Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

zastosowałem na boxie boolean i zadziałał ( a-b) ale jak chce powtorzyc to mi tylko poly wycina w tym boxie ( cut mimo ze jest zaznaczone a-b )pomocy

• Odpowiedzi 13
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

no wiec tak wytłaczam w boxie chamfer box ( a - b) wszystko jest ok tak jak na pierwszym zalączniku( poza skopaną siatką ) Natomiast jak chce znow przeprowadzic opcje wytlaczania to Boolean wycina ( cut zamiast a -b ) :/ wtf?

Napisano

hmm... zrób tak:

convert to editable poly - zaznacz ten jeden polygon i wciśnij tessalate albo podziel go slice plane'em, wtedy zastosuj boolean. jeśli nie zadziała to zawsze pozozstaje ci ręczna wycinka.

Napisano

Taki wynik to kwestia nieciągłości mesza - sprawdź narzędziem o nazwie STL Check chyba - pokazuje nieciągłości siatki, otwarte krawędzie itd. Zwelduj vertexy z bardzo dużą dokładnością. Zrób reset siatki na wszelki wypadek. Mi zwykle któraś opcja pomaga ;).

Napisano

Reset XForm. Uwaga - ustawia pivoty do świata, resetuje przekształcenia, nie radze robić na zlinkowanych i animowanych obiektach. Po nałożeniu jako modyfikator, praktycznie nie powinno się go usuwać, a jedyni zcolapsować. Oprócz modyfikatora jest też button Reset w utilities.

Napisano

Reset siatki tez nie pomaga macie w zalaczniku moje ustawienia moze cos jest nie tak ? ale watpie bo 5 razy sprawdzalem i nie mam zaznaczone CUT tylko A-B :/

Napisano

tez mam taki problem to jest jakis bug boolena albo cos w tym stylu ale jak polaczysz wszystkie obiekty w jeden to bedzie dobrze musialbys cofnac taego boolena co zrobiles zaznaczyc wszystkie obiekty ktore maja byc jako dziura polaczyc je attach i wtedy robic boolena :)

ps. nie raz zdzial jak sa osobne obiekty boolenowane kilka krotnie na tym samym obiekcie ale nie zawsze

pozdro

Napisano

czyli jestem skonczony

w kazdym badz razie mam jeszcze jedno pytanko czemu jak ruszam control pointsami w fdd 4x4x4 to siatka nie zmienia ksztaltu?!

Napisano

Tak troche off topic, Autodesk udostepnił narzędzie Power Booleans, bardzo fajnie działa, niestety tylko dla subskrybentów, pewnie bedzie w max 9 jako standard.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności