Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Płasko, płasko. Nie czuć głębi. Chyba nieco niefortunnie wybrałeś zdjęcie na tło, np. na pierwszym planie masz DoF'a który nie pokrywa się z samolotem. Wygląda trochę jakby samolot był wycięty z jednego zdjęcia i wklejony "na płasko" do innego. Ujęcie też niezbyt dynamiczne, ot samolot w środku kadru, wychylony nieco, nie czuć dramatyzmu sytuacji. Można by więcej z tej scenki wyciągnąć, może dodać nieco koloru ? :)

Pozdrawiam

Napisano

zapomniales troche o oswietleniu

popatrz, samolot strasznie rozni sie od tła, widac ze to wklejka

w tle widac ze wszystko jest oswietlone mocnym słoncem gdzies tam w planie calego krajobrazu

mysle ze gdybys przeswietlil lekko ten samolot takim sloncem odpowiednio wypozycjonowanym , dodal dym z rur silnika bylo by calkiem niezle

tu zaznaczylem tak na oko pozycje slonca , w sumie powinno byc troche wyzej ale zobacz jak to wyjdzie

http://img212.imageshack.us/my.php?image=atc2ybkopia6um.jpg

[+]Edit

ja bym to widzial tak

tylko sie nie nabijajcie ;] myszka w ps to dla mnie sztuka :>

shgshshytuu7ly.th.jpg

ps. maly jakis ten samolot w stosunku do kamieni :>

Napisano

hmm... mogłeś znaleźć jakieś inne tło niż lakerem :]

co do kompozycji: B&W to wdzięczny temat ale wtedy kiedy odpowiednio dobierzesz kontrast i jasność. sztuką jest uzyskanie dobrego efektu przesytu czerni nad bielą, nie powodując przy tym zmęczenia oczu u widza. u Ciebie nie dość, że samolot jest ciemny w stosunku do tła (tak jak wspomniał Marcin) to samo tło jest przepalone do granic możliowści: przypomina często wykorzystywane ujęcia w latach 50 przy filmowanych wybuchach nuklearnych (na sekundę przed rozbłyskiem obraz mocno jaśniał wręcz prawie negatywował).

moja rada: samolot pod innym kątem zmień tło (powiedzmy na spalone miasto; kadr z góry zaś samolot oddala się od kamery spadając ku miastu.

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Dzieki za rady postaram sie do nich zastosowac.

...moze z wyjatkiem tej o kolorze.

PS sami weterani tu pisali wiec nie bede sie wychylac :)

Trudno tylko zrobic cos ze sceny jak sie nie ma samej sceny (format)

Nagralem u kumpla moje sceny na dvd ale sa bledy crc chlip :(

atc34qi.th.jpg

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności