Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witajcie, za tydzien mam obrone pracy dyplomowej:) mam zrobic pomocnicza prezentacje we flash ktora ulatwi mi omawianej mojej pracy (wizualki pomieszczen). Chcialabym jako przyklad pokazac jakis budynek ktory zostal wybudowany dzieki projektowi, ktory najpierw zostal zwizualizowany a dopiero potem przeniesiony w rzeczywistosc. Czy ktos zna albo wie gdzie szukac takiego czegos? to nie bedzie wykorzystywane w zadnych innych celach niz omowienie pracy dlatego nie potrzebuje do tego miec praw autorskich gdyz to tylko w celach pokazowych a potem prezentacja wraca do mnie. Moze ktos robil kiedys cos takiego i moglby mi to pokazac?

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ta w solid worksie.. Pogniecie kartke papieru i tylko skanerem 3d pojedzie... Po projekcie ;)

Napisano

rozumiem ze chodzi Ci o makiete cyfrową na podstawie ktoej wykonano budynek?

- wiec jest to bahdzo powszechne przy wszelkich dziwadlach, malo tego niemal niemozliwe bez zastosowania kompa ktory dokladnie rozrysowuje poszczegolne elementy dal wykonawcy. Przedewszystkim obniza to czas i koszty wykonastwa elementow. Np Ser Foster i jego hala muzyczna SAGE w Newcastle - Gateshead, ogórek londyński tegoz samego tworcy (Foster a wlsciie jego biuro na 99% pracuje w Microstation) Pan Gehry to nie wiem jak solid works tam u niego czy rzeczywiscie to jest jego program, ale muzeum Guggenheima w Bolbao bylo robione w Catia. Akurat do stworzenia tego budynku ie dalo rady bez kompa + GPS i masa najfikusniejszych urzedzen geodezyjnych zeby wszystkie elementy wstawic na miejsce dokladnie...