giorgione Napisano 28 Lipiec 2003 Share Napisano 28 Lipiec 2003 Witam!! Przyszła kolej, abym i ja wziął udział w tej śweietnej bitwie :D:D:D:D Oto moja wizja - Według mnie istnieje jedna potężna moc mająca wszystkie cechy 4 jeźdźców apokalipsy z ewangelii - oraz ich atrybuty (miecz, waga, łuk i śmierć - ręka z wagą). Oprócz tego posiada jedną z cech faraonów egipskich - takądziwną bródkę :P - jeden z symboli władzy. Jak będziecie mogli zobaczyc poniżej - oto mały szkic :D Ma podstawie niego chcę wykonać obraz w Photoshopie :) I tutaj nasówa się pytanko do moderatorów - mogę tak?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 28 Lipiec 2003 Share Napisano 28 Lipiec 2003 gior gotham podkreśla to na kązdym kroku...technika dowolna :D powodzenia w bitwie :D pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 28 Lipiec 2003 Share Napisano 28 Lipiec 2003 No no! Robi wrażenie! Nie wiem czy nie zrobić z niego bardziej zdeformowanego demona... ;) ale jest dobrze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 28 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2003 Dzięki za wasze komentarze!! No to już wszystko wiem :) Gościu nie będzie bardziej zniejształcony - jak zobaczycie go w kolorze to zrozumiecie :D Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 28 Lipiec 2003 Share Napisano 28 Lipiec 2003 i tego oto dnia gdy wyszedł na rynak ostatni zwiastun apokalipsy Windows zaczą sie początek końca Popieram ksywe Windows i 4 jeźdców 3.11 95 98 2000 , a twój to XP [jupi] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rebuzz Napisano 28 Lipiec 2003 Share Napisano 28 Lipiec 2003 za pomysl 8/10 narazie ciekawy i ambitny szkic.....hmm ciekawe co z tego bedzie......Powodzonko!! Ps. Ja tam na nazwe proponuje LINUX:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 29 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2003 Wielkie dzięki za wasze opinie. Poniżej wrzucam mały upload - ro0bię to mychą - i dlatego nie wygląda może tak dobrze jak powinno :P To co widzicie poniżej to na razie faza wstępna - na pewno ulegną zmianie kolorki tła i chmury otaczającej pana zagłady :D. Co do nazwy to jeszcze się nie zdecydowałem - ale chyba będzie coś takiego jak: Kariss, Zanox i jeszcze tam inne mi po głowce chodzą:D:D:D Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saygon Napisano 29 Lipiec 2003 Share Napisano 29 Lipiec 2003 :o:o O żesz w modre, niezłe mi sie podoba i to bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malika Napisano 29 Lipiec 2003 Share Napisano 29 Lipiec 2003 ho ho ho świetnie narysowana postać! nie zepsuj podczas kolorowania ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 29 Lipiec 2003 Share Napisano 29 Lipiec 2003 ho ho ho giorgione.... ładnie się zapowiada... mam nadzieję, że po pokolorowaniu nie uracisz tej szczegółowości :) pozdrawiam[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rebuzz Napisano 29 Lipiec 2003 Share Napisano 29 Lipiec 2003 no no.... tu tez zapowiada sie rewelacyjnie.........pracka na wysoka ocene.....ale czekamy na kolory.......( az sie nie moge doczekac...) :]:] POZDRO :] [piwo] :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 30 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2003 Dzięki za komentarze - właśnie skończyłem ziemię - niestety pokażę dopiero jutro - już z początkiem skóry wielkiego sądzącego :d Co do szczegółów to mam zamiar je zachowawać. Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saygon Napisano 30 Lipiec 2003 Share Napisano 30 Lipiec 2003 czekamy czekamy. poradze soe juz chyba ze smoczkiem wiec czas przeznaczaj n bitwe,. trzymam kciuki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 31 Lipiec 2003 Share Napisano 31 Lipiec 2003 Nie no tu jest trudniej wybrać faworyta jak w BITWIE 3D !