Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Założenia - mało skomplikowana strona, która ma dobrze prezentować firmę i być przy tym atrakcyjna cenowo dla zleceniodawcy, no rozumiecie.

Strona w wersji nie podłączonej do CMS'a, więc nic się nie zmienia oprócz kliknięcia na Oferty pracy po prawej.

Proszę o komentarze

www.mateuszwojcicki.com/eus

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

miły corporate :) Estetyczny, czytelny, przyjemne kolorki. Gryzie mnie tylko ta zakładka z kontaktem, cały czas mam chęć ją zamknąć jak reklamę popup ;) Może dopasować kolorystyczne bardziej do top'u i odsunąć nieco od krawędzi okna przeglądarki ?

Pozdrawiam

Napisano

Myślę że założenia zostały spełnione. Stronka przyjemna. jednak że strona wygląda jak tysiące innych. Jakby z gotowego schematu zrobione.

Napisano

IMO typografia na topie deko do poprawy :)

generalnie fajne - bardzo podoba mi sie patent z "zostaw CV" :D

Napisano
  • Autor

Deus: "IMO typografia na topie deko do poprawy :)" - co to znaczy? I co to znaczy "IMO"?!

Lis: No bo jest tu widoczny schemat: nagłówek + trójdzielny układ. Wg. zleceniodawcy i przykładów które dostałem miało być bardziej schematycznie. Z resztą bardzo rozdziela się nagłówek od reszty, bo muszę przyznać, że zleceniodawca wybrał sobie nagłówek z innego i body z innego projektu i chciał żebym je złożył. Starałem się żeby wybrnąć z tego i żęby to jakoś zagrało razem.

Vorek: całkiem w sumie mogę się z Tobą zgodzić, ale już i tak za późno na zmianę, projekt zatwierdzony w trakcie montowania do CMS'a.

Dzięki za komentarze. Aż się zdziwiłem, żę w sumie są pozytywne ;)

Napisano

jak powiedzial ledyr 8)

a typografia, to poprostu tekst / czcionki. Sa wg mnie troche za duze.

Napisano
  • Autor

in my opinion typografia na topie deko do poprawy ? czyli poprawić typograwię w górnej części strony !? ;) ?!

Napisano

Kontakt - denerwuje mnie jak pop-up :P, typografia w topie tez kuleje ;P no i boskie przyciski 'Wybierz...' i 'Zalacz CV' - wrzuc tam jakies .jpgi (do 'Zalacz CV') z odnosnikiem ;P

Napisano
  • Autor

to IYO gdzie zaczyna się góra ? - czy jest nią np. Nagłówek we Flashu ?

Knysha - masz pomysł jak podmienić przyciski w type=file, żeby działy wszędzie ?!

Napisano

1. Zakładka z kontaktem - jakoś to bym zmienił, chyba najlepiej jako podstornę dać i tyle.

2. Menu - fajne, ale albo zmniejsz rozmiar fonta albo daj większe odstępy między poszczególnymi buttonami. Może warto też się zastanowić nad opisem podstron któy przeskakuje poniżej - fajnie by było gdyby przesuwał się razem z tym smukłym elementem nad menu.

3. Niezbyt rozumiem zdublowane przyciski - górne menu pokrywa się z przyciskami dolnego menu.

4. Kolorystyka bardzo przyjemna, może troche przygasiłbym animowane napisy po 2-3 loopie. Przyciągają wzrok bo ruszają się dość szybko. Ale kolory dobrze dobrane do branży klienta.

5. Może warto zamknąć stronę na dole jakąś mini graficzką nawiązującą do góry.

Pozdro, Kermit

Napisano
  • Autor

KdeZoo - dzięki za infosy, generalnie mało przejdzie tych sugestii bo projekt już zszedł. Ale komentarze są o tyle ważne dla mnie, że wiem czego nie robić/robić następnym razem.

Jeżeli chodzi o zakładkę z kontaktem to tam było miejsce na login, ale klientka zmieniła w pewnym momencie typ strony i login musiałbyć wywalony, więc walnąłem tam kontakt, czyli coś co dobrze jak jest na widoku cały czas.

Odstępy może przejdą, jeszcze zbiorę te komentarze może jutro i naniosę to co się da.

Zdublowane przyciski to motyw taki, żę to jeszcze nie jest podłączone do CMS'a to co widzisz, i nie jest uporządkowane, tylko tyle żeby coś było.

Dobry pomysł z tym przygaszeniem napisów po którymś loopie.

A co do grafiki na dole, to uważam, że by to trochę przytłoczyło i zdjęło z lekkości.

Napisano

hej,

jak chcesz ukryc file'a to zawsze mozesz na popupie dac male okno z tylko

dwoma inputkami, browse i zalacz cv. z browsem to juz wielu sie scieralo,

madre przegladarki niezbyt pozwalaja sie do niego dobrac javascriptem (nie

dziala click(), np. w DOM gecko jest zupelnie wylaczony), a to ze wzgledow

bezpieczenstwa (lepiej miec pewnosc ze to user kliknal w ten paskudny

browse, niz pozniej miec wysyp stronek podkradajacych frajerom pliki ;) ).

Tak wiec moim zdaniem, albo zaszyc go na jakiejs podstronie (zeby nie psul

pierwszego wrazenia) albo na malym popupie, trzecia mozliwosc to krotki

applet w javie z fileChooserem, ktory jedynie wyswietli okienko z zapytaniem

o wybor pliku, a nastepnie zapisze wybrany plik do inputa na stronie, tym

samym tego inputa mozna np zaszyc na niewidzialnym divie albo po prostu

mu dac display:none; visibility:hidden w stylach. mam nadzieje ze nie

pokrecilem :)

podzielam zdanie reszty ze typografia jest nie trafiona (za duza i za cienka

imho), no i ten latajacy pagorek i wyskakujace hovery na gorze tez niezbyt

mi pasuja na 'corporate site'.

pozdrowka

Napisano
  • Autor

www.eus.pl

Strona już działa jest w sieci - dlatego tak późno, bo to dłuuuga historia. Zawiódł koleś od softu, dlatego strona kuleje technicznie - wcina ją przy małej zawartości tekstu.

Jeżeli chodzi o buttony - to sorry, ale przycisku przeglądaj nie da się zmienić, tak aby był kompatybilny, a zmiana tylko częsci ich przy zostawieniu tego jednego to zły pomysł.