kannu Napisano 5 Styczeń 2006 Napisano 5 Styczeń 2006 czy można wypalić oświetlenie z GI w Vray do teksturek ? (np dla budynków) ? (chodzi mi o analogie do wypalania w scanline). Dzieki :)
polka dot Napisano 5 Styczeń 2006 Napisano 5 Styczeń 2006 nie potrafię powiedziec dokładnie ale słyszałem że jest o czymś takim na gnomon interiors. mam nadzieję że się nie mylę. pozdro :)
zdeno Napisano 5 Styczeń 2006 Napisano 5 Styczeń 2006 Kiedyś była taka możliwość w starszych wersjach V-ray było w UTILITIES magiczne narzędzie BAKE3D , ale w najnowszych chyba już tego nie ma. Jeżeli używasz MAXa to możesz wypalić GI spod MentalRaya jeżeli masz cierpliwość. Co do wypalania V-ray'em to poszukaj tutka na evermołszyn był kiedyś.
SansSerif Napisano 5 Styczeń 2006 Napisano 5 Styczeń 2006 http://www.spot3d.com/vray/help/VRayHelp150beta/render_baking.htm nie używam. nie sprawdzałem
kannu Napisano 5 Styczeń 2006 Autor Napisano 5 Styczeń 2006 Bardzo dziekuje Panowie. Problem polega poprostu na renderingu animacji z ruchomymi obiektami . Gdyby to były tylko przeloty kamerki, to bym ładował zapisane wczesniej .irr mapy. Sans- dzieki za linka - juz odpalam :)
Gość Yannek Napisano 15 Styczeń 2006 Napisano 15 Styczeń 2006 Jeśli masz nowszą wersję V-raya to mozesz wypiec GI poprzez standardowy wypiekacz maxa. Sprawdzałem i działa ;)
kannu Napisano 15 Styczeń 2006 Autor Napisano 15 Styczeń 2006 tak, ale w sytuacji gdy na scenie masz duże zamieszanie , przemi9eszcze sie ileś obiektów to nie ma chyba sensu :(
Rekomendowane odpowiedzi