Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Rozpoczynam ten temat bo chodzi mi o to, aby się dzowiedziec kto mnie pobije - mianowicie konkretnie chodzi mi o sprzę czy ktoś pracuje na sprzęcie gorszym niż: AMD k5 110MHZ, 32mb RAM, HDD 3,2 Gb, no i mysz i monitor :D. Ja przy tej konfiguracji mam zainstalowanego MAX\'a 3 i musze powiedziec ze nie jest tak najgożej wszystko chodzi ładnie tylko się troche długo renderuje... Jak ktoś jest lepszy to prosze o posty...

• Odpowiedzi 18
  • Wyświetleń 3,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jak długo się renderuje?

Ja mam podobny konfig tylko P200 podkręcony do astronomicznej prędkości 227,2 ;)

Napisano

Zabawe z Maxem zaczynalem na P 133Mhz, 16 MB RAM, HDD 1,7GB, karta 1 megowa. Max 2.5.

ale kompa juz zmienilem

Napisano
  • Autor

np. scena z dymi 2-ma kulkami w pudełku (wiecie o co chodzi) przy osawionej rodźielczosci 800x600 renderuje sie ok. 3h 20min. no i jak otwieram jakies wielopolygonowe objekty to potrafi sie otwierac ze 5-10 min. a sam max 3 ładuje sie jakieś 3-4

Napisano

Łojej.... Na początku myślałem że sobie jaja robisz... Obecnie w moim wolniejszym komputerze karta graficzna jest szybciej taktowana niż twój procesor...

No ale to nie zmienia faktu że zacząłem pracę z 3d na... 286 z 2 MB RAM\'u (na PC).

Napisano
  • Autor

tak czy owak uczyc sie mozna na wszystkim na czym zdolasz odpalic maxa, ale zeby cos zrobic...

Napisano

dwie z moich prac na forum3d zrobilem na p133 128 mb ramu. takze nie zalamuj sie...chociaz ja mialem momenty ze chcialem rzucic to wszystko :) teraz mam znacznie lepszy sprzet, ale oplacilo sie wtedy byc cierpliwym :]

Napisano

Ja kiedyś robiłem na Pentium 133 z 32 mb ramu i grafika zintegrowana. Potem przestałem aż do pierwszej zmiany sprzętu.

Napisano

Ja zabawę zaczynałem z maxem wersja bodajże 1.2 na P75 o/c 90, 48 Mb ramu do tego karta 1 megowa Cirus Logic jakoś tak żle wcale nie było scenkę około 300 tyś trójkątów w 12 min mi komp wyrenderował jak znajdę linka tutaj na forum to pokaże Wam końcowy efekt mego pewnie już nieżyjącego kompa :(

Napisano

486 100Mhz i 8MB ramu. Windoza 3.11 i Micrographix 3D w wersji chyba 2.1

a max to już póxniejsza historia:

3D STUDIO kinetix'a r2 to już był 133MHz i 16MB ramu.

co prawda teraz takie procesory montują w pralkach automatycznych.

ale w sumie kiedyś zaledwie 1/6 mocy procka 486 wystarczyła, żeby wysłac Apollo na Księżyc :)

Pozdrawiam

Napisano

W Real'u zasuwałem na Amidze 500... Jakie ona miała parametry, to niektórzy pamiętają. ;) Działał ładnie. Renderował różnie (fakt, że niewiele potrafił :) ).

Napisano

ja mam w domu drugiego kompa Penitum II 233 MMX 32 Ramy S3 Virga 4 MB dysk 3.2 westerna + 3dfx voodoo2 16 mega :D corel 9 mi smiga jak szalony cad 2002 wymiata wiec nie jest zle :)

pozdrawiam i lacze sie z toba w modlitwach o lepszego kompa

Napisano

mój pierwszy komp to 486 25 mhz, drugi to już 133 mhz, trzeci to duży skok bo athlon nie pamietam dokladnie jaki, teraz 3000+ i 1,5 gb ramu. na tych dwóch pierwszych nie miałem jeszcze maxa.

Napisano
  • Autor

pozdrawiam i lacze sie z toba w modlitwach o lepszego kompa

eeej tego kompa to ja mialem w 2002!! dzizes xD wsumie byl fajny nawet tak z perpesktywy czasu sobie mysle no ale to juz historia teraz mam juz znacznie lepszy sprzet, moze nie jakis super ale daje rade.

pozdrowki i patrzec na daty :P !!