Napisano 10 Luty 200619 l praca w toku .... Miala byc dzungla ale troszke nie wyszlo :D ;] Jak narazie zajelo mi to ok 2h (nadal myszka). Musze popracowac nad lisciami drzewa bo jak narazie to mi zbytnio nie wyszly , wiec poki co sa w wersji roboczej ;) Jeszcze pomyslalem zeby kolo drzewa stal krasnal ale to juz czas pokaze czy rzeczywiscie bedzie mu sie chcialo stac hehe ;p jak narzie to tyle ;) ps. orginalna rozdzialka 3072x1500 EDIT: POMYSŁY I RADY MILE WIDZIANE ;) pozdro
Napisano 10 Luty 200619 l Wydaje mi sie ze to wszystko takie zbyt martwe i monotonne, dodaj jakis "zywy" element np 2 szermierzy walczacych, elfke grajaca na lutni, jakiegos czarodzieja albo cokolwiek ci do glowy wpadnie :)
Napisano 10 Luty 200619 l no z ta elfka niezly pomysl :D tak kolo drzewa bedzie siedziec ;) hehe a z tym drzewem hehe żywy element hehehhe . ..Bede musial troche ciekawiej oswietlic scene zeby troche lepszy klimat osiagnac ,bo jak narazie efekty swietlne to sa rowne zeru.
Napisano 10 Luty 200619 l e tam kozak ;] ..poczatkujacy ;) jeszcze musze oczy domalowac bo mi sie nie chcialo i wyglada jak dzikus hehe pozdro PS> TROCHE ROZDIALKE ZWIEKSZYLEM do 6144x3000 ;p
Napisano 11 Luty 200619 l Jak to zobaczyłem na miniatórce to pomyślałem że to drzewo na skarpie, a obok niej chałupka:D teraz jednak jak to widze.... chałupka lepsza.
Napisano 15 Luty 200619 l wyrazne liscie zrob, moze jakies przeblyski slonca w koronach pomolgby zdecydowany styl lasu - jeśli dajesz liany, to niech będzie ich wiele (możesz ukryć w cieniach, gdyby niszczyły kompozycję). dodaj więcej "wyróżniających" elementów, bo na razie poza tymi kwiatami ich brakuje (jakieś dziwne kształty czy dziury na drzewach, własny gatunek trawy... no nie wiem, twoja praca :) ) to tylko prywatne opinie, mam nadzieję jednak, że chociaż jedna przyczyni się do polepszenia pracy ;]
Napisano 15 Luty 200619 l Dzieki wielkie za bardzo dogłębna krytyke avenger ;) napewno skorzystam z twoich rad. Jesli chodzi o liscie to troche probowalem ale poki co nie wychodzily one tak jakbym chcial hehe. Tak juz myslalem zeby zrobic specjalnego brusha -moze to pomoze. Popracuje jeszcze nad tym widoczkiem z tylu bo jednak cos on mi nie psauje. Mozliwe ze zlikwiduje go i zrobie cos w stylu bajkowej dzungli i takiego drzewa jak byl w Shrek'u. O promieniach padajacych przez konary drzew rowniez myslalem i postanowilem ze akurat je zrobie na koncu ;) Sproboje jeszcze namalowac malego, latajacego elfika (ja widze go niebieskiego) ktory wymachuje rozdzka ,dookola ktorej znajduje się taki "gwiezdny pyl"? (tak jakby czarowal) Mialem jeszcze jedna koncepcje a zeby zrobic takie olbrzymie kwiaty - czerwone ;) no to by bylo na tyle... Jeszcze raz dzieki wszystkim :) pozdro
Napisano 15 Luty 200619 l brushe sa dobre na oddalone widoki, albo bardzo drobne rosliny (patrz: prace Deusa) co do tła - rozjaśnij, zamiast wywalać, będzie ładny kontrast z dżunglą. jeśli chcesz mieć te kwiaty widoczne, to idź w ilość zamiast rozmiaru ;) daj je w roznych miejscach, np. kolo korzeni drzew, wszystkie tego samego koloru, ale drobne (ew. jeden duży przy nich) ale błagam... cokolwiek byś nie dodał, to.. bez elfików i innych krasnali :D
Napisano 16 Luty 200619 l no tak krasnal to porazka...nie ma co ukrywac heheh. Jeszcze rozwazam pomysl tej dzungli w calosci . Bo to co pokazalem to jest skraj- koniec dzungli. Myslalem bardziej o czyms takim jak http://www.kids-online.net/files/shrek.jpg. Sadze ze to by troche zmienilo prace ale i urozmaicilo jakby nie patrzec hehe. Nie wiem jeszcze jak namalowac te liscie bo jest ich duzo..troszeczke...A kazdego z osobna malowac to no nie malo czasu mi zajmie. Chyba ze dokladnie namaluje jednego a pozniej po prostu CTRL+C ,CTRL+V :D no ale mam sporo czasu do myslenia wiec napewno cos wymysle ;) pozdrawiam
Napisano 16 Luty 200619 l o taka zmiane koncepcji mi chodzilo :0 nie patrzcie na te kwiaty bo to moja kolejna porazka hehe . Teraz znow mam wizje zeby usunac te drzewo po prawej i to drzewo z oddali dac blizej i bardziej po prawej , zeby bylo bardziej widoczne . Oczywiscie drzewek jest jest za malo , to widac na pierwszy rzut oka, ogolnie brakuje roslinek lian, mchu? i jeszcze innego zielska . PS. Jeszcze jest bardzo wyrazny blad...granica pomiedzy stara trawa a ta nowa (dalsza) pozdro
Napisano 16 Luty 200619 l nie wiem co jest zlego w malowaniu kazdego liscia osobno... przeciez nie musisz na kazdym robic nerwow i wglebien, mysle ze zrobienie lisci na jednym drzewie to kwestia najwyzej 1,5 godziny. pamietaj o warstwach, przydadza sie przy takiej robocie
Napisano 18 Luty 200619 l o czizes (!) :) no narazie nie jest ciekawie, komkretna rozdialke dales mi by ramy nie ussaly tego:) a teraz co do pracy, to tak ten czarny na 1 drzewie jest zbyt czrny, te kwiatki ołt, baw sie w szczegoly na koncu :), aha i wcale nie trzaba rysowac pojedynczych lisci, zreszta mysza to morderstwo :), fajny kadr, najlepszy moment kolorystycznie jak i technicznie to pien srodkowego drzewa... jesli posiedzisz tyle nad tym co ja bym nad tym posiedzial to bedzie doobra praca, oczywiscie jesli masz skilla jak na mysz ;) narka :)