gucias Napisano 4 Styczeń 2006 Napisano 4 Styczeń 2006 No i proszę oto moja kolejna pracka prosto z Blendera, tym razem jednak renderowałem poraz pierwszy z użyciem YafRay'a (www.yafray.org) WIP tej pracki jest na blender.pl Wersja deszczowa tylko tak dla próby, chciałem poćwiczyć robinie deszczu z użyciem Gimp'a
mentaller Napisano 4 Styczeń 2006 Napisano 4 Styczeń 2006 niezly modelik, tylko dof taki dziwny. możesz pokazac rendery bez niego ?
Nevariel Napisano 4 Styczeń 2006 Napisano 4 Styczeń 2006 no modelik bardzo fajny tylko że samochodzik za bardzo samoświeci, fajnie ci te rozmazywania wyszły, ten deszczyk to taki sobie, z daleka wygląda dosyć nieciekawie.
gucias Napisano 4 Styczeń 2006 Autor Napisano 4 Styczeń 2006 Dodam że renderki trwały ok. 5 minutek , a ten pseudo dof zrobiłem w Gimpie ;) - że też mam się czym chwalić :):) no i wersja prawie bez motion blur :)
Luszczu Napisano 4 Styczeń 2006 Napisano 4 Styczeń 2006 Podoba mi sie wykonanie modelu Refleksy na ostatnim renderze troche za duże Na dwóch pierwszych renderach wygląda jak rysorak
Diesel Napisano 4 Styczeń 2006 Napisano 4 Styczeń 2006 Super modelik u alkier ale troszke na tych renderach jak zabawka wygląda
mrkrzysiek Napisano 4 Styczeń 2006 Napisano 4 Styczeń 2006 model dobrze wygląda ale jakoś przez tego DOF'a ciężko się ocenia ta prackę może byś tak to poprawił myślę ze wtedy było by lepiej
RA Napisano 4 Styczeń 2006 Napisano 4 Styczeń 2006 Pierwszy test z czerwonym lakierem (w WIP'ie) byl lepszy, trzeba sie bylo go trzymac. :) Ladny model. I podziwiam, ze w Blenderze.
hkropinski Napisano 4 Styczeń 2006 Napisano 4 Styczeń 2006 no jak na blendera to model jest super, z dofem to ci za bardzo nie wyszło, ale reszta jest bardzo dobra, pozdrawiam
mkk3a Napisano 4 Styczeń 2006 Napisano 4 Styczeń 2006 z trzeciego renderka mozna by wiecej wyciągnąć, bo lubie takie deszczowe klimaty ;) niestety ten deszcz i mgla wygląda, jakbys je maznąć w PSie na osobnej warstwie i wrzucił krycie ca. 25% :/ shadery tez kompletnie nie pasują, bo w taką pogode cale auto powinno być takie nieco lustrzane w sumie autko fajne (sam na pewno nie umialbym lepiej), ale przedstawione w zanadto przekombinowany sposób
RA Napisano 4 Styczeń 2006 Napisano 4 Styczeń 2006 no jak na blendera [...]heh, teraz juz nie wypada tak pisac. ;) Blender robi sie coraz bardziej konkurencyjnym programem nawet dla programow komercyjnych. Tylko to poruszanie sie w viewporcie... ;)
gucias Napisano 4 Styczeń 2006 Autor Napisano 4 Styczeń 2006 no no no poruszanie sie w viewporcie jest spoko, interfejs blendera jest bardzo bardzo prosty wystarczy tylko chcieć :) a co do tego że jest konkurencyjny do wszechobecnej 3d komerchy :):) cenowo jest najlepszy a jakościowo też już prawie jest w pierwszej trójce :) :) :) a ta najnowsza wersja 2.40....... to już wymiata i to w pełnym tego słowa znaczeniu
MassTA Napisano 4 Styczeń 2006 Napisano 4 Styczeń 2006 Fajny model. Co do wersji deszczowej, to trzeba było zostawić samochodzik z normalnym kolorze, a przyciemniać tylko tło.
Master Kiełbaster Napisano 5 Styczeń 2006 Napisano 5 Styczeń 2006 deszcz mogłeś zrobić na cząsteczkach. hdri na jednym renderze zbyt pstrokate.
RA Napisano 5 Styczeń 2006 Napisano 5 Styczeń 2006 no no no poruszanie sie w viewporcie jest spoko, interfejs blendera jest bardzo bardzo prosty wystarczy tylko chcieć :) Chcialem, ale narazie jest ciezko. Ale! Ucze sie. :)
Rekomendowane odpowiedzi