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 31 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2003 :D:D:D:D:D:D:D:D:D Tiaaaaaaa... Dobra macie tutaj na początek dokończoną kulę ziemską w zbliżeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 31 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2003 No, a tutaj ogólny kolorek chmur - postaci - chociaż cały czas kolor posraci mi nie odpowiada :( I troszkę wyjaśnienia - na razie kolor postaci nałożony jest na szkic - poprzez odwrotność mnożenia :), ale to ulegnie zmianie i będzie malowany jak w przypadku szat - aby uzyskać taki sam efekcik :) Pozdrawiam Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rebuzz Napisano 31 Lipiec 2003 Share Napisano 31 Lipiec 2003 ziemia jest spoko... ogolnie narazie Fajna pracka.....:] [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 1 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2003 Znalazłe chwilkę czasu i dokonałem małych zmaina :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 1 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2003 I ostatni - dzisiaj się chyba wezmę za chmurki i za postać - nie dodałem jeszcze faktu że gostek będzie cały w tatułażach - no to dodaję :D Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 1 Sierpień 2003 Share Napisano 1 Sierpień 2003 Całkiem nieźle !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rebuzz Napisano 1 Sierpień 2003 Share Napisano 1 Sierpień 2003 nie wiem czy tautaze mu nie zaszkodza......hmm tzn. czy przez to pracka nie bedzie gorsza.....ale to juz od ciebie zalezy...i jak ty to widzisz.... POZDRO :]:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 1 Sierpień 2003 Share Napisano 1 Sierpień 2003 Mi sie bardziej podobał szkic bez kolorków, ale i tak bardzo fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 4 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2003 No bo tak to już u mnie jest - tak dziwnie :(:(:(:( Dzięki za komentarze :) dobra czas na mały upload. A co tyczy się tatułaży to to będą raczej takieświecące znaki - zobaczycie jak zrobię :) Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 4 Sierpień 2003 Share Napisano 4 Sierpień 2003 Wiesz co troche nie logicznie go pocieniowałeś, jeżeli założymy że ta kula jest głównym źródłem światła to czemu kolesiowi świecą się plecy, a twarz jest zaciemniona, chyba powinno być odwrotnie... Było by bardziej realistycznie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 4 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2003 nIE ZWRÓCIŁEŚŚ UWAGI, ŻE TAK KULA DAJE JEDYNIE MAŁE ŹRÓDEŁKO ŚWIATAŁA - A PLECYS IĘ ŚWIECĄ - BO PRZED NIMI JEST JESZCZE SŁOŃCE - KTÓRE NIE ULEGŁO ZNISZCZENIU :d GIORGIONE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 4 Sierpień 2003 Share Napisano 4 Sierpień 2003 Ooo, twarz mi sie nawet podoba ;) Swiatlo powinno byc chyba ostrzejsze, tak samo cienie, skoro tak doslownie nalezy interpretowac przestrzen, ktora przedstawiasz. IMHO mocniejszy light z kuli dodalby dramaturgii. Nic nie stoi na przeszkodzie, zeby postac byla oswietlona z dwoch stron! No i na koniec czern. Bede o tym mowil do znudzenia, zeby nie uzywac czerni do \"produkcji\" cieni, szczegolnie w przypadku postaci. Calosc wyglada wtedy strasznie ciemno, brudno i imho fatalnie. Zlam barwe skory kolorem dopelniajacym, od czego masz kolo barw? :P Czern powinna byc stosowana przy zaznaczaniu naprawde najciemniejszych miejsc, w sladowych ilosciach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 4 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2003 Dzięki, postaram dostosować się do waszych rad. ACHA, JA NIE UŻYŁEM WCALE CZERNI W TEJ PRACY :P W ogóle rzadko teraz używam czerni - w prackach kolorowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D3X Napisano 4 Sierpień 2003 Share Napisano 4 Sierpień 2003 zapowiada sie bardzo niezle, ale jak widze te szaty to mnie szlag trafia, od kiedy to ubrania robi sie z farby olejnej? sorry ale to tak dla mnie wyglada, to nie przypomina zadnego materialu tylko farbe olejna, popraw to! POZDRO! NIECH MOCZ BEDZIE Z TOBA! :D P.S. Pracka ogolnie mi sie podoba :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 8 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2003 Ze szmatami to jeszcze pokombinyję - na razie mam barzdo mało czassu na dalszą pracę - a chętnie chcę ją dokończyć :( I zrezygnowałem ze znaków na cielsku :( - felav miałeś rację - nie pasowały:(:(:(:(:( Na razie mały upload. