Napisano 4 Luty 200619 l hej. Znacie jakies stronki albo artykuły opisujące podstawowe techniki modelowania? Chodzi mi o teorie a nie tutoriale. Opisy na czym polega spline, polygon, box modelling. Jakies zestawienie ich, porownanie.
Napisano 4 Luty 200619 l yyy, na czym polega spline, polygon? Tutaj masz odnoście: krzywych NURBS krzywych Beziera box-modelingu Polygon to (najczęściej) płaska figura geometryczna zawieszona w kartezjańskiej przestrzeni składająca się z wierzchołków, krawędzi i z złożona z trójkątów. Na co ci ta teoria? Rób tutoriale, to zobaczysz na czym to polega.
Napisano 4 Luty 200619 l zgadzam się z mintrillem, to troche jak z matematyką, jak coś sam zrobisz to zrozumiesz o co chodzi, nie będziesz dobrze modelował jak wykujesz teorię... pozdr
Napisano 5 Luty 200619 l Autor niechce jej wkuwac. :) potrzebuje do pracy inzynierskiej troche teorii. Ciezko jest mi to samemu opisac (wole pokazac).
Napisano 5 Luty 200619 l Tak myśałem, że to na uzytek pracy, bo nikt o zdrowych zmysłach nie wkuwa tego dla przyjemności...