michaelo Napisano 9 Styczeń 2006 Napisano 9 Styczeń 2006 Witam wszytskich forumowiczów :] mam problem pracuje teraz w 3dsmax6 i che zrobic malutką animacje(200klatek) z drgajacymi cząsteczkami (małe sfery obrazujace wode w stanie stałym) jak to wykonac pomocy ;/ możeczie piasac naGG -czesto ukryty jestem :]
VGT Napisano 9 Styczeń 2006 Napisano 9 Styczeń 2006 1. Zaznacz dany obiekt 2. Kliknac RMB i wybrac 'curve editor' 3. RMB na 'position' i wybrac 'assign controller' 4. wybrac 'noise position' I drganie juz dodane, mozna jeszcze podlubac w parametrach zmieniajac czestotliwosc, czy sile drgan.
michaelo Napisano 9 Styczeń 2006 Autor Napisano 9 Styczeń 2006 wielkie dzikieki :] za szybka odpowiedź ale wybaczcie pojawił sie problem drgania sa i to piękne ale obiekt ustawił mi sie na x0y0z0 i nie moge go przesuąć sklonować ani nic :(
michaelo Napisano 10 Styczeń 2006 Autor Napisano 10 Styczeń 2006 Czy można w ogole tak zrobic aby obekt drgał w tym miejscu w którym chcemy ??
Karrde Napisano 11 Styczeń 2006 Napisano 11 Styczeń 2006 Zamiast noise, przypisz kontroler "Position List" i tam jako pierwszy przypisz "position xyz", a jako drugi "noise"
kannu Napisano 11 Styczeń 2006 Napisano 11 Styczeń 2006 albo poprostu w track view ręcznie klucze stawiasz. jest tez cos takiego jak reczne rysowanie krzywaej - "draw Curve". W wielu przypadkach reczne klucze sa lepsze niz kontroler noise.
Rekomendowane odpowiedzi