Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

mój pierwszy flash w życiu... stronę robię już ponad miesiąc, bo jednocześnie uczę się podstaw flasha :)

jest to strona dla firmy Infotel, z branży telekomunikacyjnej... centrale telefoniczne i związane z tym usługi..

na razie jest tylko intro oraz animowane menu.. wersja bez preloadera więc może za 1 razem lekko skakać ;) http://www.ift.prv.pl

• Odpowiedzi 17
  • Wyświetleń 3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

no musze przyznac ze intro Ci wyszlo :):) stronka tez milo wyglada :)) jak na 1 raz lepiej byc nie moglo :))

pozdr

Napisano
  • Autor

mogło być na pewno szybciej .. w pewnym momencie już myślałem że jestem całkowitym \'beztalenciem flashowym\' ;)

ale na szczęście klientowi też się podoba i jest cierpliwy :D

Napisano
  • Autor

Lightwave ze standardowym renderem..

a to coś to centrala telefoniczna Panasonic :)

Napisano
  • Autor

thnx..

jeszcze muszę popracować nad jakimś efektownym otwieraniem się podstron. będzie też trochę zabawy z umożliwieniam aktualizacji klientowi (teksty odczytywane z plików .txt) :-/

ps. jest jakaś dobra książka albo kurs Action Scriptu dla osoby która nigdy nie programowała w niczym - nawet Pascalu :)

Napisano

witam...intro...długie i zwalnia jak nie wiem co ale przyzwoite ;] podoba mi się jak na 1 raz to wypas :D co do książek to zależy jakiego mash Flasha...ja polecam kniki Heliona mam 1 książeczkę Flash 5 Action Script Podstawy troche jej brakuje ale jest stworzona pod kątem robienia właśnie stron we flashu...jednym słowem nie głupio się spisuje :)

pozdro...

Napisano

Jest dobrze ale przydalby sie na poczatku loader bo strasznie tnie jak sie pierwszy raz oglada ... no i troche moim zdaniem zbyt marne kolory :) ale ogolnie bardzo dobrze i jak na pierwszy raz to az dziw bierze :D.

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

wlecze się bo jeszcze nie ma preloadera :) ... dołożę go na końcu, to jest na razie wersja testowa..

a strona jest to moje pierwsze w ogóle podejście do flasha.. nie robiłem wcześniej w tym nawet bannerów i długo się broniłem .. ale w końcu zostałem zmuszony tym zleceniem :D

Flash 5 Action Script Podstawy troche jej brakuje ale jest stworzona pod kątem robienia właśnie stron we flashu

tzn. jest ograniczona do tworzenia stron, bez programowania gier itp. bajerów? - dla mnie to plus ;)

ps. pracuję w MX

Napisano

dobra pozycja jest tez Flash ActionScripts f/x (oczywiscie wydawnictwa Helion)... nie zajmuje sie tworzeniem ston www od podstaw, zawiera same przyklady wykorzystania jezyka action script

Napisano
  • Autor

w sumie nie wiem czemu tak wielkość :)

chyba dlatego ze ogólnie lubię strony szersze niż wyższe [lol2]

mam nadzieję że częste przewijanie za bardzo w czytaniu nie będzie przeszkadzać.. zresztą jakieś duże cenniki można otwierac w nowych oknach ;)

Napisano

Koniecznie rozbij to na dwa filmiki- na intro i na strone, bo bez \"skip intro\" sie nie obedzie. Na razie zajmuje 550 kB a z dzwiekiem bedzie sporo wiecej.

Na razie samego flasha jest niewiele, raczej docenilbym Twoje zdolnosci w Lightwave. Troche mi tylko chaotyczna koncowka animacji nie pasuje do plynnego ruchu wzdluz kabla. To specjalnie?

Nie przepadam za ciezkim flashem w ktorym nad lekkimi wektorami dominuja After Effects i rastrowe animacje 3D, ale w koncu liczy sie efekt i skutecznosc reklamy..

Co do tych ciezkich intro to polecam swietne animacje http://www.derbauer.de. Niektore maja po 2 MB. Tylko... niestety zminili dzis strone :( i nie da sie podejrzec ich prac. To.. nie polecam :)

Napisano

To przy okazji ja sie pochwale moim pierwszym flashem:

http://www.mnf.com.pl (prezentacja)

Wykonany 4-5 lat temu, ale do dzis uwazam, ze nie jest zly. Szczegolnie jak na tamte czasy (i dostepny AS) jestem dumny z dzialu \"portfolio\".

Napisano

Z ksiazek do Flasha proponuje \"Flash MX - Vademecum profesjonalisty\".

Poza tym zapraszam na Flashroom.com. Tam sa recenzje ksiazek i full innych rzeczy :)

Napisano
  • Autor
Originally posted by leander

To przy okazji ja sie pochwale moim pierwszym flashem:

http://www.mnf.com.pl (prezentacja)

Wykonany 4-5 lat temu, ale do dzis uwazam, ze nie jest zly. Szczegolnie jak na tamte czasy (i dostepny AS) jestem dumny z dzialu \"portfolio\".

jestem pod wrażeniem! technicznie kilka razy lepszy od mojego :o i do tego na dużo gorszym sofcie..

Koniecznie rozbij to na dwa filmiki- na intro i na strone, bo bez \"skip intro\" sie nie obedzie. Na razie zajmuje 550 kB a z dzwiekiem bedzie sporo wiecej.

Na razie samego flasha jest niewiele, raczej docenilbym Twoje zdolnosci w Lightwave. Troche mi tylko chaotyczna koncowka animacji nie pasuje do plynnego ruchu wzdluz kabla. To specjalnie?

Nie przepadam za ciezkim flashem w ktorym nad lekkimi wektorami dominuja After Effects i rastrowe animacje 3D, ale w koncu liczy sie efekt i skutecznosc reklamy

będzie strona powitalna gdzie będzie można wybrać pomiędzy opcją z intro lub bez.. i oczywiście będzie preloader (już był w poprzedniej wersji testowej, tylko do tego nie zdążyłem dodać)

zamierzeniem było zrobienie dość dynamicznego intra, nawet planowane były pewne \'dodatki\' podczas ruchu wzdłuż kabla, ale pomysł upadł z różnych powodów.. dlatego też trochę tego chaosu na końcu... z perspektywy czasu byc może zrobił bym to inaczej :) bo już jestem bogatszy o pewne umiejętności

Drug, dzięki za link..