Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odpowiedzi 15
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

kiepskom nawet jak na pierwsza prace w v-rayu. Wyglada jak by nie bylo na niej zadnego materialu, tylko zwykly szary kolor. Do tego za ciemno, podloze brzydkie i cien nienaturalny. Jest tyle roznych tutoriali na temat renderowania w vray-u ze mozna sie nauczyc podstaw. Dlatego polecam poczytac.

Napisano

DonVito Corleone napisał już prawie cyćko... Jak to jest porcelana to ja nie wiem, jak ona na serio wygląda... Ogólnie za ciemno i chyba wogóle nie zmieniałeś ustawień vraya....

wiem, że na evermotion były fajne tutki do vraya...

Napisano
  • Autor

wielkie dzieki...juz procuje nad texturami...robie tutorial DGS Material (Mental Ray)..ale coś mi nie pyka:

1. nie wiem jak wrzucić mapke hrdi :(

2. mam problem z podłożem...nie umiem łączyć krawędzi powtarzających sie map bitowych :(

pomocy!!

Napisano

1: w slot envirnoment wczytaj mapkę HDRI a potem Instance do material editora i zaznacz Spherical Envirnoment

2: połączyć je możesz tylko programie do 2D czyli np: Photoshop.

Pozdrawiam

Napisano

uwaga oceniam - 2/10

IMO w ogole nie powinno sie takich prac zamieszczac, no chyba ze w jakims dziale 'pomocy' :]

Napisano

Hey ministrowie forum może przeniesiecie ten wątek do WIP'a co? :]

W każdym razie tutaj daje ustawienia do Vray'a 1.09.03r dla nowego użytkowniaka forum nikiem "Tomuś" :D Po kliknięciu na opcję rendering w górnej części okna maxa pojawi się znane wszystkim okno renderer :] Kliknąć proszę następnie na zakładkę renderer :] i ustawić tak jak poniżej :]

-> http://img352.imageshack.us/my.php?image=18xa1.jpg

-> http://img352.imageshack.us/my.php?image=28aa1.jpg

życzę powodzenia.

Ps. Tomuś -> ustaw jeden target spot w scenie oddalony dość dobrze od filiżanki z cieniami na "area shadows" i jeden "vray light" z multiplayerem na 1.

Ps.2.

Ale sie rozpisałem :D Pozdro.

Napisano

Powiem.....nie powala. Brakuje wedlug mnie miekkich cieni a i hdr ale bardzo slabo widoczny by sie przydal. Jezeli chodzi o tutka z hdri to dla poczatkujacych jedno moze byc z nim nie zrozumiale, mianowicie jak nalozyc "kulke" z hdrem na envira - moze komus pomoge, otwieramy material editor i jednoczesnie menu envira ( klawisz 8 ), klakamy myszka na hdri i przeciagamy do slotu envira :) Moze pisze to niepotrzebnie ale pare osob miało ten właśnie problem :)

Napisano

Render nie wyglada raczej na vraya, nie właczyłes GI, nie ustawiłes swiatła z vray`a cieniami. Proponuje poczytać o shaderach, oswietleniu i rederze szczegolnie o HDRI.

Napisano
juz procuje nad texturami...robie tutorial DGS Material (Mental Ray)..ale coś mi nie pyka:

tak chyba nie można? tak nie bedzie pykało :P

dla VRay'a musisz używać materiałów VRay'owskich ;)

Napisano

To już można to nazwać filiżnaką :>

Dodaj mapkę HDR i pozbądź się tego przepalenia.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.