kajtom Napisano 4 Luty 2006 Share Napisano 4 Luty 2006 Tworzę sobie taki mały silniczek. Jeszcze nie wiem jak go potem wykorzystam... Może jakiś odrzutowy motor lub inny dziwny pojazd? Zobaczymy. Przyznaję że na początku wspomagałem się tutorialem jak z którego dowiedzialem się jak ladnie wymodelować ogólny kształt i w jaki sposób można stworzyć "łuski". Później to już jedynie fantazja działała (niestety na niekorzyść mojego kompa bo z każdym chamferem przybywa poly :( ). Tutaj też kilka poglądowych renderków jak powstawał ;) http://www.kajtom.kompex.pl/max/silnik1.jpg http://www.kajtom.kompex.pl/max/silnik2.jpg http://www.kajtom.kompex.pl/max/silnik3.jpg http://www.kajtom.kompex.pl/max/silnik4.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darmo Napisano 4 Luty 2006 Share Napisano 4 Luty 2006 No jak na razie to za dużo nie widać;-) ale pracuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajtom Napisano 4 Luty 2006 Autor Share Napisano 4 Luty 2006 Zaczynam dopiero :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 4 Luty 2006 Share Napisano 4 Luty 2006 Witam. Zapoznaj sie z regulaminem dot. nazewnictwa wątkow i popraw temat na własciwy: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=2595 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajtom Napisano 4 Luty 2006 Autor Share Napisano 4 Luty 2006 Rureczki mnie męczą ;] a zostalo ich jeszcze trochę ;] Tutaj zwane z angielskiego 'fuel injectors' - baaaardzo zmyślne :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=fox=- Napisano 5 Luty 2006 Share Napisano 5 Luty 2006 o tak, goly silnik to ma tych rurek od zawalenia na wierzchu :) ale narazie jest bardzo fajnie. p.s. a co to za tutek? moze z 3d-palace jakis? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 5 Luty 2006 Share Napisano 5 Luty 2006 heheh fajnie ale nie wiem czy te siłowniki wytrzymały by ciąg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 5 Luty 2006 Share Napisano 5 Luty 2006 siłowniki niepotrzebne, ale ogolnie model ciekawy, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=fox=- Napisano 5 Luty 2006 Share Napisano 5 Luty 2006 to sie ksztaltuje na silnik sci-fi. bo prawdziwe silniki nie maja takich delikanych elementow wektorujacych ciag. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajtom Napisano 5 Luty 2006 Autor Share Napisano 5 Luty 2006 -=fox=- Masz rację, silnik robię zupełnie spontanicznie o czym będziesz mógł się przekonać wkrótce. Niektóre elementy widziałem na zdjęciach, inne wymysliłem. Tutaj kolejne renderki. Dodałem przód silnika. Teraz to niby taki High-bypass-ratio turbofan :) . No i zmienilem te elementy które sypnęłyby się przy pierwszym odpaleniu tego grata ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 5 Luty 2006 Share Napisano 5 Luty 2006 Hehe model podoba mi się, i to bardzo ;) Ponowię tylko pytanie fox'a - z jakiego tutka korzystałeś? :P pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajtom Napisano 5 Luty 2006 Autor Share Napisano 5 Luty 2006 AA sorry nie zauważyłem. http://www.3d-palace.com/index.php?option=com_forum&Itemid=26&page=viewtopic&t=6100 Korzystalem dopuki server ze screenami nie wysiadł.. teraz już widać wszystko jest ok ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 5 Luty 2006 Share Napisano 5 Luty 2006 Modelling na b. wysokim poziomie - czekam na wiecej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajtom Napisano 5 Luty 2006 Autor Share Napisano 5 Luty 2006 Modelowanie to nie problem, ale już teraz szukam kasy na więcej ramu bo obrócenie sceny zajmuje już sporo czasu... :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ASY2002 Napisano 6 Luty 2006 Share Napisano 6 Luty 2006 Zrób Y2K!!! Zrób Y2K!!!!!!!! Najlpeiej z tabliczka z napisem "bay bay (e?) " :) Ogulnie Fajne ;) EDIT: Własciwie Y2K 2 :) bo takowy by na takim silniku ciągnoł z 2dychy :) Błeche che che :) Albo rakiete V3 błeche che startuje i pochwili krater 2/2 Km :) =============== sE ZROBIŁEM TAKI SILNICZEK ALE WŁĄSNĄ DROGA :) THX ZA LINKA :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 6 Luty 2006 Share Napisano 6 Luty 2006 no fajnie wygląda, troche przypomina te silniki z gwiezdnych wojen, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tutomash Napisano 6 Luty 2006 Share Napisano 6 Luty 2006 bardzo mi sie podoba ten model dzieki za linka do toturiala jak bede miec wolny czas to postaram zrobic cos podobnego .... :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk4sz Napisano 7 Luty 2006 Share Napisano 7 Luty 2006 No Kajtek nie ociagaj się czekamy na wiecęj ;p Jak dla mnie model jest bardzo dokłanie robiony, co do najmniejszego drucika :) i jak narazie super wyglada. Ja proponuje przyłaczyc silnik do obudowy PC i zrobic wehikol czasu;p. Lub tak jak było wspomniane wyżej zrobic pojazd z "Gwiezdnych Wojen" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ASY2002 Napisano 8 Luty 2006 Share Napisano 8 Luty 2006 Lipiej tą bryczke z GW kturą sie scigał ten mały wyrostek(anakin?Lord wiaderko?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.funky Napisano 8 Luty 2006 Share Napisano 8 Luty 2006 ta bryczke ktora sie scigal Anakin robilem kiedys w wakacje do pewnej animacji....w nastepne wakacje to skoncze :D ( jakby ktos chcial zobaczyc to w wyszukiwarce wpiszcze "podrace" ) ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk4sz Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 Ja bym go na twoim miejscu oteksturował zerdzewiałym materiałem żeby wygladał na projekt rosyjski z II wojny swiatowej. a jako scene dał bym stary magazyn i dorobił bym tam jeszce jakies niekompletne samoloty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajtom Napisano 12 Luty 2006 Autor Share Napisano 12 Luty 2006 Wrzucę Fundango - tez jest niekompletny :P A tak poważnie to najpierw skończe modelowanie. Dzisiaj zabiorę się za to ( w końcu zacząłem ferie) Najgorsze jest to że scena już się przycina :/ :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajtom Napisano 23 Luty 2006 Autor Share Napisano 23 Luty 2006 Miałem małą przerwę w modelowaniu ale dzięki temu zrodził sie pomysł zrobienia z tego sceny. Jej roboczy tytuł to"Nagły atak spawacza". Narazie ustawiłem silnik na podeście. Kadr będzie podobny jak na tym renderku tylko wydłużony w gorę. Po lewej stronie silnika będzie stał jakiś koleś (spawacz). :D taka wizja, oczywiście to nie wszystko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati_666 Napisano 23 Luty 2006 Share Napisano 23 Luty 2006 fajny pomysł. a co do tytułu roboczego to. CooL :P:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi