Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!!

Przyszła kolej, abym i ja wziął udział w tej śweietnej bitwie :D:D:D:D

Oto moja wizja - Według mnie istnieje jedna potężna moc mająca wszystkie cechy 4 jeźdźców apokalipsy z ewangelii - oraz ich atrybuty (miecz, waga, łuk i śmierć - ręka z wagą). Oprócz tego posiada jedną z cech faraonów egipskich - takądziwną bródkę :P - jeden z symboli władzy.

Jak będziecie mogli zobaczyc poniżej - oto mały szkic :D

Ma podstawie niego chcę wykonać obraz w Photoshopie :)

I tutaj nasówa się pytanko do moderatorów - mogę tak??

• Odpowiedzi 41
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Dzięki za wasze komentarze!!

No to już wszystko wiem :)

Gościu nie będzie bardziej zniejształcony - jak zobaczycie go w kolorze to zrozumiecie :D

Giorgione

Napisano

i tego oto dnia gdy wyszedł na rynak ostatni zwiastun apokalipsy Windows zaczą sie początek końca

Popieram ksywe Windows i 4 jeźdców 3.11 95 98 2000 , a twój to XP [jupi]

Napisano

Wielkie dzięki za wasze opinie.

Poniżej wrzucam mały upload - ro0bię to mychą - i dlatego nie wygląda może tak dobrze jak powinno :P

To co widzicie poniżej to na razie faza wstępna - na pewno ulegną zmianie kolorki tła i chmury otaczającej pana zagłady :D.

Co do nazwy to jeszcze się nie zdecydowałem - ale chyba będzie coś takiego jak: Kariss, Zanox i jeszcze tam inne mi po głowce chodzą:D:D:D

Giorgione

Napisano

ho ho ho giorgione.... ładnie się zapowiada... mam nadzieję, że po pokolorowaniu nie uracisz tej szczegółowości :)

pozdrawiam[piwo]

Napisano

no no.... tu tez zapowiada sie rewelacyjnie.........pracka na wysoka ocene.....ale czekamy na kolory.......( az sie nie moge doczekac...) :]:]

POZDRO :] [piwo] :]

Napisano

Dzięki za komentarze - właśnie skończyłem ziemię - niestety pokażę dopiero jutro - już z początkiem skóry wielkiego sądzącego :d

Co do szczegółów to mam zamiar je zachowawać.

Giorgione

Napisano

No, a tutaj ogólny kolorek chmur - postaci - chociaż cały czas kolor posraci mi nie odpowiada :(

I troszkę wyjaśnienia - na razie kolor postaci nałożony jest na szkic - poprzez odwrotność mnożenia :), ale to ulegnie zmianie i będzie malowany jak w przypadku szat - aby uzyskać taki sam efekcik :)

Pozdrawiam

Giorgione

Napisano

nie wiem czy tautaze mu nie zaszkodza......hmm tzn. czy przez to pracka nie bedzie gorsza.....ale to juz od ciebie zalezy...i jak ty to widzisz....

POZDRO :]:]

Napisano

No bo tak to już u mnie jest - tak dziwnie :(:(:(:(

Dzięki za komentarze :)

dobra czas na mały upload. A co tyczy się tatułaży to to będą raczej takieświecące znaki - zobaczycie jak zrobię :)

Giorgione

Napisano

Wiesz co troche nie logicznie go pocieniowałeś, jeżeli założymy że ta kula jest głównym źródłem światła to czemu kolesiowi świecą się plecy, a twarz jest zaciemniona, chyba powinno być odwrotnie...

Było by bardziej realistycznie...

