Napisano 23 Styczeń 200619 l Witam jaki najlepiej zastosować materiał mentala aby uzyskac ciekawy efekt tkaniny tapicerskiej na fotelu lub sofie? Ma być matowy i przypominać atłas tylko musi to być materiał mentala,mental ma cos takiego wogóle?
Napisano 23 Styczeń 200619 l DGS :] http://www.max3d.pl/tut.php?id=285 [uwielbiam kryptoreklamę :D ] [+] oczywiście to tylko poddstawa: skóra tapicerska wymaga bumpa i może jakiegoś fallofa. jak pokombinujesz to na pewno wymyslisz. :)
Napisano 23 Styczeń 200619 l Autor ale jak go uzyc znasz mmoze jakies tutki do niego oprócz twojego bo juz go przerobilem?Musze powiedziec ze wlasnie wczoraj mi sie bardzo przydal:)
Napisano 23 Styczeń 200619 l mentalray material w surface DGS bump: musisz znaleźć bumpa dla skóry :] fallofa możesz wcisnąć w diffuse DGS'a albo w któryś z wolnych slotów.
Napisano 23 Styczeń 200619 l Autor To nie moze byc skóra , jakis welur lub atłas wiec fallof sie przyda tylko jestem ciekaw czy w mentalu jest cos takiego jak chyba velwet w brasilu? Nie jestem pewien czy tak sie to nazywalo?
Napisano 23 Styczeń 200619 l Autor no wlasnie o to mi chodzilo,ale nie wiem jak to moze wygladac na moim foteliku,jak takie cis zrobic?
Napisano 23 Styczeń 200619 l Zamiast mapy "cellular" w bumpie, proponuję użyć mapy "speckle". Powinno wyglądać jeszcze lepiej. :)