gucias Napisano 4 Styczeń 2006 Share Napisano 4 Styczeń 2006 No i proszę oto moja kolejna pracka prosto z Blendera, tym razem jednak renderowałem poraz pierwszy z użyciem YafRay'a (www.yafray.org) WIP tej pracki jest na blender.pl Wersja deszczowa tylko tak dla próby, chciałem poćwiczyć robinie deszczu z użyciem Gimp'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 4 Styczeń 2006 Share Napisano 4 Styczeń 2006 niezly modelik, tylko dof taki dziwny. możesz pokazac rendery bez niego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 4 Styczeń 2006 Share Napisano 4 Styczeń 2006 byloby lepiej gdyby nie te makra:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nevariel Napisano 4 Styczeń 2006 Share Napisano 4 Styczeń 2006 no modelik bardzo fajny tylko że samochodzik za bardzo samoświeci, fajnie ci te rozmazywania wyszły, ten deszczyk to taki sobie, z daleka wygląda dosyć nieciekawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gucias Napisano 4 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2006 Dodam że renderki trwały ok. 5 minutek , a ten pseudo dof zrobiłem w Gimpie ;) - że też mam się czym chwalić :):) no i wersja prawie bez motion blur :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luszczu Napisano 4 Styczeń 2006 Share Napisano 4 Styczeń 2006 Podoba mi sie wykonanie modelu Refleksy na ostatnim renderze troche za duże Na dwóch pierwszych renderach wygląda jak rysorak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 4 Styczeń 2006 Share Napisano 4 Styczeń 2006 Super modelik u alkier ale troszke na tych renderach jak zabawka wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 4 Styczeń 2006 Share Napisano 4 Styczeń 2006 model dobrze wygląda ale jakoś przez tego DOF'a ciężko się ocenia ta prackę może byś tak to poprawił myślę ze wtedy było by lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 4 Styczeń 2006 Share Napisano 4 Styczeń 2006 Pierwszy test z czerwonym lakierem (w WIP'ie) byl lepszy, trzeba sie bylo go trzymac. :) Ladny model. I podziwiam, ze w Blenderze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 4 Styczeń 2006 Share Napisano 4 Styczeń 2006 no jak na blendera to model jest super, z dofem to ci za bardzo nie wyszło, ale reszta jest bardzo dobra, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 4 Styczeń 2006 Share Napisano 4 Styczeń 2006 z trzeciego renderka mozna by wiecej wyciągnąć, bo lubie takie deszczowe klimaty ;) niestety ten deszcz i mgla wygląda, jakbys je maznąć w PSie na osobnej warstwie i wrzucił krycie ca. 25% :/ shadery tez kompletnie nie pasują, bo w taką pogode cale auto powinno być takie nieco lustrzane w sumie autko fajne (sam na pewno nie umialbym lepiej), ale przedstawione w zanadto przekombinowany sposób Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 4 Styczeń 2006 Share Napisano 4 Styczeń 2006 no jak na blendera [...]heh, teraz juz nie wypada tak pisac. ;) Blender robi sie coraz bardziej konkurencyjnym programem nawet dla programow komercyjnych. Tylko to poruszanie sie w viewporcie... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gucias Napisano 4 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2006 no no no poruszanie sie w viewporcie jest spoko, interfejs blendera jest bardzo bardzo prosty wystarczy tylko chcieć :) a co do tego że jest konkurencyjny do wszechobecnej 3d komerchy :):) cenowo jest najlepszy a jakościowo też już prawie jest w pierwszej trójce :) :) :) a ta najnowsza wersja 2.40....... to już wymiata i to w pełnym tego słowa znaczeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MassTA Napisano 4 Styczeń 2006 Share Napisano 4 Styczeń 2006 Fajny model. Co do wersji deszczowej, to trzeba było zostawić samochodzik z normalnym kolorze, a przyciemniać tylko tło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 5 Styczeń 2006 Share Napisano 5 Styczeń 2006 deszcz mogłeś zrobić na cząsteczkach. hdri na jednym renderze zbyt pstrokate. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 5 Styczeń 2006 Share Napisano 5 Styczeń 2006 no no no poruszanie sie w viewporcie jest spoko, interfejs blendera jest bardzo bardzo prosty wystarczy tylko chcieć :) Chcialem, ale narazie jest ciezko. Ale! Ucze sie. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi