miriam Napisano 9 Styczeń 2006 Napisano 9 Styczeń 2006 Witam. Patrząc na prace znamienitych kolegów nie wypatrzyłem takiego motywu, a więc i ja parę kresek postaram się postawić. Cywilizacja Homosapiens rozwija się w zastraszającym tępie, z jednej strony na plus lecz z drugiej jednak strony exploatacja zasobów naturanlnych, drastyczne zanieczyszczenie środowiska, katastrofy ekologiczne itd. wpływają negatywnie, destrukcyjnie na Ziemię, naturę z której powstał On - Bestia: Homosapiens. Moja wizja przedstawiać będzie w bestialski sposób zdewastowane, wyexploatowane środowisko i ostatni "cudownie" ocalały element pięknej natury. (TOP SECRED at this time) ;). Jeśli ten wątek spełnia kryteria proszę dać mi znać. 1. Szkic Poglądowo-Sytuacyjny ;)
Shogun 3D Napisano 9 Styczeń 2006 Napisano 9 Styczeń 2006 Mc Miriam: wątek spelnia kryteria. Witam w bitwie. Powodzenia. (Leru, Ty jeszcze śpisz? O tej porze?) Pomysł taki sobie, zobaczymy jak wykonanie i... puenta. :D
Leru Napisano 9 Styczeń 2006 Napisano 9 Styczeń 2006 MCMiriam -> yo yo witam w Bitwie, podoba mi się pomysł :) powodzenia Temat jak najbardziej spełna kryteria. Shogun3D -> tak ja o tej porze to śpię :]
miriam Napisano 10 Styczeń 2006 Autor Napisano 10 Styczeń 2006 :o a tutaj kilka dodatkowych elementów, które wykorzystam w pracy . . . na razie tyle :(
miriam Napisano 10 Styczeń 2006 Autor Napisano 10 Styczeń 2006 Walka (tj. próba) z kolorem . . . :) :cool:
Master Kiełbaster Napisano 11 Styczeń 2006 Napisano 11 Styczeń 2006 słonecznik? obrócił by się do góry w kierunku światła :P
miriam Napisano 19 Styczeń 2006 Autor Napisano 19 Styczeń 2006 Kolejna walka z kolorowaniem - oj! nie idzie mi to najlepiej, ale grunt to ćwiczyć - wytrwałość. ;) :cool:
polka dot Napisano 19 Styczeń 2006 Napisano 19 Styczeń 2006 tło, tzn te szare budynki imo wyglądają dobrze, ten fragment tła po środku nawet wyszedł pro :D doprowadź resztę do takiego stanu a będzie git :)
mr_marchew Napisano 22 Styczeń 2006 Napisano 22 Styczeń 2006 Idziesz w dobrym kierunku. Podoba mi się. Ale kompozycyjnie nie będzie dobrze: roślinka, która będzie - bo musi - przyciągała wzrok, leży zbyt blisko krawędzi, wiodąc wzrok niemal do opuszczenia kadru. Wiem, że na tym etapie pracy ciężko będzie ci to zmienić, ale warto by było. Chyba że uda ci się dodać coś mocnego, przyciągającego wzrok w lewej części kadru, bo teraz wszystko co nie jest tłem, czyli buldożer i roślinka są po prawicy, i skrzywiają nieco kompozycję. Choć to tylko IMHO :)
miriam Napisano 23 Styczeń 2006 Autor Napisano 23 Styczeń 2006 Na początek Dziękuję za celne uwagi. Z lewicy ":) może uda mi się wstawić ludzia ;), tj. jakiś facio z kisierką w dłoni lub cosik podobnego, na razie idzie mi to dośc chaotycznie i mozolnie ale uczę się i pracuję nad sobą ;). . .
miriam Napisano 24 Styczeń 2006 Autor Napisano 24 Styczeń 2006 I znów mały update. w tym tylko rozpoczęty kruszarkoładowacz ;), mam przy okazji małe pytanko, a mianowicie jak zrobić (czyt. rónież robić) detal żeby wyglądał jak naturalny a nie jak u mnie ni to mydło ni to ?? oraz mam kłopot ze zrobieniem ziemi, może któryś z zacnych Kolegów Artystów "") mógłby mi cosik poradzić?
Drakula Napisano 24 Styczeń 2006 Napisano 24 Styczeń 2006 tekstura :P Przypomina mi sie praca oDD'a z bitwy pt. "Apokalipsa"... pamietam, jak bardzo nia bylem zachwycony :D Poszukaj sobie - moze znajdziesz w tamtej pracy cos, co Ci sie przyda. A co do ziemi, to albo jakas delikatna tekstura, albo brush. Poeksperymentuj, poszukaj na CGN (czasem ludzie wrzucaja tam swoje brushe). EDIT: Widze, ze praca oDD'a jest juz niedostepna :/ Ale brushe na pewno jakies znajdziesz. POzatym, zawsze pomoca sluzy www.mayang.com/textures i www.sxc.hu :D
miriam Napisano 26 Styczeń 2006 Autor Napisano 26 Styczeń 2006 Hmm, jakościk takościk tego nie łapię ;(, może to wina kolorków czy co -> Deus > Dzięki wielkie za pomoc, ale niestety chyba ze zrozumieniem tego mój umysł ma problemy niby wiem jak mam to zrobić ale wygląda to gorzej niż murzyn w środku nocy na pustyni ;). . . Jak zrobić taki ładny detalik? I żeby to wszystko miało jakiś bardziej wyrazisty wygląd na pierwszym planie? Może to wina ustawienia brusha? Hmm.:mad: Może brak kumancji, hmm . . .
maronski Napisano 26 Styczeń 2006 Napisano 26 Styczeń 2006 Witaj. Moja rada: Im bliżej tym bardziej kontrastowo (więcej bieli i czerni) Tą samą czerń na koparę proszę podać bo za bardzo odstają od siebie. No i dłubać trzeba i jeszcze raz dłubać. Pozdrawiam.
miriam Napisano 23 Luty 2006 Autor Napisano 23 Luty 2006 Z Uwagi na przyczynek tzw. socjo-techniczno-pracowniczy ;(, z ubolewaniem muszę poddać się beza walki. Serdeczne dzięki za posrty :), Powodzenia. See U. in THE NEXT BATTLE.
Rekomendowane odpowiedzi