Napisano

nIE ZWRÓCIŁEŚŚ UWAGI, ŻE TAK KULA DAJE JEDYNIE MAŁE ŹRÓDEŁKO ŚWIATAŁA - A PLECYS IĘ ŚWIECĄ - BO PRZED NIMI JEST JESZCZE SŁOŃCE - KTÓRE NIE ULEGŁO ZNISZCZENIU :d

GIORGIONE

Napisano

Ooo, twarz mi sie nawet podoba ;)

Swiatlo powinno byc chyba ostrzejsze, tak samo cienie, skoro tak doslownie nalezy interpretowac przestrzen, ktora przedstawiasz.

IMHO mocniejszy light z kuli dodalby dramaturgii. Nic nie stoi na przeszkodzie, zeby postac byla oswietlona z dwoch stron!

No i na koniec czern. Bede o tym mowil do znudzenia, zeby nie uzywac czerni do \"produkcji\" cieni, szczegolnie w przypadku postaci. Calosc wyglada wtedy strasznie ciemno, brudno i imho fatalnie.

Zlam barwe skory kolorem dopelniajacym, od czego masz kolo barw? :P

Czern powinna byc stosowana przy zaznaczaniu naprawde najciemniejszych miejsc, w sladowych ilosciach.

Napisano

zapowiada sie bardzo niezle, ale jak widze te szaty to mnie szlag trafia, od kiedy to ubrania robi sie z farby olejnej? sorry ale to tak dla mnie wyglada, to nie przypomina zadnego materialu tylko farbe olejna, popraw to!

POZDRO!

NIECH MOCZ BEDZIE Z TOBA! :D

P.S. Pracka ogolnie mi sie podoba :P

Napisano

Ze szmatami to jeszcze pokombinyję - na razie mam barzdo mało czassu na dalszą pracę - a chętnie chcę ją dokończyć :(

I zrezygnowałem ze znaków na cielsku :( - felav miałeś rację - nie pasowały:(:(:(:(:(

Na razie mały upload.

Napisano

Pamiętam z jakim niesamowitym uczuciem oglądałam szkic jest naprawdę dobry, dokladny, ciekawy dobrze wróżący... pomysł interesujący i sam zamysł kompozycyjny też, ach ale samo kolorowanie... moim zdaniem mało udane... straciłeś przez to wiele szczegółów, które nadawały pracy charakteru... postać i poszczególne przedmioty stały się przez to płaskie... Pomysł jest dobry więc to tylko w moim odczuciu kwestia barw i techniki kolorowania...

Powodzenia i pozdrawiam.

Napisano

gior pozdrawiam z Piły :D

jak narazie świetna pracka ale przedmówcy mają rację :) zkrzaniłeś ręce nie widać szczegółów:) pozatym tło wymiata :D

pozdro...[piwo]

Napisano

Dobra dzięki - z tymi kolorkami to się jeszcze pobawię (choć zostało barzdo mało czasu :()

Na razie mały upload - zrobiłem zakończenie miecza, oczy, poprawiłem szaty - a dzisiaj zrobie całąskórkę -i jutro pokażę finalny efekcik :)

Pozdrawiam

Giorgione

Napisano

niestety musze sie zgozić z ulsią, a doklanie z jej uwagami, niestety, bo praca zapowiadala sie rewelacyjnie, ale po pokolorowaniu starciła klimat,z teo co qiem jest niezly plug do ognia w photoshopie, moze to co nieco poprawi, bo ja juz wiecej iemoge pomóc, zkoda popracuj nad tym , bo szkoda zeby taki pomysl sie znarnowal.

Napisano

Stary nie poddawaj sie, rób!Mała uwaga, która na pewno poprawi wygląd pracki, a zajmie Ci to chwilke.Wyostrz nieco niektóre kontury , dodaj troche czerni i ognia na szaty jeźdżca.Bedzie ok.Pozdrawiam:)Mi sie podoba:)

Napisano

Dzięki za słowa otuchy postaram się to zrobić - jest tylko jeden problem moge to zrobic dopiero po 18:(

A dostęp do netu będę miał dopiero w sootę (jak dobrze pójdzie) :(

Giorgione

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności