Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To idę dalej :) Teraz się dłużej pobawie w renderowaniu ostatnim, ale teraz juz od poczatku do konca w Vrayu :)

I pierwszy Image, ogólny zarys korytarza, w tym wgłebieniu po lewej stronie bedzie szafa, i odrazu troszke GI sie pobawilem ale jeszcze troche za ciemno.

• Odpowiedzi 15
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Bo musisz dac w direct cienie Vray i cel (target) directa musi pzrechodzic przez swiatlo Vraylight w tym wypadku przez okno u mnie, i chyba trzeba jeszcze zaznaczyc "show direct light" w renderze.

Napisano

Zrezygnowałem z szafy, ale problem jest caly czas ... meble nie rzucają cieni, i jakos tak nie ostre to wszystko jest, rozmazane troche ... i jeszcze ta plama na scianie przy szafie ...

help !

Napisano

Torcik. no comments ...

Manysh, wiem wiem, ale mialem malo czasu a dlugo sie robilo, bo chyba nawet ponad 2h...

a teraz sie robi render salonu, jest w 3 prepassie /5 i z tego co widze teraz bo z light mapa sa te pixele to mysle ze chyba bedzie o wiele lepiej niz wtedy w mental rayu :)

pozdr !

Napisano

mam problem jak renderuje ten korytarz, to caly czas jest obraz czarny... nic nie widac zawsze jest czarno, i w trakcie i po zakonczeniu renderingu - czarno

help plz !

Napisano

No taki glupi blad byl, kamera byla minimalnie za sciana korytarza :P, ze sam o tym nie pomyslalem

wlasnie idzie rendering niedlugo dam nowego wipa korytarza

pozdr

Napisano

Dopiero teraz zaczalem renderowac, bedzie za jakies 2-3 h bo sprawdzam GI odrazu, tekstura bedzie tylko na podlodze :P