Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

przegladajac ostatnio z nudow stronke Platige Image w dziale praca znalazlem pole "praktyka". Byl moze ktos z was tam na takiej praktyce? Myslicie ze ciezko byloby sie tam wbic? pozdrawiam

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ROTFL - trzeba im pokazać, że coś się umie :P

Napisano

Khekhe, ale mnie dzis lupie w krzyzu. No, wypada cos umiec, chociaz checi tez sie licza. Jak ktos jest w stanie zasuwac jak niewolnik, przynies podaj pozamiataj, znosi obraze jak twardziele w "Fight Club" i nie przeszkadza za bardzo to mozna probowac. Kwestia - jak bardzo sie tego chce. Khekhe.

salutt

Dziadek Stal

Napisano

Dziadek Stal - czyżbyś już tam praktykę odbywał :P

Nie a tak na [poważnie - praktyka to praktyka - cos tam potrafić się powinno, ale tez po to cie wysyłają na praktykę lub sam idziesz by sie czegoś nauczyć prawda?

Napisano

Z tego co mi wiadomo na poczatku okresu rekrutacyjnego zglosilo sie ponad 500 osob z ktorych czesc pracuje na miejscu i zdalnie przez net, calkiem sporo bylo zaproszonych bez posrednio do firmy, prawdopodobnie ci najzdolniejsi, oczywiste jest iz Platige nie jest z gumy ma ograniczone miejsce i ilosc komputerow.

Osoby sa rekrutowane na podstawie glownie przyslanego portfolio lub Show Reel`a, ktore sie zaprasza i ustawia aby bylo jej najwygodniej czasowo i lokalizacyjnie. Najlepiej slac czytelne portfolio bez zbednych bajerow, a nie np. ktore jest w Macromedia Flash i nie robic problemow przegladajacemu bo sie nagle okazuje ze do odtworzenia trzeba miec jego wersje numer 8.11.06c lub jakis egzotyczny codec.

Z tego co mi wiadomo praktyki sa platne w stopniu od wkladu osoby do danego projektu i zagazowania samego praktykanta

Odrazu pisze iz nie wiem na ile niektore informacje sa aktualne.

I ostatnia sprawa bardzo wazna, racjonalnie ocenic swoje mozliwosci i nie buntowac sie przeciw swiatu jak sie nie dostanie odpowiedzi wszak jesli w swoim mniemaniu jest sie mega wypasiony w te klocki.

Napisano

Nie robcie smietnika z watku postujac takie bzury, od tego sa odpowiednie dzialy. O ile mi wiadomo Lightcraft nie organizuje praktyk, chodz jesli sie ktos interesuje niech napisze do nich.

Napisano

Nawet jeśli to pewnie też trzeba coś umieć ;) Platige (z całym szacunkiem) jest pewnie postrzegane jako najlepsza firma w Polsce. Nie zapominajmy jednak, że Lightcraft podpisał umowę z 20th Century Fox. To również o czymś śmiadczy.

mr.funky tego ostatniego posta odebrałem dziwnie. Coś jakby "acha, w Platige trzeba coś umieć, o to może do Lightcraft się załapię". Nie tędy droga niestety.

Napisano
  • Autor

niestety źle to odebrales Leru :) Chodzi o to że zanim na poważnie o praktyki bym sie starał musze skończyć studia czyli za jakieś 3,5 roku jak nie wiecej. Poprostu chce sobie poszukać informacji na przyszłość :] A co do tego że trzeba coś umieć wiedziałem zanim założyłem ten wątek... Mam jeszcze sporo czasu żeby się porządnie poduczyć...