Badyl Napisano 27 Lipiec 2003 Napisano 27 Lipiec 2003 Tak sobie ogladalem te wszystkie pracki i pomyslalem, ze jesli nawet nie mam zadnej szansy :( na cokolwiek, to zawsze bede mogl sie czegos nauczyc :). Dlugo nie moglem sie zdecydowac jakiego robalka by tu sprobowac, no ale wreszcie zobaczylem gdzies fote Herculesa i juz wiedzialem ze to ten :D Wiec: \"Herkules (Dynastes hercules), chrząszcz zaliczany do rodziny żukowatych zamieszkujący Amerykę Południową. Jest największym przedstawicielem chrząszczy, długość ciała dochodzi do 18 cm. Samce posiadają długie wyrostki przypominające rogi.\" no to narazie tyle. Za niedługo pierwszy render. pozdr.
Badyl Napisano 27 Lipiec 2003 Autor Napisano 27 Lipiec 2003 heh, zobaczymy... tymczasem jest pierwsza para skrzydeł. [spox]
ki2ll Napisano 27 Lipiec 2003 Napisano 27 Lipiec 2003 Zapowiada się ciekawie. Jaką metodą tworzysz robala ? [piwo][spox]
Badyl Napisano 28 Lipiec 2003 Autor Napisano 28 Lipiec 2003 hmm, to jest jak mi sie zdaje polymodeling :) posiedzialem troszke i zrobilem kolejny segment. czekam na wasze opinie. (:|) pozdr.
Badyl Napisano 29 Lipiec 2003 Autor Napisano 29 Lipiec 2003 no... Jest wiekszy, nowszy i pierze do czysta...:) zastanawiam sie czy nie zrobic tej czesci z rogiem od nowa, bo im dluzej na nia patrze tym bardziej mi sie nie podoba... dzieki za komenty i czekam na dalsze opinie. pozdr.
Badyl Napisano 29 Lipiec 2003 Autor Napisano 29 Lipiec 2003 hmmmm podlubalem jeszcze troche przy tym rogu ale nie wiem czy efekt jest lepszy :| pozdr.
Badyl Napisano 29 Lipiec 2003 Autor Napisano 29 Lipiec 2003 no nie wiem... zaokragle go jeszcze troche przy koncowce i wtedy zobacze. sproboje przerobic tez przednia krawedz zeby byla troche bardziej regularna.
KAIN Napisano 29 Lipiec 2003 Napisano 29 Lipiec 2003 Człowieku zmniejsz awatara max 100x100!!!!!!!!! co do modelu to git!! pozdro KAIN
Badyl Napisano 30 Lipiec 2003 Autor Napisano 30 Lipiec 2003 łoł !! spoko spoko, juz zmniejszylem :) fajnie ze komos podoba sie to co robie ;) a teraz, jako ze nie mam dobrych zdjec mordki, sproboje cos zmotac z odnozami. wiec do roboty !! pozdr.
Badyl Napisano 31 Lipiec 2003 Autor Napisano 31 Lipiec 2003 no. niby zrobilem te nogi, powiedzcie co o nich myslicie.
Badyl Napisano 1 Sierpień 2003 Autor Napisano 1 Sierpień 2003 zrobilem glowe, ale bez szczegolow, nie ma apartu gebowego, bo nie mam zdjec, ktore by go dobrze poakzywaly... chyba zrobie tak, ze szczeki bede wzorowal na jakim innym zuczku, wkoncu nie roznia sie one chyba az tak bardzo. nie ma tez czulkow/czulek, nie wiem jak to sie odmienia... cos nikt nic nie pisze... no ale dobra. a to jest zdjecie na ktorym sie wzorowalem:
adamkos Napisano 1 Sierpień 2003 Napisano 1 Sierpień 2003 model sie zapowiada super. podoba mi sie. lubie takie zuki. natomiast troszeczke ci sie rozjechaly proporcje - dolna czesc glowy (ta z okiem) jest u ciebie za duza w porownaniu do gornej czesci - tej z tym dlugim rogiem. ta dysproporcja, ktora widac na referencji nadaje zuczkowi bardzo oryginalnego charakteru i fajnie by bylo, jak bys ja zachowal w swoim modelu. pozdr! kos
Badyl Napisano 1 Sierpień 2003 Autor Napisano 1 Sierpień 2003 ano fakt.. troszke za duza ta glowa.... :) cos sprobuje z tym zrobic [piwo]
Badyl Napisano 1 Sierpień 2003 Autor Napisano 1 Sierpień 2003 zmieniłem głowe, jest juz mniejsza. nadal jednak nie ma szczek, bo nie moge znalezc zdjec, a jednak chcialbym, ze by ten robal byl soba, a nie jakims zlepkiem... :P
Badyl Napisano 2 Sierpień 2003 Autor Napisano 2 Sierpień 2003 chyba wymyslilem scenke z udzialem mojego robaka. Otoz, owad ten pochodzi z ameryki poludniowej, postanowilem wiec umiescic go w poblizu/na jakims przedmiocie zwiazanego z kultura tamtejszych indian. moglby to byc np. posazek zagubiony w dzungli, albo kamienna tabliczka z plaskozezba... jeszcze nie zdecydowalem. pozdr.
Badyl Napisano 3 Sierpień 2003 Autor Napisano 3 Sierpień 2003 myslalem o czyms takim... to miallby byc wisiorek, przez pol tysiaca lat lezacy gdzies na pustyni. zuczek, przy swoich standardowych rozmiarach okolo 13-15 cm bedzie stapal po tym rekwizycie, ktory nie bedzie wiekszy niz okolo 8 cm...
Barył Napisano 3 Sierpień 2003 Napisano 3 Sierpień 2003 Witam :) fajny wisiorek ale jak na 500 lat wyglada troche za nowo...dodaj jakies pekniecia, zarysowania urwij palec uszczerp noge :) i zrob zeby nie wygladal jak z gliny :) no chyba ze ma tak wtygladac. -pozdr, Barył
dawid Napisano 4 Sierpień 2003 Napisano 4 Sierpień 2003 heh fajne podoba mi się, ale oni takich nie roili malowanych, a nawet jakby robili to by sie zmylo po takim czasie, więc proponuje kolorystyke bardziej jednolitą, może w stylu złota? (bo ze złota dużo robili)
Rekomendowane odpowiedzi