weinert Napisano 15 Luty 2006 Share Napisano 15 Luty 2006 zastosowałem na boxie boolean i zadziałał ( a-b) ale jak chce powtorzyc to mi tylko poly wycina w tym boxie ( cut mimo ze jest zaznaczone a-b )pomocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thorgal Napisano 15 Luty 2006 Share Napisano 15 Luty 2006 bolean dziala jak chce i za kazdym razem inaczej.. opisz dokladniej problem, ew. daj screeny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weinert Napisano 15 Luty 2006 Autor Share Napisano 15 Luty 2006 no wiec tak wytłaczam w boxie chamfer box ( a - b) wszystko jest ok tak jak na pierwszym zalączniku( poza skopaną siatką ) Natomiast jak chce znow przeprowadzic opcje wytlaczania to Boolean wycina ( cut zamiast a -b ) :/ wtf? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 15 Luty 2006 Share Napisano 15 Luty 2006 hmm... zrób tak: convert to editable poly - zaznacz ten jeden polygon i wciśnij tessalate albo podziel go slice plane'em, wtedy zastosuj boolean. jeśli nie zadziała to zawsze pozozstaje ci ręczna wycinka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 15 Luty 2006 Share Napisano 15 Luty 2006 Taki wynik to kwestia nieciągłości mesza - sprawdź narzędziem o nazwie STL Check chyba - pokazuje nieciągłości siatki, otwarte krawędzie itd. Zwelduj vertexy z bardzo dużą dokładnością. Zrób reset siatki na wszelki wypadek. Mi zwykle któraś opcja pomaga ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weinert Napisano 15 Luty 2006 Autor Share Napisano 15 Luty 2006 jak zresetowac siatke? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 15 Luty 2006 Share Napisano 15 Luty 2006 No właśnie, mnie też zainteresowało, co rozumiesz pod nazwą resetowanie siatki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 15 Luty 2006 Share Napisano 15 Luty 2006 Reset XForm. Uwaga - ustawia pivoty do świata, resetuje przekształcenia, nie radze robić na zlinkowanych i animowanych obiektach. Po nałożeniu jako modyfikator, praktycznie nie powinno się go usuwać, a jedyni zcolapsować. Oprócz modyfikatora jest też button Reset w utilities. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weinert Napisano 16 Luty 2006 Autor Share Napisano 16 Luty 2006 Xform nie pomaga : / Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weinert Napisano 16 Luty 2006 Autor Share Napisano 16 Luty 2006 Reset siatki tez nie pomaga macie w zalaczniku moje ustawienia moze cos jest nie tak ? ale watpie bo 5 razy sprawdzalem i nie mam zaznaczone CUT tylko A-B :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weinert Napisano 16 Luty 2006 Autor Share Napisano 16 Luty 2006 widze że nikt mi nie potrafi pomóc ps moze jest jakis inny sposob na wytloczenie textu lub ksztaltu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 16 Luty 2006 Share Napisano 16 Luty 2006 tez mam taki problem to jest jakis bug boolena albo cos w tym stylu ale jak polaczysz wszystkie obiekty w jeden to bedzie dobrze musialbys cofnac taego boolena co zrobiles zaznaczyc wszystkie obiekty ktore maja byc jako dziura polaczyc je attach i wtedy robic boolena :) ps. nie raz zdzial jak sa osobne obiekty boolenowane kilka krotnie na tym samym obiekcie ale nie zawsze pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weinert Napisano 16 Luty 2006 Autor Share Napisano 16 Luty 2006 czyli jestem skonczony w kazdym badz razie mam jeszcze jedno pytanko czemu jak ruszam control pointsami w fdd 4x4x4 to siatka nie zmienia ksztaltu?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaros Napisano 18 Luty 2006 Share Napisano 18 Luty 2006 Tak troche off topic, Autodesk udostepnił narzędzie Power Booleans, bardzo fajnie działa, niestety tylko dla subskrybentów, pewnie bedzie w max 9 jako standard. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi