Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Portret dla znajomej. Troche straciło na jakości przez to, że to fotka, ale trudno.

portretm.jpg

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

O tak, nos leci w prawo, takie odniosłem wrażenie, probiłem w fotoszopie linie i ku mojemu zaskoczeniu wyszło, ze błedu prawie nie ma, ale wrażenie pozostało, na prawde leci w prawo:) bardzo fajnie narysowałeś czubek nosa, reszta słabsza, choćby przez to, że nie oddaje przestrzenności. Rysowane z natury czy ze zdjęcia? Może wrzuć fotkę tej pani, ocenimy jeszcze podobieństwo :) Pozdrawiam.

Napisano

super ;] tylko nie wiem , jakos mi to prawe oko nie pasuje ;/

pozdro

Napisano
  • Autor

Niestety ze zdjęcia... nie miałbym czasu robić przerw itd. Fakt - lepiej by było z natury, ale warunki nie pozwalały. Zdjęcie daje w załączniku... ale na tym zdjęciu wyszła troche jak nie ona, więc starałem się dodać coś od siebie jednocześnie zachowując to co jest na zdjęciu. Efekt jednak moim zdaniem wyszedł średni :/. A nos lekko poprawiłem , ale niestety już go nie mam, żeby tu móc zamieścić wersję poprawioną.

Napisano

Remedy Tak czy siak to ładna pani:) wiem że rysunku już niema ale na przyszłość: spróbój oddaćefekt rozmazania palcem...nie rozcierając palcem, to bardzo przydatna umiejętność, i postaraj się dać więcej ciemniejszych walorów tam gdzie trzeba. Rysunek zacznie wychodzić z kartki. Ale ogólnie nie jest żle:)

Napisano

No układ twarzy ok. Ale kontrastu mi brakuje. Zamiast palca urzyj np. pedzelka.