Napisano 17 Luty 200619 l jest to fragment jednego z filmow, ktore wraz z przyjaciolmi robilem w wolnych chwilach :D raczej dla dobrej zabawy a nie checi do wytyczania dla kogos nowej drogi :D ... jest to fragment z filmu o indiana jonesie -- jeszcze bez tytulu bo w wakacje reszta zdjec ;) -- krecony aparatem sonego -- i uwaga --- jesli bedziecie robic cos podobnego pamietajcie o ustatwieniu camery(aparatu) na statywie -- najwiekszy problem mialem z dopasowaniem wszystkiego do ruchu reki trzymajacej aparat :) pozdrawiam i miego ogladania :D fragment ma ok 4 Mb -- bez kompresji bo ta nastapi przy skladaniu calego materialu do kupy :) kodeki standard... kazdy windows powinien to przyswoic :) milego ogladania aczkolwiek kosmosow nie ma :P ale obadajcie sami :D http://rapidshare.de/files/13453064/Proba1.wmv.html
Napisano 17 Luty 200619 l HAHAHA - naprawde spoko tylko troche ta kulka jest "opuzniona" - jako mozecie to przesuncie ja ociupinke w czasie do przodu, ale poza tym to naprawde fajny pomysl. czekam na calosc. Peace
Napisano 17 Luty 200619 l Autor byly lekkie problemy ... bo aparat kreci 16 klatek a kula zrobiona w maxie a film jako tlo porenderowany i troszke sie to przestawialo bo render jako film mial wiecej klatek zeby plynnie to szlo :D dlatego takie roznice w czasch. Milo ze sie podoba i thx za opinie :D daje link do pierwszej produkcji(a mam ich troche na dysku), zrobionej jakies 2 lata temu. Zero efektow ale wtedy jeszcze nie wiedzialem o istnieniu maxa i wszystko troche prostackie ;) -- wlasciwie zeby rozwinac nasze hobby siadlem do maxa i tak mi juz zostalo -- dlatego w nowych produkcjach zawsze cos sie dokleja i przynajmniej czolowki sa spoko a nie pisane w paincie ;) hehehehe. Daje linka bo jak ktos chce to moze obadac :) nowsze filmy tez kiedys pokaze ale jak pomasteruje jakos bardziej fachmansko - jest juz kamera i podstawy maxa:) i pamietajcie --- grunt to dobra zabawa :D:D:D P.s --to pierwszy film i zrobiony za pomoca aparatu i windows media bo niektorzy mowia ze zeby cos nakrecic to trzeba miec sprzet... a jak widac cos glupiego mozna zrobic majac tylko checi dlatego zachecam do samodzielnej pracy -- fajna zabawa:D jakies 15 Mb i dziala wszedzie :D -----milego ogladania jesli ktos sie szarpnie na 15 Mb ----- http://rapidshare.de/files/13462419/udzalaka.WMV.html
Napisano 17 Luty 200619 l Pokaz nie jest zły, ja bym go na waszym miejscu traktował jako taki trening do animacji i filmów, bo ja bym tego filmem nie nazwał :) głównie fabuła i scenariusz, ale nie będę na tym polu się czepiał. Troche trzesię tą kamerą, ale to też ciekawy efekt ;) szkoda że film się tnie(16 klatek) a kula ładnie toczy, dobry dziwięk też macie!. A co do tej kuli to nie mogłeś jej zrobić w 16 klatkach? Pozdrawiam!
Napisano 17 Luty 200619 l hehe ;) amatorka straszna ;) ale się ubawiłem po pachy :)) kiedy "udżalaka II " ;) ?
Napisano 17 Luty 200619 l Ten 15MB filmik miszcz :D :D :D Aktorstwo, ujęcia - cel osiągnięty bo śmiechu cała kupa :D :D :D
Napisano 18 Luty 200619 l Autor spoko ze sie podoba :D Baldack - no coz :D kula ostrzejsza w porownaniu do tla bo mpg z aparatu to niestety nie jest kamera tv :D FaNTOMAS - no coz.. co do tresci to raczej sama akcja :D jak dawalem kule na 16 to jakos tak kiszkowo sie toczyla ... bo raczej widz sie skupia na niej wiec postawilem na jej plynnosc ;) krzyhhh - no amato jak nic :D ale sam jak to robilismy ubawilem sie po pachy - raczej traktowalismy to jak zabicie wolnego czasu :) - Pinki === udzlalaka pozdrowiony.... seqel jest juz w fazie projektow ... ale z nowym sprzetem -- niestety czekamy na lato bo teraz ciezko ekipe zebrac :) Tak jak mowie - "filmy" powstaja bez pomyslu -- wszystko wychodzi na zywiol -- teraz robilsmy juz produkcje ok 30 min z dialogami wczesniej napisanym i przemyslanym... te wczesniejsze to raczej taka improwizacja piwna ;) daje jeszcze dwa filmiki z tamtego okresu.. zekl bym nawet ze z tego tygodnia w ktorym powstal udzalaka :D -- w wakacje poczatek zdjec do nastepnych mini filmikow... jak macie jakies pomysly to zapodajcie :) cos sie na pewno przyda -- im glupsze tym lepsze :D http://rapidshare.de/files/13530038/zimno_juz.ASF.html - 3 MB http://rapidshare.de/files/13531485/dzekson.WMV.html - ok 20 MB milego ogladania jesli ktos sie skusi ;)
Napisano 18 Luty 200619 l Ściągnołem ten film "DŻEKSON" i muszę powiedzieć że jest niezły :), mam nadzieję, że postawicie na rozwój waszego warsztatu pracy oraz na jeszcze większy profesjonalizm, bo z tego co widzę jesteście świetnie zapowiadającą się grupą. Pozdrawiam!
Napisano 19 Luty 200619 l Autor jesli ktos ma jakies koncepcje dotyczace nagrania badz tematu takiego filmiku to niech pisze --- czasem natchnienia nie ma ;) wszelkie uwagi mile widziane:D