pecet Napisano 17 Luty 2006 Napisano 17 Luty 2006 Witam, ostatnio znalazłem zeszyt z moimi szkicami samochodów z przed 4-5 lat i postanowiłem jeden z nich zrobić w 3d, ale narazie go tylko pokolorowałem w photoshopie, tutaj prezentuje co mi wyszło (albo nie wyszło):) Prosze o jakieś sensowne komentarze, co do technicznej strony całego "tworu", bo zamierzam znowu próbować jakieś autka rysować (troche wyszedłem z wprawy) Osobiście mi się wydaje jakiś koślawy ten rysunek ale bardzo niewiem dlaczego;)
miwt Napisano 17 Luty 2006 Napisano 17 Luty 2006 a to ja bede pierwszy:)...pierwsze skoojarzenie jakie mialem to nissan skylinejesli chodzi o ogolny ksztalt...no ale wracajac do temtu design mi sie nie podoba...jest poprostu malo nowoczesny i troche nudny...osobiscie nie moje klimaty ale ja juz tak mam ze jestem jaks wymagajacy w tych sprawach=D...co do techniki to zle wykreslona jest perspektwa auto sprawia wrazenie jakby lewa czesc mialo wysunieta do przodu w stosunku do prawej...a jesli zamierzasz dalej sie w to bawic to radze poprzegladac co sie dzieje obecnie w swiecie motoryzacji gdzie to wszytko zmierza i byc poprostu czynnym widzem...podlapywac co nieco i tworzyc na podstawie tego swoje ksztalty i koncepty..tyle powodzenia zycze:)
chveti Napisano 17 Luty 2006 Napisano 17 Luty 2006 małe czepialstwo perspektywiczne lini równoległych. wszystkie są pod kątem lini maski przy szybie.
pecet Napisano 17 Luty 2006 Autor Napisano 17 Luty 2006 miwt - zamierzam poprzeglądać co się dzieje teraz w motoryzacji, jeśli chodzi o podobieństwo do skylkina to trafne:) a to co prezentuje rysowałem z 4 lata temu, od kiedy skończyłem gimnazjum przestałem czynnie interesować się projektami na kartce - jakoś bardziej wciagneło mnie 3d :) teraz ogladając miedzy innymi twoje prace postanowiłem zacząć znowu coś robić. A jeśli chodzi o te nowe kształty samochodów to one średnio mi śię podobają, i sądze że najładniejsze powstawały w latach 90, chociaż teraz też sporo ładnych powstaje, ale jak patrze niektóre projekty futurystyczne to...nie chciałbym takimi jeździć dino - no 2d, ale o co chodzi??? chveti - a jak ma być:)? sory ale się nie orientuje za bardzo w rysunku, to co umię to nauczyłem się przerysowując samochody z gazet:)
-Dino- Napisano 17 Luty 2006 Napisano 17 Luty 2006 no tak sobie rozmyślalem hehe bo przyszlo mi cos do glowy jak zobaczylem ten projekt..może jakaś inspiracja ;))))
miwt Napisano 17 Luty 2006 Napisano 17 Luty 2006 hehe no ja rozumiem ale wiesz zawsze ci sie przyda to co ci inni podpowiedza...a co do futurystycznosci to mnie tez niektore koncpety przerazaja ale zdecydowanie wiecej jest tych po ktorych szukam szczeki pod biorkiem:)
chveti Napisano 17 Luty 2006 Napisano 17 Luty 2006 chveti - a jak ma być:)? sory ale się nie orientuje za bardzo w rysunku, to co umię to nauczyłem się przerysowując samochody z gazet:) musisz dociągnąć te linie na swoim rysunku do tych czerwonych , jeśli będą równoległe perspektywa będzie ładniejsza.
pecet Napisano 21 Luty 2006 Autor Napisano 21 Luty 2006 a teraz jak wyszło? :) to troche taka lipa bo na szybko przerwie na odrabianie lekcji dlatego na kartce w kratkę :)
lolipop Napisano 26 Luty 2006 Napisano 26 Luty 2006 -pecet-to po co pokazujesz jak lipa:] -chveti-te czerwone linie tez chyba powinny miec zbieg, samochod jest mocno bokiem obrocony.
_Mich@l_ Napisano 3 Marzec 2006 Napisano 3 Marzec 2006 nie jestem specem, ale uczę się - czyżby na 2 obrazku były drobne błędy perspektywy?
Rekomendowane odpowiedzi