!Ewert Napisano 17 Styczeń 2006 Share Napisano 17 Styczeń 2006 Oto moja pierwsza praca na V-ray-u Oceńcie ją :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonVito Corleone Napisano 17 Styczeń 2006 Share Napisano 17 Styczeń 2006 kiepskom nawet jak na pierwsza prace w v-rayu. Wyglada jak by nie bylo na niej zadnego materialu, tylko zwykly szary kolor. Do tego za ciemno, podloze brzydkie i cien nienaturalny. Jest tyle roznych tutoriali na temat renderowania w vray-u ze mozna sie nauczyc podstaw. Dlatego polecam poczytac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 17 Styczeń 2006 Share Napisano 17 Styczeń 2006 DonVito Corleone napisał już prawie cyćko... Jak to jest porcelana to ja nie wiem, jak ona na serio wygląda... Ogólnie za ciemno i chyba wogóle nie zmieniałeś ustawień vraya.... wiem, że na evermotion były fajne tutki do vraya... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 17 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2006 wielkie dzieki...juz procuje nad texturami...robie tutorial DGS Material (Mental Ray)..ale coś mi nie pyka: 1. nie wiem jak wrzucić mapke hrdi :( 2. mam problem z podłożem...nie umiem łączyć krawędzi powtarzających sie map bitowych :( pomocy!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 17 Styczeń 2006 Share Napisano 17 Styczeń 2006 1: w slot envirnoment wczytaj mapkę HDRI a potem Instance do material editora i zaznacz Spherical Envirnoment 2: połączyć je możesz tylko programie do 2D czyli np: Photoshop. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WToreK Napisano 17 Styczeń 2006 Share Napisano 17 Styczeń 2006 uwaga oceniam - 2/10 IMO w ogole nie powinno sie takich prac zamieszczac, no chyba ze w jakims dziale 'pomocy' :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thorgal Napisano 17 Styczeń 2006 Share Napisano 17 Styczeń 2006 bym sie odezwal ale sam jestem nie lepszy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 17 Styczeń 2006 Share Napisano 17 Styczeń 2006 Hey ministrowie forum może przeniesiecie ten wątek do WIP'a co? :] W każdym razie tutaj daje ustawienia do Vray'a 1.09.03r dla nowego użytkowniaka forum nikiem "Tomuś" :D Po kliknięciu na opcję rendering w górnej części okna maxa pojawi się znane wszystkim okno renderer :] Kliknąć proszę następnie na zakładkę renderer :] i ustawić tak jak poniżej :] -> http://img352.imageshack.us/my.php?image=18xa1.jpg -> http://img352.imageshack.us/my.php?image=28aa1.jpg życzę powodzenia. Ps. Tomuś -> ustaw jeden target spot w scenie oddalony dość dobrze od filiżanki z cieniami na "area shadows" i jeden "vray light" z multiplayerem na 1. Ps.2. Ale sie rozpisałem :D Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masater Napisano 17 Styczeń 2006 Share Napisano 17 Styczeń 2006 mmmmm filiżanka... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huan Napisano 23 Styczeń 2006 Share Napisano 23 Styczeń 2006 Powiem.....nie powala. Brakuje wedlug mnie miekkich cieni a i hdr ale bardzo slabo widoczny by sie przydal. Jezeli chodzi o tutka z hdri to dla poczatkujacych jedno moze byc z nim nie zrozumiale, mianowicie jak nalozyc "kulke" z hdrem na envira - moze komus pomoge, otwieramy material editor i jednoczesnie menu envira ( klawisz 8 ), klakamy myszka na hdri i przeciagamy do slotu envira :) Moze pisze to niepotrzebnie ale pare osob miało ten właśnie problem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 23 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2006 wielkie dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 23 Styczeń 2006 Share Napisano 23 Styczeń 2006 To jest vray? Włączyłeś chociaż GI? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 23 Styczeń 2006 Share Napisano 23 Styczeń 2006 Render nie wyglada raczej na vraya, nie właczyłes GI, nie ustawiłes swiatła z vray`a cieniami. Proponuje poczytać o shaderach, oswietleniu i rederze szczegolnie o HDRI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 23 Styczeń 2006 Share Napisano 23 Styczeń 2006 juz procuje nad texturami...robie tutorial DGS Material (Mental Ray)..ale coś mi nie pyka: tak chyba nie można? tak nie bedzie pykało :P dla VRay'a musisz używać materiałów VRay'owskich ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 23 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2006 wiem wiem...popatrzcie na to: http://img453.imageshack.us/my.php?image=137lo.jpg ulepszona wersja filiżanki...;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 23 Styczeń 2006 Share Napisano 23 Styczeń 2006 To już można to nazwać filiżnaką :> Dodaj mapkę HDR i pozbądź się tego przepalenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi