Napisano 4 Marzec 200619 l Dopiero zacząłem bawić się w 3dsMaxie i mam pytanie: Jaki macie pomysł na wygładzanie krawędzi tego modelu?? Pytam, bo zauważyłem nieporządane wybrzuszenia na masce, których niemogę się pozbyć ręcznie...
Napisano 4 Marzec 200619 l hmm, coś mi się wydaje, ze ciężko będzie z tego uzyskać dobry model. Pokaż siatkę.
Napisano 4 Marzec 200619 l zdaje sie ze masz zły rodzaj mesh smooth (chyba classic ) sprobuj zmienic na nurms albo cuś. ten ktory masz powoduje zwielokrotnienie krawędzi i kanciastość. ale to tylko przypuszczenia
Napisano 4 Marzec 200619 l prawdopodobnie modelujesz za pomoca splineów i masz w modyfikatorze surface domyslną wartosc parametru steps w "patch topology" - 5 , zmień ja na 0 , jednoczesnie wszystkie vertexy w spline powinny byc ustawnione na corner lub wartosc parametru steps w rolecie interpolation powinna byc ustawnina na 0 - dopiero potem nadaj modyfikator meshsmooth
Napisano 4 Marzec 200619 l Autor Dzięki 3,14-ter o to mi chodziło, twoja porada jest super... OGROMNE DZIĘKI!!