Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Nie wiem czemu przyblizanie na widoku perspective jest troche zepsute... jak jestem daleko to przyblizanie jest latwiejsze ( wieksze przyblizenie za np. jednym obrotem rolki) a im bardziej sie zblizam to jest jakby "trudniejsze"( bardzo wolno sie przybliza).

PS czy jest jakis sposob do wyresetowania ustawien... ale nie UI tylko reszty... ;];];];] tak to bym se walnal taki reset i po sprawie ;] (chyba)

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ja nie uzywam rolki na myszcze tylko lupki w maxie i przybliza sie idealnie, kolkiem w myszce chodzilo mi tez cięzko... polecam lupke

Napisano
  • Autor

wlasnie w tym problem ze kazde narzedzie tak samo przybliza... znaczy wszystkie maja ten sam blad... ;]

Napisano
  • Autor

probuje modelowac samochod... i jak mam wlaczone textury to jest wlasnie ten blad... a jak daje im ukryj to jest ok ;];]

Napisano

A ja podczepiłbym się pod ten topic z pytaniem: Bodaj w maxie 6 kiedy przybliżalo się obiekt mychą lub lupką, przybliżenie kierowało się bezpośrednio na miejsce w ktorym pozostawał kursor. Od wersji 7.0 coś się zmieniło i kiedy używam zooma, obiekt przybliża się w taki sposób że nie trafiam dokładnie w to miejsce które chcialem przybliżyć i muszę użyć "łapki" żeby odnaleźć to miejsce. Mam nadzieję że ktoś zrozumiał o co mi chodzi. Ma ktoś na to jakąś radę???

Napisano

Customize->Preferences->Viewport->Mouse Control->Zoom About Mouse Point

(Znowu wyprzedzony, ale musiałem poczekać na koniec rendera).

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności