Skocz do zawartości

[wzornictwo] meblościanka

Ryjas

Rekomendowane odpowiedzi

W związku z nieroztrzygnięciem konkursu wajnert pasja tworzenia zalączam moje wypociny. Chyba nie potraktowałem tego konkursu poważnie...

Oto pare renderów:

23yo.th.jpg

44xb.th.jpg

30vm2.th.jpg

66bu.th.jpg

73on.th.jpg

Czyli jeszcze skrót opisu:

Mebel sie obraca, elementy sa modułowe, a wszystko stoi na podstawie, która ma być odpowiednia pod rózne zestawienie modułów (są rózne rozmiary).

• Odpowiedzi 13
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Koncepcja jak dla mnie bardzo fajna jednak jesli chodzi o polskie warunki mieszkaniowe przecietnej rodziny a do takiej byl kierowany konkurs i zreszta same meble tej firmy troche lezy. Bo wyobrazmy sobie przecietne M-3 gdzie pokoj dzienny ma raptem 18 mkw - postawi sie taki mebel na srodku i nie ma juz na nic miejsca.

Wykonanie bardzo przyjemne jak zawsze zreszta :)

Pozdrawiam

sam design nawet ujdzie ale jesli juz patrzec od strony przedstawienia modelu to bym miał zastrzeżęnia - lepiej by sie prezentowała ciemna wersja okleiny + chromowane elementy - sam render też pozostawia wiele do życzenia - ogólnei mam mieszane odczucia jeśli o to idzie.

ciekawy i prosty pomysl a ile radosci :D i mozliwosci... 2 pierwsze rendery zdecydowanie przyciol bym do kompozycji pionowej... nie trzeba az tyle otoczenia...

co do funkcjonalnosci... przeciez nie musi stac na srodku pokoju... moze byc gzies z boku... np odzielac salon od jadalni... czy takie tam

generalnie jestem za :D

hmm...nawet nawet...troszke moze za kwadratowe imo...no ale jedna rzecz mnie zastanawia...bardzo podoba mi sie pomysl z przesuwaniem mebli wokol wlasnej osi...ale dla mnie na tych renderach to on nie dziala...np mebel przy samej scianie jak sie obroci?...przeciez zawadzi rogiem o sciane...po za tym wydaje mi sie ze sa za male odleglosci miedzy meblami zeby je mozna bylo bezproblemowo przesuwac wokol wlasnej osinp 3 render srodkowy mebel....po za tym pokazujesz ze mozna skrecic mebel jeden wykonujac wczesniej skret innym meblem 4 render....wedlug mnie dobrym rozwiazaniem bylo by takie gdyby kazde z osobnych elementow mozna bylo przesuwac niezaleznie od sciany i elementow wkolo...pomysl jest teraz trzeba go dopracowac...jesli przeoczylem jakis system pozwalajacy je przesuwac w normalny sposob to sorry ale zmeczenie daje mi sie dzis we znaki:D

Zkaładam że to mebel nie do obracania w każdym razie... Aha ta wizka rzeczywiście pokazuje, ze to sie w kółko kręcie.. My bad ;) Jak obracasz w kazdym razie jeden element to on sie spokojnie kręci w kółko... jak dwa to się włacza taka blokadka która umozliwia przekręcenie tylko o tyle ie mozna (:D) ciekawe kto w to uwierzy ;)

Zgodziłbym się z przedmówcą że moduły przy obracaniu zahaczą o siębie, a ten szerszy o ścianę. Przynajmniej takie odnoszę wrażenie. To tak jak z wykonaniem szafy na równo z wysokością pomieszczenia - spróje ktoś taka szafę postawić- :).Praktycznie wykonanie takiego mebla np z płyty meblowej mogłoby być kłopotliwe z uwagi na przeniesienie całego ciężaru mebla tylko przez dolną półkę. Ale sam pomysł fajny.Pozdr