Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No i proszę oto moja kolejna pracka prosto z Blendera, tym razem jednak

renderowałem poraz pierwszy z użyciem YafRay'a (www.yafray.org)

WIP tej pracki jest na blender.pl

Wersja deszczowa tylko tak dla próby, chciałem poćwiczyć robinie deszczu z użyciem Gimp'a

• Odpowiedzi 15
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

no modelik bardzo fajny tylko że samochodzik za bardzo samoświeci, fajnie ci te rozmazywania wyszły, ten deszczyk to taki sobie, z daleka wygląda dosyć nieciekawie.

Napisano

Dodam że renderki trwały ok. 5 minutek , a ten pseudo dof zrobiłem w Gimpie ;) - że też mam się czym chwalić :):)

no i wersja prawie bez motion blur :)

attachment.php?attachmentid=28483&d=1136386496

Napisano

Pierwszy test z czerwonym lakierem (w WIP'ie) byl lepszy, trzeba sie bylo go trzymac. :)

Ladny model. I podziwiam, ze w Blenderze.

Napisano

z trzeciego renderka mozna by wiecej wyciągnąć, bo lubie takie deszczowe klimaty ;)

niestety ten deszcz i mgla wygląda, jakbys je maznąć w PSie na osobnej warstwie i wrzucił krycie ca. 25% :/

shadery tez kompletnie nie pasują, bo w taką pogode cale auto powinno być takie nieco lustrzane

w sumie autko fajne (sam na pewno nie umialbym lepiej), ale przedstawione w zanadto przekombinowany sposób

Napisano
no jak na blendera [...]
heh, teraz juz nie wypada tak pisac. ;)

Blender robi sie coraz bardziej konkurencyjnym programem nawet dla programow komercyjnych.

Tylko to poruszanie sie w viewporcie... ;)

Napisano

no no no

poruszanie sie w viewporcie jest spoko, interfejs blendera jest bardzo bardzo prosty wystarczy tylko chcieć :)

a co do tego że jest konkurencyjny do wszechobecnej 3d komerchy :):)

cenowo jest najlepszy a jakościowo też już prawie jest w pierwszej trójce :) :) :)

a ta najnowsza wersja 2.40....... to już wymiata i to w pełnym tego słowa znaczeniu

Napisano
no no no

poruszanie sie w viewporcie jest spoko, interfejs blendera jest bardzo bardzo prosty wystarczy tylko chcieć :)

Chcialem, ale narazie jest ciezko. Ale! Ucze sie. :)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności