giorgione Napisano 28 Lipiec 2003 Napisano 28 Lipiec 2003 Witam!! Przyszła kolej, abym i ja wziął udział w tej śweietnej bitwie :D:D:D:D Oto moja wizja - Według mnie istnieje jedna potężna moc mająca wszystkie cechy 4 jeźdźców apokalipsy z ewangelii - oraz ich atrybuty (miecz, waga, łuk i śmierć - ręka z wagą). Oprócz tego posiada jedną z cech faraonów egipskich - takądziwną bródkę :P - jeden z symboli władzy. Jak będziecie mogli zobaczyc poniżej - oto mały szkic :D Ma podstawie niego chcę wykonać obraz w Photoshopie :) I tutaj nasówa się pytanko do moderatorów - mogę tak??
Phantom Napisano 28 Lipiec 2003 Napisano 28 Lipiec 2003 gior gotham podkreśla to na kązdym kroku...technika dowolna :D powodzenia w bitwie :D pozdro...
Kris_R Napisano 28 Lipiec 2003 Napisano 28 Lipiec 2003 No no! Robi wrażenie! Nie wiem czy nie zrobić z niego bardziej zdeformowanego demona... ;) ale jest dobrze!
giorgione Napisano 28 Lipiec 2003 Autor Napisano 28 Lipiec 2003 Dzięki za wasze komentarze!! No to już wszystko wiem :) Gościu nie będzie bardziej zniejształcony - jak zobaczycie go w kolorze to zrozumiecie :D Giorgione
ttaaddeekk Napisano 28 Lipiec 2003 Napisano 28 Lipiec 2003 i tego oto dnia gdy wyszedł na rynak ostatni zwiastun apokalipsy Windows zaczą sie początek końca Popieram ksywe Windows i 4 jeźdców 3.11 95 98 2000 , a twój to XP [jupi]
rebuzz Napisano 28 Lipiec 2003 Napisano 28 Lipiec 2003 za pomysl 8/10 narazie ciekawy i ambitny szkic.....hmm ciekawe co z tego bedzie......Powodzonko!! Ps. Ja tam na nazwe proponuje LINUX:P
giorgione Napisano 29 Lipiec 2003 Autor Napisano 29 Lipiec 2003 Wielkie dzięki za wasze opinie. Poniżej wrzucam mały upload - ro0bię to mychą - i dlatego nie wygląda może tak dobrze jak powinno :P To co widzicie poniżej to na razie faza wstępna - na pewno ulegną zmianie kolorki tła i chmury otaczającej pana zagłady :D. Co do nazwy to jeszcze się nie zdecydowałem - ale chyba będzie coś takiego jak: Kariss, Zanox i jeszcze tam inne mi po głowce chodzą:D:D:D Giorgione
saygon Napisano 29 Lipiec 2003 Napisano 29 Lipiec 2003 :o:o O żesz w modre, niezłe mi sie podoba i to bardzo
malika Napisano 29 Lipiec 2003 Napisano 29 Lipiec 2003 ho ho ho świetnie narysowana postać! nie zepsuj podczas kolorowania ;]
boowa Napisano 29 Lipiec 2003 Napisano 29 Lipiec 2003 ho ho ho giorgione.... ładnie się zapowiada... mam nadzieję, że po pokolorowaniu nie uracisz tej szczegółowości :) pozdrawiam[piwo]
rebuzz Napisano 29 Lipiec 2003 Napisano 29 Lipiec 2003 no no.... tu tez zapowiada sie rewelacyjnie.........pracka na wysoka ocene.....ale czekamy na kolory.......( az sie nie moge doczekac...) :]:] POZDRO :] [piwo] :]
giorgione Napisano 30 Lipiec 2003 Autor Napisano 30 Lipiec 2003 Dzięki za komentarze - właśnie skończyłem ziemię - niestety pokażę dopiero jutro - już z początkiem skóry wielkiego sądzącego :d Co do szczegółów to mam zamiar je zachowawać. Giorgione
saygon Napisano 30 Lipiec 2003 Napisano 30 Lipiec 2003 czekamy czekamy. poradze soe juz chyba ze smoczkiem wiec czas przeznaczaj n bitwe,. trzymam kciuki.
