Napisano 2 Marzec 200619 l W związku z nieroztrzygnięciem konkursu wajnert pasja tworzenia zalączam moje wypociny. Chyba nie potraktowałem tego konkursu poważnie... Oto pare renderów: Czyli jeszcze skrót opisu: Mebel sie obraca, elementy sa modułowe, a wszystko stoi na podstawie, która ma być odpowiednia pod rózne zestawienie modułów (są rózne rozmiary).
Napisano 2 Marzec 200619 l Koncepcja jak dla mnie bardzo fajna jednak jesli chodzi o polskie warunki mieszkaniowe przecietnej rodziny a do takiej byl kierowany konkurs i zreszta same meble tej firmy troche lezy. Bo wyobrazmy sobie przecietne M-3 gdzie pokoj dzienny ma raptem 18 mkw - postawi sie taki mebel na srodku i nie ma juz na nic miejsca. Wykonanie bardzo przyjemne jak zawsze zreszta :) Pozdrawiam
Napisano 2 Marzec 200619 l sam design nawet ujdzie ale jesli juz patrzec od strony przedstawienia modelu to bym miał zastrzeżęnia - lepiej by sie prezentowała ciemna wersja okleiny + chromowane elementy - sam render też pozostawia wiele do życzenia - ogólnei mam mieszane odczucia jeśli o to idzie.
Napisano 2 Marzec 200619 l najlepsze twoje jakie widzalem, w porownaniu do lazienki duzy plus a z ciekawosci, co sie stalo z konkursem ?
Napisano 2 Marzec 200619 l ciekawy i prosty pomysl a ile radosci :D i mozliwosci... 2 pierwsze rendery zdecydowanie przyciol bym do kompozycji pionowej... nie trzeba az tyle otoczenia... co do funkcjonalnosci... przeciez nie musi stac na srodku pokoju... moze byc gzies z boku... np odzielac salon od jadalni... czy takie tam generalnie jestem za :D
Napisano 3 Marzec 200619 l hmm...nawet nawet...troszke moze za kwadratowe imo...no ale jedna rzecz mnie zastanawia...bardzo podoba mi sie pomysl z przesuwaniem mebli wokol wlasnej osi...ale dla mnie na tych renderach to on nie dziala...np mebel przy samej scianie jak sie obroci?...przeciez zawadzi rogiem o sciane...po za tym wydaje mi sie ze sa za male odleglosci miedzy meblami zeby je mozna bylo bezproblemowo przesuwac wokol wlasnej osinp 3 render srodkowy mebel....po za tym pokazujesz ze mozna skrecic mebel jeden wykonujac wczesniej skret innym meblem 4 render....wedlug mnie dobrym rozwiazaniem bylo by takie gdyby kazde z osobnych elementow mozna bylo przesuwac niezaleznie od sciany i elementow wkolo...pomysl jest teraz trzeba go dopracowac...jesli przeoczylem jakis system pozwalajacy je przesuwac w normalny sposob to sorry ale zmeczenie daje mi sie dzis we znaki:D
Napisano 4 Marzec 200619 l Autor Co przesuwać? obracają sie swobodnie. mam gdzieś na rzucie obracane te elementy sie nie stykają
Napisano 4 Marzec 200619 l no o obracanie mi chodzi...jak wyszlo to good...bo rendery sprawiaja wrazenie ze sie nie zmieszcza te meble i beda tarly o siebie przy obracaniu tak jak wyzej napisalem...
Napisano 4 Marzec 200619 l Autor Zkaładam że to mebel nie do obracania w każdym razie... Aha ta wizka rzeczywiście pokazuje, ze to sie w kółko kręcie.. My bad ;) Jak obracasz w kazdym razie jeden element to on sie spokojnie kręci w kółko... jak dwa to się włacza taka blokadka która umozliwia przekręcenie tylko o tyle ie mozna (:D) ciekawe kto w to uwierzy ;)
Napisano 6 Marzec 200619 l Zgodziłbym się z przedmówcą że moduły przy obracaniu zahaczą o siębie, a ten szerszy o ścianę. Przynajmniej takie odnoszę wrażenie. To tak jak z wykonaniem szafy na równo z wysokością pomieszczenia - spróje ktoś taka szafę postawić- :).Praktycznie wykonanie takiego mebla np z płyty meblowej mogłoby być kłopotliwe z uwagi na przeniesienie całego ciężaru mebla tylko przez dolną półkę. Ale sam pomysł fajny.Pozdr
Napisano 6 Marzec 200619 l zawsze mozna uzyc ekstra wytrzymalych ultra swietny kosmicznych materialow sztucznych... ;]