syriusz 27 Napisano 23 Styczeń 2006 Napisano 23 Styczeń 2006 Witam jaki najlepiej zastosować materiał mentala aby uzyskac ciekawy efekt tkaniny tapicerskiej na fotelu lub sofie? Ma być matowy i przypominać atłas tylko musi to być materiał mentala,mental ma cos takiego wogóle?
tweety Napisano 23 Styczeń 2006 Napisano 23 Styczeń 2006 DGS :] http://www.max3d.pl/tut.php?id=285 [uwielbiam kryptoreklamę :D ] [+] oczywiście to tylko poddstawa: skóra tapicerska wymaga bumpa i może jakiegoś fallofa. jak pokombinujesz to na pewno wymyslisz. :)
syriusz 27 Napisano 23 Styczeń 2006 Autor Napisano 23 Styczeń 2006 ale jak go uzyc znasz mmoze jakies tutki do niego oprócz twojego bo juz go przerobilem?Musze powiedziec ze wlasnie wczoraj mi sie bardzo przydal:)
tweety Napisano 23 Styczeń 2006 Napisano 23 Styczeń 2006 mentalray material w surface DGS bump: musisz znaleźć bumpa dla skóry :] fallofa możesz wcisnąć w diffuse DGS'a albo w któryś z wolnych slotów.
syriusz 27 Napisano 23 Styczeń 2006 Autor Napisano 23 Styczeń 2006 To nie moze byc skóra , jakis welur lub atłas wiec fallof sie przyda tylko jestem ciekaw czy w mentalu jest cos takiego jak chyba velwet w brasilu? Nie jestem pewien czy tak sie to nazywalo?
syriusz 27 Napisano 23 Styczeń 2006 Autor Napisano 23 Styczeń 2006 no wlasnie o to mi chodzilo,ale nie wiem jak to moze wygladac na moim foteliku,jak takie cis zrobic?
syriusz 27 Napisano 23 Styczeń 2006 Autor Napisano 23 Styczeń 2006 Dzieki tweety wyszlo mi cos takiego i mysle ze to wystarczy:)
Karrde Napisano 23 Styczeń 2006 Napisano 23 Styczeń 2006 Zamiast mapy "cellular" w bumpie, proponuję użyć mapy "speckle". Powinno wyglądać jeszcze lepiej. :)
syriusz 27 Napisano 23 Styczeń 2006 Autor Napisano 23 Styczeń 2006 Karrde dzieki za cynk wykozysstam to i sprawdze.
Rekomendowane odpowiedzi