Napisano 21 Styczeń 200619 l temat: osiedle domkow jednorodzinnych na ok 100 domkow co o tym sadzicie?? te domki mamy zamiar wstawic do naszego projektu z urbanistyki.. wszystko wykonane w ArchiCadzie 9.0+LW. jak wam to pasuje... czy to dobra alternatywa dla domkow z bialymi scianami i czerwonymi dachami(bo taki zwykl chyba juz byc standard)??
Napisano 21 Styczeń 200619 l to pomaluj ściany i na biało i daj czerwony dach to zobaczysz czy pasuje, tzn. nie pasuje ;) imho do tego dół ciemno szary a góra z paneli drewnianych też ciemnych i okna czarne a nie białe :P napewno lepsze od katalogu :) chociaż te powtarzane zapałki nad wejściem wszystko psują ale to możnaby upraszczać do nieskończoności ale pewnie by ci tego nie przyjeli :) zamiast tego płotku na balkonie, idź może za formą całego budynku i wstaw tam podłużne panele szklane z podziałką więcej niż 10 cm ;) sialalala
Napisano 21 Styczeń 200619 l jakies takie przypadkowe te domki, moze dla tego ze w prozni pokazane bramek nie rozumiem, nawis wyglada jakby byl tylko dlatego ze to teraz w jakims sensie modne, ale moze to wynika z ukladu pomiesczen albo czegos,
Napisano 21 Styczeń 200619 l Autor hmm.. szkalne panele... fakt dobry pomysl dzieki... czy macie jeszcze jakies propozycje co do ulepszenia textur swiatla itp. wogole jakie sa wasze doswiadzczecia z archi i jego light worksem?
Napisano 21 Styczeń 200619 l wiesz, co - mnie się te domki podobają, a jak bym się chciała przyczepić to bym powiedziała ze troszke za dużo tych patyczków/słupków co na całym osiedlu 100 domków da efekt kolonii patyczaków:). Ale to jedno jedyne zastrzeżenie które mam.
Napisano 21 Styczeń 200619 l nie sa zle, na pewno lepsze niz czerwoen spadziste daszki, wydaje mnie sie ze jednak bryla za slabo rozbudowana nie ma jakegos hacyzka, ale moge si emylic bo malo widac , pokaz rzuty
Napisano 23 Styczeń 200619 l troche niedorzeczne. jesli sciezka prowadzi do drzwi to drzwi sa na wysokosci 15 - 20 cm nad zimia i wygladaj jak okno, jesli to obok to wjazd do garazu to jedzie sie po trawie a te ramy nie maja zadnego uzasadnienia. okna koncza sie za wysoko. jak masz balkon to powinnien sie pojawicjakis stropodach a na drugim pietrze to juz na pewno i jest on grubszy niz 20 cm. co do bryly to ani tak ani nie. strasznie roznicujesz parter od pietra. moze jakis wspolny wyznacznik? zycze milych poszukiwan
Napisano 24 Styczeń 200619 l Autor dzieki wielkie za uwagi... wszystko postaramy sie uwzglednic... faktycznie model jest troche niedorzeczny bo byl robiony szybko i mial dawac w miare duza mozliwosc manipulowania... dlatego dzwi sa wysoko i stad tak wiele nie dociagniec... i dlatego zamieszczony zostal tutaj :D jak wam cos jeszcze do glowy przyjdzie to napiszcie... niedlugo damy poprawiona wersje... z rzutami mam nadziej :D to jeszcze bedziecie mieli okazje popastwic :D thx
Napisano 26 Luty 200619 l Autor no dobra to efekt koncowy... http://img476.imageshack.us/my.php?image=aksono5dy.jpg http://img474.imageshack.us/my.php?image=domki6sa.jpg http://img528.imageshack.us/my.php?image=widoczki3gc.jpg na wiecej juz sil nam zabarklo :D ale co wy nato :D
Napisano 27 Luty 200619 l Rozumiem, ze jestescie studentami i sam chcialbym na moim projekcie z urbany - osiedla domkow miec cos takiego. Moje bylo zenujace :D. Ale jesli robiliscie to pod kieronictwem prowadzacego i nie powiedzal Wam ze amerykanskich osiedli nie projektuje sie w Europie (wlasciwie nie powinno sie ich projektowac takze w Stanach...)to niech sie dokształci przed nastepnymi konsultacjami z jakimkolwiek studentem... taki to ze mnie zarozumialec.
Napisano 27 Luty 200619 l Autor hehe... prowadzacy byli nie specjalnie zadowoleni.. my chcielismy zrobic cos innego i to sie nam udalo :D poza jeszcze jednym projektem... absolutnie wszystkie to byly orgia bialoczerwonych bud... z ulicami i placami zasranymi jakimis fontnienkami.. kupidynkami.... hitem byla swiatynia grecka :D na glownym placu :D... heh...pozatym to pierwsza nasza urbana... i tak duzy projekt na kompie... wiec cieszymy sie ze slowa krytyki nie sa tak ostre :D
Napisano 5 Marzec 200619 l cieszcie sie cieszcie,..raczej nikomu sie po prostu nie chcialo pisac nie chce obrazic, ale dla mnie to radosna tworczosc studencka bez pokory i zrozumienia zawodu. Kazdy przez to przechodzil i radze jak najszybciej si eobudzic :).. wywalic komputer i zabrac sie za papier i piorko. Komputer to nie narzedzie do projektowania. to taki odkurzacz raczej do sprzatanai syfow w projekcie ktory juz na kartce jest ladnie narysowany, zaprojektowany. te domki sa jak z kosmosu, i wiele ludzkich zasad zostalo tam zlamanych. chcieliscie zrobic cos innego, .zrobiliscie.....ale po co ? nie zal czasu ? pozdrawiam fotoas heh...pozatym to pierwsza nasza urbana... i tak duzy projekt na kompie... wiec cieszymy sie ze slowa krytyki nie sa tak ostre :D
Napisano 6 Marzec 200619 l "wywalic komputer i zabrac sie za papier i piorko" fotoas a co by wtedy biednemu studentowi architektury zostalo :D a tak powkleja pare bloków w cadzie poskleja pare boxów w maxie i jeszcze na naukowe sie załapie :D ... A co do projektu to hm rewelacji to ja tam nie widze a orginalnos hm innośc nie zawsze jest dobrą architekturą.. mam jeszcze pytanie w gdzie te domki mialy by teoretycznie stanac.. a jaka byla ocena tak z czystej ciekawosci ??
Napisano 22 Marzec 200619 l Fotoas ma pelna racje...zgadzam sie w 100% co do kompa - moim zdnaiem mordercy pomyslow. Przynajmniej do urbany olowek i piorko (w moim przypadku tona mazakow) komp na samym koncu. Komp ogranicza i zacheca do skupiania sie na detalach co przy projektowaniu nie jest dobre... A co do radosnej studenckiej tworczosci i budzenia sie - fotoas wyluzuj brzmisz jak ktorys z moich prowadzacych, brakuje tylko - zrobcie cos ze soba bo nie znajdziecie pracy w zawodzie ;) Pozdro znaczy respect...
Napisano 23 Marzec 200619 l Autor hehe.. nasi mowią... "przestańcie tyle pic i zacznijcie cos robić" :D a co do olowka... no to w sumie pracowalismy w olowku pol semestru... komputer wszedl miej wiecej w tym momencie kiedy mielismy siatke ulic. mozliwe ze to za wczesnie, nastepnym razem wezmiemy to pod uwage. pozatym ciezko sie przcuje w 4 os. z czego 2 tak naprawde cos robią :] dzieki za wszystkie opinie :]