MatPat Napisano 4 Styczeń 2006 Napisano 4 Styczeń 2006 Zaraz mnie tu pewnie zjedzą. Szukałem ale nie wiem po jakim słowie coś takiego znalęźć i nieznalazłem. Rozdziałka np. 5000x3500, czyli duża. Komp wolny więc scena może by się robiła przez 24h zwłaszcza że z renderem MR. Czy da się jakoś podzielić widok z camery na 4 równe części lub nawet więcej. Renderuje jedną (czyli tam np. prawą-górną część), zapisuje, a nastepnego dnia mogę kolejną ćwiartkę wyrenderować, które wszystkie później połącze np. w PSie (pewnie w Maxie też by się dało, jeśli jest coś takiego). Mam nadzieje, że jest jakaś możliwość. Mniej nerwów, że się zawiesi przy 99% po 24h renderingu przy całości ;).
SansSerif Napisano 4 Styczeń 2006 Napisano 4 Styczeń 2006 są jakieś skrypty dzielące render na kilka mniejszych, ale jeżeli używasz w scenie GI to chyba lepiej ręcznie robić render region z zakładkami i montować w photoshopie.
MatPat Napisano 5 Styczeń 2006 Autor Napisano 5 Styczeń 2006 O co ci chodzi z zakładkami w Region? Region wiem co to, a te jakieś zakładki?
Rekomendowane odpowiedzi