Napisano 4 Styczeń 200619 l Właściwe mam taki problem… chciałbym zacząć zabawę w mayi ale słyszałem ze nie każdy może w tym programie cos zrobić. Chyba chodzi o to, że nie każdy ma predyspozycje… nie mam żadnych zdolności malowniczych, nie umiem ładnie rysować itd. Czy ktoś, kto się zna może rozszerzyć ten wątek??? Czy warto się w ogóle zabierać??? Czy od razu lepiej dać sobie spokój???
Napisano 4 Styczeń 200619 l wtf ???????? zmień kolor czcionki co do pytania, spróbój, jest darmowa wersja http://www.alias.com/glb/eng/products-services/product_details.jsp?productId=1900003
Napisano 4 Styczeń 200619 l O tak - predyspozycje muszisz mieć - Maya najlepiej obsługiwać przy pomocy myszy/trackballa/tabletu i jednocześnie klawiatury więc musisz mieć dwie sprawne ręce (min. 3 sprawne palce na każdą rękę). Ponadto wskazana jest umiejętność odrózniania niektórych barw (np. czerwonej i zielonej). Osobom z epilepsją odradzam korzystania z tego programu, ponieważ mogą się nie najlepiej poczuć podczas poruszania kamerą w viewporcie.) :) Do tego wszystkiego konieczna jest cierpliwość i poniekąd upartość. Oczywiście język angielski na poziomie minimum podstawowym jest bardzo mile widziany.