Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

2m2dp.th.jpg

1m0qp.th.jpg

Sans wsadził mała łazienkę to pomyślałem że i ja wsadzę..

Co do rendera to wybaczcie jakość i parę błędów. Jest to wstępna koncepcja dla jednej pani i robiona od 22 do okolo 1 w nocy więc nawet nie zdąrzyłem popoprawiać cieni (pod umywalką) Odpływu też nie ma a przycisk jest fatalny.. No ale chodzi o koncept więc: wymiary 1,35 na okolo 1,05(wymiar się zmienia bo krzywa sciana) ..Pomieszczenie jest na parterze i jest to drugi kibel w domu, służący w tej chwili jako wc dla gosci. Jest to projekt wnętrza po remoncie. Pani sobei zarzyczyła aby był prysznic, (mówiła też coś o jacuzzi ale jakoś nie dałem rady zmieścić), umywalka i kibelek i wszystko z castoramy i za małe pieniądze.

Tak więc pomyślałem, że calość trzeba potraktować jako kabinę... a kibelek jako siedzenie... Prysznic uzywany ma byc rzadko więc to chyba nie jest zły pomysł..

No nic powiedzcie co was gryzie na pierwszy rzut oka...

Ps

Pani w każdym razie zrezygnowała z remontu ;)

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ee hemm jak dla mnie troche dziwne rozwiazanie tego prysnica ...raz za blisko ubikacji i raktycznie jedna podloga z nia wiec tak srednio higienicznie i mam wrazenie ze po takim prysznicu cala lazienka by byla zalana...[hehe no wiem ze to pewnie zyczenie pani ale rozowy ...bleeee ] no i lustro... ogolnie ma sie wrazenie ze bedzie sie w nim trudno oblukac bo jest za bardzo schowane i chyba troszke za wysoko...

Napisano
  • Autor
ee hemm jak dla mnie troche dziwne rozwiazanie tego prysnica ...raz za blisko ubikacji i raktycznie jedna podloga z nia wiec tak srednio higienicznie i mam wrazenie ze po takim prysznicu cala lazienka by byla zalana...[hehe no wiem ze to pewnie zyczenie pani ale rozowy ...bleeee ] no i lustro... ogolnie ma sie wrazenie ze bedzie sie w nim trudno oblukac bo jest za bardzo schowane i chyba troszke za wysoko...

Apropos moczenia podłogi. ma to byc uzywane raz na jakis czas...

A to że wysoko to dlatego że jest tam zakryty zestaw podtynkowy. Choć może rzeczywiście 5 cm grubosci nizszej wersji duzo by nie robiło... ale to kwestia dopracowania.. moze i inną umywalkę bym wtedy wymyślił.. No ale mowie kwestia była taka że to miała byc łazienka z tego co stało w castoramie..

Napisano

o, Sans pożyczył swoje butelki?

lustro jak z akademika, grzejnik za nisko - trudno byłoby używać termostatu...

ta czerń odbijająca się w lustrze to drzwi?

hm...chyba lepiej było przekonać Inwestorkę do rezygnacji z prysznica

jak chodzi o koncept, to możesz wrzucić jakiś rzut?

lubię natomiast ten zabieg ze świetlówką we wnęce sufitowej, może dać to lustro na całej szerokości półki i do suftu, wtedy światło będzie się odbijać...

tempo niezłe ;)

Napisano
  • Autor

rzut mniej więcej tak wygląda.. zrobiłem przed chwilą więc jest niedokładny

drawing1model7zz.th.jpg

To nie sa przeciez butelki;) To sa pojemniki na mydło na zel i na szampon

Wszystko zrobiłem po uprzedniej rozmowie i paru szkicach.. Też bym tam prysznica nie robił ale założyłem że to będzie prysznic uzytkowany na jakis czas więc zrobienie odpływu (który z reszta jest juz w tej chwili w tym wnetrzu) wystarczy. a wytrzec szmatką kibel raz na jakiś czas jest tożsame z wytarciem szyby w kabinie prysznicowej. Z reszta takie rozwiązanie widziałem w hotelu za granicą ;D a kibel jako siedzisko jest wydaje mi sie calkiem spoko...Aha grzejnik jest w tej chwili także i tez na tej wysokości. Pani wolała nie zmieniać.. to czarne to drzwi ( w zasadzie ich brak) a lustro jest "wymiarowe" i do kupienia w castoramie, ale też bym je zmienił na większe i do samej góry i do krawędzi półki;) Tutaj kwestie finansowe grały rolę..

Zastanawiam się czy nie popracować jeszcze nad tym projektem bo wymiary sa dość małe a zrobienie jakiegoś całkiem funkcjonalnego rozwiązania graniczy niemal z cudem..

Aha z ciekawostek to dodam, że sa tam drzwi 60 cm! pani mi sie chwaliła że robione u stolarza na zamówienie za komuny i że nie chce ich wyrzucać...

Załuje że nie miałem przy sobie aparatu jak oglądałem stan istniejący;)

Napisano

hm...rozumiem, trudny klient

podobna sprawa drzwi też mnie ostatatnio prześladuje, nie ma na to siły

rzeczywiście, tak mi te sansowe butelki zapadły w pamięć, że już mi wszędzie majaczą przed oczami... jasne że dozowniki, przepraszam ;)

mam nadzieję, że pomimo braku realizacji, klientka rozliczyła się ze projekt

pozdrawiam...

Napisano
  • Autor

Tzn niekoniecznie :/... W zasadzie to zrobiłem to dla ćwiczenia .. te pare godzin przed snem po pracy...

Napisano

to się nie uda. to pomieszczenie jest za małe na normalny wc z umywalką a o prysznicu można pomarzyć tylko przy zastosowaniu obiektywu 15mm ;)