkropinski Napisano 1 Styczeń 2006 Napisano 1 Styczeń 2006 dobrze by było jakbyś dał jeszcze teksturki:D, pozdr
Dmk Napisano 1 Styczeń 2006 Autor Napisano 1 Styczeń 2006 Dopiero teraz zaczalem renderowac, bedzie za jakies 2-3 h bo sprawdzam GI odrazu, tekstura bedzie tylko na podlodze :P
Rekomendowane odpowiedzi