RadX Napisano 31 Lipiec 2003 Napisano 31 Lipiec 2003 Nie no tu jest trudniej wybrać faworyta jak w BITWIE 3D !!
giorgione Napisano 31 Lipiec 2003 Autor Napisano 31 Lipiec 2003 :D:D:D:D:D:D:D:D:D Tiaaaaaaa... Dobra macie tutaj na początek dokończoną kulę ziemską w zbliżeniu
giorgione Napisano 31 Lipiec 2003 Autor Napisano 31 Lipiec 2003 No, a tutaj ogólny kolorek chmur - postaci - chociaż cały czas kolor posraci mi nie odpowiada :( I troszkę wyjaśnienia - na razie kolor postaci nałożony jest na szkic - poprzez odwrotność mnożenia :), ale to ulegnie zmianie i będzie malowany jak w przypadku szat - aby uzyskać taki sam efekcik :) Pozdrawiam Giorgione
rebuzz Napisano 31 Lipiec 2003 Napisano 31 Lipiec 2003 ziemia jest spoko... ogolnie narazie Fajna pracka.....:] [piwo]
giorgione Napisano 1 Sierpień 2003 Autor Napisano 1 Sierpień 2003 Znalazłe chwilkę czasu i dokonałem małych zmaina :D
giorgione Napisano 1 Sierpień 2003 Autor Napisano 1 Sierpień 2003 I ostatni - dzisiaj się chyba wezmę za chmurki i za postać - nie dodałem jeszcze faktu że gostek będzie cały w tatułażach - no to dodaję :D Giorgione
rebuzz Napisano 1 Sierpień 2003 Napisano 1 Sierpień 2003 nie wiem czy tautaze mu nie zaszkodza......hmm tzn. czy przez to pracka nie bedzie gorsza.....ale to juz od ciebie zalezy...i jak ty to widzisz.... POZDRO :]:]
felav Napisano 1 Sierpień 2003 Napisano 1 Sierpień 2003 Mi sie bardziej podobał szkic bez kolorków, ale i tak bardzo fajnie
giorgione Napisano 4 Sierpień 2003 Autor Napisano 4 Sierpień 2003 No bo tak to już u mnie jest - tak dziwnie :(:(:(:( Dzięki za komentarze :) dobra czas na mały upload. A co tyczy się tatułaży to to będą raczej takieświecące znaki - zobaczycie jak zrobię :) Giorgione
felav Napisano 4 Sierpień 2003 Napisano 4 Sierpień 2003 Wiesz co troche nie logicznie go pocieniowałeś, jeżeli założymy że ta kula jest głównym źródłem światła to czemu kolesiowi świecą się plecy, a twarz jest zaciemniona, chyba powinno być odwrotnie... Było by bardziej realistycznie...
giorgione Napisano 4 Sierpień 2003 Autor Napisano 4 Sierpień 2003 nIE ZWRÓCIŁEŚŚ UWAGI, ŻE TAK KULA DAJE JEDYNIE MAŁE ŹRÓDEŁKO ŚWIATAŁA - A PLECYS IĘ ŚWIECĄ - BO PRZED NIMI JEST JESZCZE SŁOŃCE - KTÓRE NIE ULEGŁO ZNISZCZENIU :d GIORGIONE
dr Ug Napisano 4 Sierpień 2003 Napisano 4 Sierpień 2003 Ooo, twarz mi sie nawet podoba ;) Swiatlo powinno byc chyba ostrzejsze, tak samo cienie, skoro tak doslownie nalezy interpretowac przestrzen, ktora przedstawiasz. IMHO mocniejszy light z kuli dodalby dramaturgii. Nic nie stoi na przeszkodzie, zeby postac byla oswietlona z dwoch stron! No i na koniec czern. Bede o tym mowil do znudzenia, zeby nie uzywac czerni do \"produkcji\" cieni, szczegolnie w przypadku postaci. Calosc wyglada wtedy strasznie ciemno, brudno i imho fatalnie. Zlam barwe skory kolorem dopelniajacym, od czego masz kolo barw? :P Czern powinna byc stosowana przy zaznaczaniu naprawde najciemniejszych miejsc, w sladowych ilosciach.
giorgione Napisano 4 Sierpień 2003 Autor Napisano 4 Sierpień 2003 Dzięki, postaram dostosować się do waszych rad. ACHA, JA NIE UŻYŁEM WCALE CZERNI W TEJ PRACY :P W ogóle rzadko teraz używam czerni - w prackach kolorowych
D3X Napisano 4 Sierpień 2003 Napisano 4 Sierpień 2003 zapowiada sie bardzo niezle, ale jak widze te szaty to mnie szlag trafia, od kiedy to ubrania robi sie z farby olejnej? sorry ale to tak dla mnie wyglada, to nie przypomina zadnego materialu tylko farbe olejna, popraw to! POZDRO! NIECH MOCZ BEDZIE Z TOBA! :D P.S. Pracka ogolnie mi sie podoba :P
giorgione Napisano 8 Sierpień 2003 Autor Napisano 8 Sierpień 2003 Ze szmatami to jeszcze pokombinyję - na razie mam barzdo mało czassu na dalszą pracę - a chętnie chcę ją dokończyć :( I zrezygnowałem ze znaków na cielsku :( - felav miałeś rację - nie pasowały:(:(:(:(:( Na razie mały upload.
