Maceo Napisano 5 Marzec 2006 Napisano 5 Marzec 2006 Założenia - mało skomplikowana strona, która ma dobrze prezentować firmę i być przy tym atrakcyjna cenowo dla zleceniodawcy, no rozumiecie. Strona w wersji nie podłączonej do CMS'a, więc nic się nie zmienia oprócz kliknięcia na Oferty pracy po prawej. Proszę o komentarze www.mateuszwojcicki.com/eus
Vorek Napisano 5 Marzec 2006 Napisano 5 Marzec 2006 miły corporate :) Estetyczny, czytelny, przyjemne kolorki. Gryzie mnie tylko ta zakładka z kontaktem, cały czas mam chęć ją zamknąć jak reklamę popup ;) Może dopasować kolorystyczne bardziej do top'u i odsunąć nieco od krawędzi okna przeglądarki ? Pozdrawiam
Lis Napisano 5 Marzec 2006 Napisano 5 Marzec 2006 Myślę że założenia zostały spełnione. Stronka przyjemna. jednak że strona wygląda jak tysiące innych. Jakby z gotowego schematu zrobione.
Drakula Napisano 5 Marzec 2006 Napisano 5 Marzec 2006 IMO typografia na topie deko do poprawy :) generalnie fajne - bardzo podoba mi sie patent z "zostaw CV" :D
Maceo Napisano 5 Marzec 2006 Autor Napisano 5 Marzec 2006 Deus: "IMO typografia na topie deko do poprawy :)" - co to znaczy? I co to znaczy "IMO"?! Lis: No bo jest tu widoczny schemat: nagłówek + trójdzielny układ. Wg. zleceniodawcy i przykładów które dostałem miało być bardziej schematycznie. Z resztą bardzo rozdziela się nagłówek od reszty, bo muszę przyznać, że zleceniodawca wybrał sobie nagłówek z innego i body z innego projektu i chciał żebym je złożył. Starałem się żeby wybrnąć z tego i żęby to jakoś zagrało razem. Vorek: całkiem w sumie mogę się z Tobą zgodzić, ale już i tak za późno na zmianę, projekt zatwierdzony w trakcie montowania do CMS'a. Dzięki za komentarze. Aż się zdziwiłem, żę w sumie są pozytywne ;)
Drakula Napisano 5 Marzec 2006 Napisano 5 Marzec 2006 jak powiedzial ledyr 8) a typografia, to poprostu tekst / czcionki. Sa wg mnie troche za duze.
Maceo Napisano 5 Marzec 2006 Autor Napisano 5 Marzec 2006 in my opinion typografia na topie deko do poprawy ? czyli poprawić typograwię w górnej części strony !? ;) ?!
Knysha Napisano 5 Marzec 2006 Napisano 5 Marzec 2006 Kontakt - denerwuje mnie jak pop-up :P, typografia w topie tez kuleje ;P no i boskie przyciski 'Wybierz...' i 'Zalacz CV' - wrzuc tam jakies .jpgi (do 'Zalacz CV') z odnosnikiem ;P
Maceo Napisano 5 Marzec 2006 Autor Napisano 5 Marzec 2006 to IYO gdzie zaczyna się góra ? - czy jest nią np. Nagłówek we Flashu ? Knysha - masz pomysł jak podmienić przyciski w type=file, żeby działy wszędzie ?!
KdeZoo Napisano 5 Marzec 2006 Napisano 5 Marzec 2006 1. Zakładka z kontaktem - jakoś to bym zmienił, chyba najlepiej jako podstornę dać i tyle. 2. Menu - fajne, ale albo zmniejsz rozmiar fonta albo daj większe odstępy między poszczególnymi buttonami. Może warto też się zastanowić nad opisem podstron któy przeskakuje poniżej - fajnie by było gdyby przesuwał się razem z tym smukłym elementem nad menu. 3. Niezbyt rozumiem zdublowane przyciski - górne menu pokrywa się z przyciskami dolnego menu. 4. Kolorystyka bardzo przyjemna, może troche przygasiłbym animowane napisy po 2-3 loopie. Przyciągają wzrok bo ruszają się dość szybko. Ale kolory dobrze dobrane do branży klienta. 5. Może warto zamknąć stronę na dole jakąś mini graficzką nawiązującą do góry. Pozdro, Kermit
Maceo Napisano 5 Marzec 2006 Autor Napisano 5 Marzec 2006 KdeZoo - dzięki za infosy, generalnie mało przejdzie tych sugestii bo projekt już zszedł. Ale komentarze są o tyle ważne dla mnie, że wiem czego nie robić/robić następnym razem. Jeżeli chodzi o zakładkę z kontaktem to tam było miejsce na login, ale klientka zmieniła w pewnym momencie typ strony i login musiałbyć wywalony, więc walnąłem tam kontakt, czyli coś co dobrze jak jest na widoku cały czas. Odstępy może przejdą, jeszcze zbiorę te komentarze może jutro i naniosę to co się da. Zdublowane przyciski to motyw taki, żę to jeszcze nie jest podłączone do CMS'a to co widzisz, i nie jest uporządkowane, tylko tyle żeby coś było. Dobry pomysł z tym przygaszeniem napisów po którymś loopie. A co do grafiki na dole, to uważam, że by to trochę przytłoczyło i zdjęło z lekkości.
dokturpotfor Napisano 5 Marzec 2006 Napisano 5 Marzec 2006 hej, jak chcesz ukryc file'a to zawsze mozesz na popupie dac male okno z tylko dwoma inputkami, browse i zalacz cv. z browsem to juz wielu sie scieralo, madre przegladarki niezbyt pozwalaja sie do niego dobrac javascriptem (nie dziala click(), np. w DOM gecko jest zupelnie wylaczony), a to ze wzgledow bezpieczenstwa (lepiej miec pewnosc ze to user kliknal w ten paskudny browse, niz pozniej miec wysyp stronek podkradajacych frajerom pliki ;) ). Tak wiec moim zdaniem, albo zaszyc go na jakiejs podstronie (zeby nie psul pierwszego wrazenia) albo na malym popupie, trzecia mozliwosc to krotki applet w javie z fileChooserem, ktory jedynie wyswietli okienko z zapytaniem o wybor pliku, a nastepnie zapisze wybrany plik do inputa na stronie, tym samym tego inputa mozna np zaszyc na niewidzialnym divie albo po prostu mu dac display:none; visibility:hidden w stylach. mam nadzieje ze nie pokrecilem :) podzielam zdanie reszty ze typografia jest nie trafiona (za duza i za cienka imho), no i ten latajacy pagorek i wyskakujace hovery na gorze tez niezbyt mi pasuja na 'corporate site'. pozdrowka
Maceo Napisano 11 Maj 2006 Autor Napisano 11 Maj 2006 www.eus.pl Strona już działa jest w sieci - dlatego tak późno, bo to dłuuuga historia. Zawiódł koleś od softu, dlatego strona kuleje technicznie - wcina ją przy małej zawartości tekstu. Jeżeli chodzi o buttony - to sorry, ale przycisku przeglądaj nie da się zmienić, tak aby był kompatybilny, a zmiana tylko częsci ich przy zostawieniu tego jednego to zły pomysł.
Rekomendowane odpowiedzi