Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie, w czasie renderingu VRyjem z 280 mb wolnego miejsca robi mi się całkowite zero.

Tam na dysku zapisują się chyba potrzebne pliki do rendera, ale nie da się tego obejść ? , np zmieniając lokalizację tych plików tak aby zapisywały się na innym dysku?

Z góry dzięki za pomoc. Bardzo ważne to jest bo nie moge nic wyrenderowac :/

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hyhyhy :D

pamięć wirtualna. właściwości systemu > zaawansowane > wydajność > zaawansowane > zmień :D

Napisano
  • Autor

łoooo żesz Ty, działa :) dzięki :) (sprawa załatwiona w 15 min :D )

Napisano

Swoją drogą to na dysku systemowym powinno być 10% miejsca wolnego, jak ta granica zostanie przekroczona, to podobno system strasznie zwalnia.

Napisano
  • Autor

ej nie działa :/ znów robi się total minimum (3mb) wilnego miejsca, nawet pomimo wyłączenia renderu i restartu kompa :/ (jestem dopiero co po formacie)

Napisano
  • Autor

Juz wiem co to było. Przy renderingu w VRyju w oknie komunikatów pojawilo sie z 100k błędów a moze i więcej (leciały sobie w nieskończonosc). Okazało się (moze to i oczywiste ale ja o tym nie wiedziałem), że te błędy zapisują się do pliku txt w dysku C. Ten plik wazył mi ponad 2 Gb. Delete i juz po sprawie :D

Napisano

2 Gb błędów? Niezle... niektorzy cale zycie tylu nie popelnią ;)

Ale biorac pod uwage, ze czlowiek uczy sie na bledach to jestes teraz mocarz :)

Napisano

wystarczy wyłączyć okno komunikatora! i sie nie zapisze!a tak wogule ma te błendy jak iportuje rośliny w formacie Xfr...oco chodzi z tymi błędami??pozdro

Napisano
  • Autor

leander: szczerze to jednorazowo tyle błędów :D ale mocarzem i tak moge byc ;)

arch515: To ja juz wiem o co chodzi :D Ja mialem wczoraj formata, przed formatem mialem zainstalowanego plugina do importu XFrogów, po formacie juz nie. I jak otworzyłem scene z XFrogiem i chcialem ja renderować to wlasnie pojawilo się z milion bledow:) Czyli najprawdopodobniej chodzi o tengo pluga do importu. Jak wroce ze szkoły sprawdze.

Pozdro pińcet

Napisano

dzięki wielkie!! jesli nie masz plagina to moge ci wysłąc oczywiście pod 7 albo 8.pozdro

Napisano

dzięki ze podałeś ten plik txt mój miał prawie 7g .hahahah to urok tych modeli xfro.pozdr