mandragora Napisano 1 Marzec 2006 Napisano 1 Marzec 2006 pewien czas temu chciałem wymienic sobie bios pł. głównej ale się nie udało dopiero programatorem zdołałem naprawi problem, lecz nie obyło się bez problemów, po ponownym uruchomieniu maya i wciśnnięciu klawisza f lub jakiś tam innych funkcji program zamykał się wyraźnie bez ostrzeżenia, co niemiłośieernie irytowało. Znallazłem po pewnym czasie winowajcę był nim explorator ten co odpowiada za powłokę windows. System podszas startu nie wyświetlał niczego lecz kiedy zakończyłem pracę explorer.exe i ponownie go włączyłem wszystko wróciło do normy ale nie maya, wszystko było wporządku do czasu kiedy się właśnie explorer.exe nie zwalił. Wszystko w miarę wracało do normy po reinstalacji systemu service pack 2 też był zainstalowany, wszelkie poprawki też, więc nie wiem o co chodzi. Następnie dorwałem inną wersję windows xp i wszystko działało do pewnego momętu kiedy znów maya nie wywalała się z błędem ale tym razem był pokazywany rodzaj błędu, wszystko związane było z mayą a to shared.dll a to imageui.dll i takie tam inne błędy związane z mayą ale tym razem to nie jest wina explorer.exe. Jeszcze coś jakiś czas temu zmieniałem rozmiar partycji na C następnie wszystko sformatowałem zrobiłem scandisk dla wszystkich partycji i nic żadnego błedu, a maya nie działa prawidłowo teraz mam własciwie łysego windowsa xp z podstawowymi sterownikami tak aby mniej więcej wszystko działało. Mam Maya 6.0 i 7.0.1 i dla każdej z tych wersji te same błędy, a może to bios a może klawiatura nie mogę napisac ci (wiadomo o co chodzi np nie mogę napisac Ćma bo ta pierwsza litera nie daje się napisac) Abit NF7-S v2.0 ATI Radeon 9800Pro 128 MB stery 5.13 Sempron 2200+ 1GB Ram ddr 400 ale działają na 333 dla niższych czasów (dual channel)
FaNTOMAS Napisano 1 Marzec 2006 Napisano 1 Marzec 2006 Napisz jaki dokładnie błąd wyrzucał, może screena daj
mandragora Napisano 1 Marzec 2006 Autor Napisano 1 Marzec 2006 a co tu pisać kiedy wciskam klawisz a tu mi wywala maya a co to za błąd to jest napisane w temacie
piotrek Napisano 1 Marzec 2006 Napisano 1 Marzec 2006 Może coś przestawiłeś w ustawieniach karty graficznej. Po co wymianiałeś BIOS? Coś nie działało?
mandragora Napisano 1 Marzec 2006 Autor Napisano 1 Marzec 2006 z kartą graf jest wszystko wporządku, zero problemów ale ja raczej obstawiam za tą klawiatura, wczoraj ją rozkręciłem i okazało się że są nadpalone linie na laminacie z układem to coś plastikowego i giętkiego
xeav Napisano 1 Marzec 2006 Napisano 1 Marzec 2006 lub odepnij swoją i skorzystaj z jakiejś ekranowej
mandragora Napisano 1 Marzec 2006 Autor Napisano 1 Marzec 2006 ta klawiatura służyła już około 5 lat nigdy nic takiego się nie zdażyło a pewnie dzis zajdę do kumpla i porzyczę a i tak kupuję nową za okolo 70 zł można kupić niezły produkt logitecha tą też mam logitech 104 a z tego co wiem zwykłe za 30 zł padają po roku więc moja po 5 latach to może już jej koniec
piotrek Napisano 1 Marzec 2006 Napisano 1 Marzec 2006 Dementuję plotkę, jakoby klawiatury za 30 zł padały po roku... :)
mandragora Napisano 1 Marzec 2006 Autor Napisano 1 Marzec 2006 wiesz co ja znam takich co jak grają to walą w klawiaturę i wtedy padają dośc szybko ale jeżeli ktoś potrafi o nią zadbac to coś innego
mandragora Napisano 3 Marzec 2006 Autor Napisano 3 Marzec 2006 file -f -new; // Result: ./untitled // docServer -start; // MayaLive version // Error: Cannot find procedure "mlGetRotoCacheSize". // // mental ray for Maya 7.0 // mental ray for Maya: using startup file F:/Program Files/Alias/Maya7.0/mentalray/maya.rayrc // mental ray for Maya: setup // mental ray for Maya: initialize // mental ray for Maya: using 1 license // mental ray for Maya: register extensions // mental ray Node Factory: loaded // parsing F:/Program Files/Alias/Maya7.0/mentalray/include/base.mi // generating Maya nodes... // parsing F:/Program Files/Alias/Maya7.0/mentalray/include/contour.mi // generating Maya nodes... // parsing F:/Program Files/Alias/Maya7.0/mentalray/include/paint.mi // generating Maya nodes... // parsing F:/Program Files/Alias/Maya7.0/mentalray/include/physics.mi // generating Maya nodes... // parsing F:/Program Files/Alias/Maya7.0/mentalray/include/subsurface.mi // generating Maya nodes... // mental ray for Maya: successfully registered // Error: Fur::source UI create script: (kFailure): Unexpected Internal Failure // // Error: initializePlugin function failed (Fur) // // cgfxShader 4.4 for Maya 7.0 (Nov 20 2005) // Error: Cannot find procedure "mlCreateUI". // updateRendererUI; // Error: Cannot find procedure "cpCreateUI". // updateRendererUI; to jest wyciągnięte ze script editora ale zaóważyłem coś jeszcze załączyłem sobie BitDefendera a on wyrrył mi że niekture pliki są zainfekowane Win32.Partie.B wiecie może jak to usunąć ? bo głupek atakuje głównie pliki *.exe
Rekomendowane odpowiedzi