Napisano 5 Marzec 200619 l Założenia - mało skomplikowana strona, która ma dobrze prezentować firmę i być przy tym atrakcyjna cenowo dla zleceniodawcy, no rozumiecie. Strona w wersji nie podłączonej do CMS'a, więc nic się nie zmienia oprócz kliknięcia na Oferty pracy po prawej. Proszę o komentarze www.mateuszwojcicki.com/eus
Napisano 5 Marzec 200619 l miły corporate :) Estetyczny, czytelny, przyjemne kolorki. Gryzie mnie tylko ta zakładka z kontaktem, cały czas mam chęć ją zamknąć jak reklamę popup ;) Może dopasować kolorystyczne bardziej do top'u i odsunąć nieco od krawędzi okna przeglądarki ? Pozdrawiam
Napisano 5 Marzec 200619 l Myślę że założenia zostały spełnione. Stronka przyjemna. jednak że strona wygląda jak tysiące innych. Jakby z gotowego schematu zrobione.
Napisano 5 Marzec 200619 l IMO typografia na topie deko do poprawy :) generalnie fajne - bardzo podoba mi sie patent z "zostaw CV" :D
Napisano 5 Marzec 200619 l Autor Deus: "IMO typografia na topie deko do poprawy :)" - co to znaczy? I co to znaczy "IMO"?! Lis: No bo jest tu widoczny schemat: nagłówek + trójdzielny układ. Wg. zleceniodawcy i przykładów które dostałem miało być bardziej schematycznie. Z resztą bardzo rozdziela się nagłówek od reszty, bo muszę przyznać, że zleceniodawca wybrał sobie nagłówek z innego i body z innego projektu i chciał żebym je złożył. Starałem się żeby wybrnąć z tego i żęby to jakoś zagrało razem. Vorek: całkiem w sumie mogę się z Tobą zgodzić, ale już i tak za późno na zmianę, projekt zatwierdzony w trakcie montowania do CMS'a. Dzięki za komentarze. Aż się zdziwiłem, żę w sumie są pozytywne ;)
Napisano 5 Marzec 200619 l jak powiedzial ledyr 8) a typografia, to poprostu tekst / czcionki. Sa wg mnie troche za duze.
Napisano 5 Marzec 200619 l Autor in my opinion typografia na topie deko do poprawy ? czyli poprawić typograwię w górnej części strony !? ;) ?!
Napisano 5 Marzec 200619 l Kontakt - denerwuje mnie jak pop-up :P, typografia w topie tez kuleje ;P no i boskie przyciski 'Wybierz...' i 'Zalacz CV' - wrzuc tam jakies .jpgi (do 'Zalacz CV') z odnosnikiem ;P
Napisano 5 Marzec 200619 l Autor to IYO gdzie zaczyna się góra ? - czy jest nią np. Nagłówek we Flashu ? Knysha - masz pomysł jak podmienić przyciski w type=file, żeby działy wszędzie ?!
Napisano 5 Marzec 200619 l 1. Zakładka z kontaktem - jakoś to bym zmienił, chyba najlepiej jako podstornę dać i tyle. 2. Menu - fajne, ale albo zmniejsz rozmiar fonta albo daj większe odstępy między poszczególnymi buttonami. Może warto też się zastanowić nad opisem podstron któy przeskakuje poniżej - fajnie by było gdyby przesuwał się razem z tym smukłym elementem nad menu. 3. Niezbyt rozumiem zdublowane przyciski - górne menu pokrywa się z przyciskami dolnego menu. 4. Kolorystyka bardzo przyjemna, może troche przygasiłbym animowane napisy po 2-3 loopie. Przyciągają wzrok bo ruszają się dość szybko. Ale kolory dobrze dobrane do branży klienta. 5. Może warto zamknąć stronę na dole jakąś mini graficzką nawiązującą do góry. Pozdro, Kermit
Napisano 5 Marzec 200619 l Autor KdeZoo - dzięki za infosy, generalnie mało przejdzie tych sugestii bo projekt już zszedł. Ale komentarze są o tyle ważne dla mnie, że wiem czego nie robić/robić następnym razem. Jeżeli chodzi o zakładkę z kontaktem to tam było miejsce na login, ale klientka zmieniła w pewnym momencie typ strony i login musiałbyć wywalony, więc walnąłem tam kontakt, czyli coś co dobrze jak jest na widoku cały czas. Odstępy może przejdą, jeszcze zbiorę te komentarze może jutro i naniosę to co się da. Zdublowane przyciski to motyw taki, żę to jeszcze nie jest podłączone do CMS'a to co widzisz, i nie jest uporządkowane, tylko tyle żeby coś było. Dobry pomysł z tym przygaszeniem napisów po którymś loopie. A co do grafiki na dole, to uważam, że by to trochę przytłoczyło i zdjęło z lekkości.
Napisano 5 Marzec 200619 l hej, jak chcesz ukryc file'a to zawsze mozesz na popupie dac male okno z tylko dwoma inputkami, browse i zalacz cv. z browsem to juz wielu sie scieralo, madre przegladarki niezbyt pozwalaja sie do niego dobrac javascriptem (nie dziala click(), np. w DOM gecko jest zupelnie wylaczony), a to ze wzgledow bezpieczenstwa (lepiej miec pewnosc ze to user kliknal w ten paskudny browse, niz pozniej miec wysyp stronek podkradajacych frajerom pliki ;) ). Tak wiec moim zdaniem, albo zaszyc go na jakiejs podstronie (zeby nie psul pierwszego wrazenia) albo na malym popupie, trzecia mozliwosc to krotki applet w javie z fileChooserem, ktory jedynie wyswietli okienko z zapytaniem o wybor pliku, a nastepnie zapisze wybrany plik do inputa na stronie, tym samym tego inputa mozna np zaszyc na niewidzialnym divie albo po prostu mu dac display:none; visibility:hidden w stylach. mam nadzieje ze nie pokrecilem :) podzielam zdanie reszty ze typografia jest nie trafiona (za duza i za cienka imho), no i ten latajacy pagorek i wyskakujace hovery na gorze tez niezbyt mi pasuja na 'corporate site'. pozdrowka
Napisano 11 Maj 200618 l Autor www.eus.pl Strona już działa jest w sieci - dlatego tak późno, bo to dłuuuga historia. Zawiódł koleś od softu, dlatego strona kuleje technicznie - wcina ją przy małej zawartości tekstu. Jeżeli chodzi o buttony - to sorry, ale przycisku przeglądaj nie da się zmienić, tak aby był kompatybilny, a zmiana tylko częsci ich przy zostawieniu tego jednego to zły pomysł.