Napisano 8 Luty 200619 l Hello, ostatnio bawiłem się z vrayem i zrobiłem scenkę z tutoriala. Nie rozumiem tylko jednej rzeczy, dlaczego po włączeniu caustics w zakładce Irradiance Map (GI Caustics) caustics widać, a po włączeniu Vray Caustics (inna zakładka) caustiki znikają :/
Napisano 8 Luty 200619 l niby sympatyczne ale to studio jakieś bezduszne, takie nijakie, bez polotu, za mało kontrastowych refleksów
Napisano 8 Luty 200619 l Autor Miło mi że pracka wzbudza różne emocje, nie koncetrowałęm się nad stroną estetyczną, chodziło mi tylko o realizm :) FALcom3D - niezły wątek z tymi kaustikami, efekty kopią tyłek, szkoda że 90% to mental.
Napisano 8 Luty 200619 l Też przerabiałem tego tutka, fajne jest ale wie ktoś może jak zrobić to mleko ? :)
Napisano 8 Luty 200619 l Autor wizz - wyłączyć refrakcję i nadać biały kolor? ;) zrobiłem render z topowymi ustawieniami vraya, na scenie nie ma w ogóle direct light. PS próbowałem zrobić takie caustiki jak w tym watku FAlcoma, włączam jakieś direct light, caustics on, w system>light setup są pozaznaczane światła do produkcji caustików, ale efekt jest taki że nic nie powstaje :/
Napisano 9 Luty 200619 l Wyprostuj kadr proszę ; ) A kaustyki są ładne ...ale całość jakaś taka..bez wyrazu :P