Taylor Napisano 25 Styczeń 2006 Napisano 25 Styczeń 2006 Mam problem podczas instalacji Vray'a. Wyskakuje błąd Windowsowy:) i niewiem dlaczego, mam tylko podejrzenie ze to po zmianie sterownikow karty graficznej. Czy to mozliwe. Prosze o pomoc
hcpiter Napisano 25 Styczeń 2006 Napisano 25 Styczeń 2006 czy to jest bład typu: Zamknij, nie wysyłaj , wyslij raport o błedach ? Jezeli tak to nie zalezy od karty graficznej. U mnie system wywoływał błąd
Taylor Napisano 25 Styczeń 2006 Autor Napisano 25 Styczeń 2006 tak to ten blad . ale ja mialem format i tez te gowno jest:((( ja chce Vraya:(
hcpiter Napisano 25 Styczeń 2006 Napisano 25 Styczeń 2006 Format nic nie pomoze, to chodzi o wersje windowsa lub vraya (u mnie było od wersji Vraya)
Taylor Napisano 25 Styczeń 2006 Autor Napisano 25 Styczeń 2006 no ale ja instaluje zawsze tego samego wina a vray mam jednego:)
Conrad Napisano 22 Kwiecień 2006 Napisano 22 Kwiecień 2006 Znalazlem ten temat z problemem w Vray..no i ja też mam problem, ktory mnie denerwuje ostatnio. Wszystko dzialalo zawsze, ale po formacie coś jest nie tak. Robie projekt od poczatku do konca, renderuje , jest ok. Jednak czasem, gdy dodam jakis obiekt albo cos zmienie nie chce mi sie renderowac, czyli powstaje czarny render. Strasznie mi dziala to na nerwy, bo albo musze resetowac scene, albo ja stracilem (jak ostatnio) bo nie moge wyrenderowac a nieopatrznie zapisalem z nowym modelem. Ktos wie jak zaradzić?
jaccunio Napisano 22 Kwiecień 2006 Napisano 22 Kwiecień 2006 a sprawdziles, czy masz pod F10 ustawionego vraya?
Conrad Napisano 22 Kwiecień 2006 Napisano 22 Kwiecień 2006 Oczywiście, wszystko jest tak jak powinno być, byl zawsze domyslny z reszta. W ogole dziwny problem, teraz pogrzebałem, to nawet na nowej scenie nie chciał nic renderowac, a czarny render nie byl w sumie renderem, bo nawet postepu nie bylo. No coz, reinstal zaraz bedzie maxa i vray'a.
streaker Napisano 22 Kwiecień 2006 Napisano 22 Kwiecień 2006 A nie traci on połączenia z serwerem licencji (dwuklik na ikonke vraya w trayu -> powinien byc jeden wpis, coś w stylu open connection).
Conrad Napisano 22 Kwiecień 2006 Napisano 22 Kwiecień 2006 Ukierunkowales mnie;) Dzieki. Zmienilem z Kliencie servera w opcjach vraya a maxie, zamiast nazwe kompa na localhost, zeby najtrafniej bylo. Nastapilo polaczenie z vray server i dziala, mam na dziej ze bedzie nadal dzialac ;)
Rekomendowane odpowiedzi