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 8 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2003 I kolejny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ulsia Napisano 8 Sierpień 2003 Share Napisano 8 Sierpień 2003 Pamiętam z jakim niesamowitym uczuciem oglądałam szkic jest naprawdę dobry, dokladny, ciekawy dobrze wróżący... pomysł interesujący i sam zamysł kompozycyjny też, ach ale samo kolorowanie... moim zdaniem mało udane... straciłeś przez to wiele szczegółów, które nadawały pracy charakteru... postać i poszczególne przedmioty stały się przez to płaskie... Pomysł jest dobry więc to tylko w moim odczuciu kwestia barw i techniki kolorowania... Powodzenia i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 8 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2003 W końcu ktoś odpisał :D Dzięki, dziękil[lol2] wielkie dzieki za uwagi - teraz będę miał weekend więc ostro nad nimi popracuję :] Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 8 Sierpień 2003 Share Napisano 8 Sierpień 2003 Daj bardziej ogniste kolorkiibedzie lepiej:)Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 8 Sierpień 2003 Share Napisano 8 Sierpień 2003 gior pozdrawiam z Piły :D jak narazie świetna pracka ale przedmówcy mają rację :) zkrzaniłeś ręce nie widać szczegółów:) pozatym tło wymiata :D pozdro...[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 13 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2003 Dobra dzięki - z tymi kolorkami to się jeszcze pobawię (choć zostało barzdo mało czasu :() Na razie mały upload - zrobiłem zakończenie miecza, oczy, poprawiłem szaty - a dzisiaj zrobie całąskórkę -i jutro pokażę finalny efekcik :) Pozdrawiam Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saygon Napisano 13 Sierpień 2003 Share Napisano 13 Sierpień 2003 niestety musze sie zgozić z ulsią, a doklanie z jej uwagami, niestety, bo praca zapowiadala sie rewelacyjnie, ale po pokolorowaniu starciła klimat,z teo co qiem jest niezly plug do ognia w photoshopie, moze to co nieco poprawi, bo ja juz wiecej iemoge pomóc, zkoda popracuj nad tym , bo szkoda zeby taki pomysl sie znarnowal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 14 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2003 Nio niestety :( Dzisiaj juz 14 - termin kończenia pracek - a ja mam tylko to - jeszcze sporawo do zrobienia, a bark czasu :( Giorgione Poniżej zamieszczam link do większej werski tej pracy: większa wersja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 14 Sierpień 2003 Share Napisano 14 Sierpień 2003 Stary nie poddawaj sie, rób!Mała uwaga, która na pewno poprawi wygląd pracki, a zajmie Ci to chwilke.Wyostrz nieco niektóre kontury , dodaj troche czerni i ognia na szaty jeźdżca.Bedzie ok.Pozdrawiam:)Mi sie podoba:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 14 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2003 Dzięki za słowa otuchy postaram się to zrobić - jest tylko jeden problem moge to zrobic dopiero po 18:( A dostęp do netu będę miał dopiero w sootę (jak dobrze pójdzie) :( Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saygon Napisano 16 Sierpień 2003 Share Napisano 16 Sierpień 2003 no jednak opatrzność nad tobą czuwa i prac przechodzi dalej. gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 17 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2003 :D Dzięki - terz tylko muszę jakoś znaleźć ta pracke i kontynuować co zacząłem - bo gdzieś przepadła :( ale dam radę:D Pozdrawiam Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anderton Napisano 19 Sierpień 2003 Share Napisano 19 Sierpień 2003 Super obraz , jak zawsze[spox] oprucz tej ręki trzymającej wagę to świetne cieniowanie postaci , a ten dymek z oczu to po prostu miodzio[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi