Napisano 27 Styczeń 200619 l Planuję przesiąść się na maca z PC. Jednak planuję zrobić to stopniowo - najpierw jeden komp a potem drugi. I tu pojawia się pytanie o ten okres przejściowy. Około rok-dwa będę miał wtedy jednego PC i jednego Maca. Używał ktoś może maxa a zwłaszcza renderowania po sieci na dwóch platformach na raz? Jest to wogóle możliwe? I jeżeli ktoś jest mi w stanie odpowiedzieć to czy nie ma jakiś problemów kompatybilności między plikami robionymi na maxie i PC ?
Napisano 29 Styczeń 200619 l Autor Obczaiłem odpowiedź na to pytanie: nie ma takiej opcji jak cross-platform rendering, ponieważ max nie działa na os X... Nie wiem jak wam, ale mi ta wiadomość nie pomaga wcale..
Napisano 29 Styczeń 200619 l wiesz, w cenia maca mozesz sobie kupć takiego PCta, że o macu zapomnisz. Ja rozumiem, że mac do grafiki moze byc lepszy, ale jesli chodzi o moc obliczeniową, to sorki - cena nie jest adekwatna.
Napisano 29 Styczeń 200619 l Pracować w maxie na Macu nie możesz, bo jak wpsomniałeś max nie działa na OS X. ALE renderować jak najbardziej możesz, jeśli używasz mental raya. Jest bowiem render node (mental ray Standalone - dostępny od Autodeska, Aliasa [teraz to jedno i to samo w sumie :P ] i od kilku innych resellerów) pod OSX. Mam nadzieję że Ci to pomoże.
Napisano 29 Styczeń 200619 l Autor karrde: pomoże jeżeli ten render node może działać na maku pod siecią z pc. obczaję. shogun: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=23538 - jeżeli możesz wypowiedz się dokładniej o tym co napisałeś.