Napisano 27 Grudzień 200519 l To idę dalej :) Teraz się dłużej pobawie w renderowaniu ostatnim, ale teraz juz od poczatku do konca w Vrayu :) I pierwszy Image, ogólny zarys korytarza, w tym wgłebieniu po lewej stronie bedzie szafa, i odrazu troszke GI sie pobawilem ale jeszcze troche za ciemno.
Napisano 27 Grudzień 200519 l mało ale jest dobrze jak narazie możesz zwiększyć nieco dark multiplier
Napisano 27 Grudzień 200519 l Mi się tam podoba :P. A jakie światła dałeś? Bo ja jak direct daje to mi nigdy nie wychodzi światło słońca :P he.
Napisano 28 Grudzień 200519 l Autor Bo musisz dac w direct cienie Vray i cel (target) directa musi pzrechodzic przez swiatlo Vraylight w tym wypadku przez okno u mnie, i chyba trzeba jeszcze zaznaczyc "show direct light" w renderze.
Napisano 28 Grudzień 200519 l Autor Mam problem... wiecie moze czemu sie robie takie cos na szafie ??
Napisano 28 Grudzień 200519 l Autor Zrezygnowałem z szafy, ale problem jest caly czas ... meble nie rzucają cieni, i jakos tak nie ostre to wszystko jest, rozmazane troche ... i jeszcze ta plama na scianie przy szafie ... help !
Napisano 29 Grudzień 200519 l To daj delikatne światło tam gdzie jest tak ciemno :P, że niby to z okna.
Napisano 29 Grudzień 200519 l Autor Torcik. no comments ... Manysh, wiem wiem, ale mialem malo czasu a dlugo sie robilo, bo chyba nawet ponad 2h... a teraz sie robi render salonu, jest w 3 prepassie /5 i z tego co widze teraz bo z light mapa sa te pixele to mysle ze chyba bedzie o wiele lepiej niz wtedy w mental rayu :) pozdr !
Napisano 31 Grudzień 200519 l Autor mam problem jak renderuje ten korytarz, to caly czas jest obraz czarny... nic nie widac zawsze jest czarno, i w trakcie i po zakonczeniu renderingu - czarno help plz !
Napisano 31 Grudzień 200519 l może złe ustawienia świateł, albo coś zakrywa obraz np. sciana którą widać tylko z jednej strony, pozdr
Napisano 1 Styczeń 200619 l Autor No taki glupi blad byl, kamera byla minimalnie za sciana korytarza :P, ze sam o tym nie pomyslalem wlasnie idzie rendering niedlugo dam nowego wipa korytarza pozdr
Napisano 1 Styczeń 200619 l Autor Dopiero teraz zaczalem renderowac, bedzie za jakies 2-3 h bo sprawdzam GI odrazu, tekstura bedzie tylko na podlodze :P