Ulsia Napisano 8 Sierpień 2003 Napisano 8 Sierpień 2003 Pamiętam z jakim niesamowitym uczuciem oglądałam szkic jest naprawdę dobry, dokladny, ciekawy dobrze wróżący... pomysł interesujący i sam zamysł kompozycyjny też, ach ale samo kolorowanie... moim zdaniem mało udane... straciłeś przez to wiele szczegółów, które nadawały pracy charakteru... postać i poszczególne przedmioty stały się przez to płaskie... Pomysł jest dobry więc to tylko w moim odczuciu kwestia barw i techniki kolorowania... Powodzenia i pozdrawiam.
giorgione Napisano 8 Sierpień 2003 Autor Napisano 8 Sierpień 2003 W końcu ktoś odpisał :D Dzięki, dziękil[lol2] wielkie dzieki za uwagi - teraz będę miał weekend więc ostro nad nimi popracuję :] Giorgione
Cpt.Obvious Napisano 8 Sierpień 2003 Napisano 8 Sierpień 2003 Daj bardziej ogniste kolorkiibedzie lepiej:)Pozdr
Phantom Napisano 8 Sierpień 2003 Napisano 8 Sierpień 2003 gior pozdrawiam z Piły :D jak narazie świetna pracka ale przedmówcy mają rację :) zkrzaniłeś ręce nie widać szczegółów:) pozatym tło wymiata :D pozdro...[piwo]
giorgione Napisano 13 Sierpień 2003 Autor Napisano 13 Sierpień 2003 Dobra dzięki - z tymi kolorkami to się jeszcze pobawię (choć zostało barzdo mało czasu :() Na razie mały upload - zrobiłem zakończenie miecza, oczy, poprawiłem szaty - a dzisiaj zrobie całąskórkę -i jutro pokażę finalny efekcik :) Pozdrawiam Giorgione
saygon Napisano 13 Sierpień 2003 Napisano 13 Sierpień 2003 niestety musze sie zgozić z ulsią, a doklanie z jej uwagami, niestety, bo praca zapowiadala sie rewelacyjnie, ale po pokolorowaniu starciła klimat,z teo co qiem jest niezly plug do ognia w photoshopie, moze to co nieco poprawi, bo ja juz wiecej iemoge pomóc, zkoda popracuj nad tym , bo szkoda zeby taki pomysl sie znarnowal.
giorgione Napisano 14 Sierpień 2003 Autor Napisano 14 Sierpień 2003 Nio niestety :( Dzisiaj juz 14 - termin kończenia pracek - a ja mam tylko to - jeszcze sporawo do zrobienia, a bark czasu :( Giorgione Poniżej zamieszczam link do większej werski tej pracy: większa wersja
Cpt.Obvious Napisano 14 Sierpień 2003 Napisano 14 Sierpień 2003 Stary nie poddawaj sie, rób!Mała uwaga, która na pewno poprawi wygląd pracki, a zajmie Ci to chwilke.Wyostrz nieco niektóre kontury , dodaj troche czerni i ognia na szaty jeźdżca.Bedzie ok.Pozdrawiam:)Mi sie podoba:)
giorgione Napisano 14 Sierpień 2003 Autor Napisano 14 Sierpień 2003 Dzięki za słowa otuchy postaram się to zrobić - jest tylko jeden problem moge to zrobic dopiero po 18:( A dostęp do netu będę miał dopiero w sootę (jak dobrze pójdzie) :( Giorgione
saygon Napisano 16 Sierpień 2003 Napisano 16 Sierpień 2003 no jednak opatrzność nad tobą czuwa i prac przechodzi dalej. gratulacje.
giorgione Napisano 17 Sierpień 2003 Autor Napisano 17 Sierpień 2003 :D Dzięki - terz tylko muszę jakoś znaleźć ta pracke i kontynuować co zacząłem - bo gdzieś przepadła :( ale dam radę:D Pozdrawiam Giorgione
Anderton Napisano 19 Sierpień 2003 Napisano 19 Sierpień 2003 Super obraz , jak zawsze[spox] oprucz tej ręki trzymającej wagę to świetne cieniowanie postaci , a ten dymek z oczu to po prostu miodzio[piwo]
Rekomendowane odpowiedzi