Gość BondziaQ Napisano 7 Marzec 2006 Napisano 7 Marzec 2006 Cześć wszystkim! Z grafiką bawię się już troszke czasu (kubeczki, jajeczka, miecze świetlne, których NIKT nie chciałby oglądać ^^). Ale z maxem zacząłem się bawić dopiero niedawno. To jest pierwsza pracka w maxie. model nurms, render mental ray. Symetria kuleje, ale jak nauczyłem się radzić z tym problemem, to było juz po skończeniu tej grafiki, a już na prawde nie chciało mi się go (wilczka) dopieszczać :D. plz C&C
ASY2002 Napisano 8 Marzec 2006 Napisano 8 Marzec 2006 Co to?? Co to ma byc?? Rzyyyyyyyggggggggggg bleeeeeee (ciekawe kto LCD mi wyczysci ?? :D)!!!! Model ładny reszta lipna :P chyba łancuchy wiszą, a wilk to chyba jedna 2x kopie z mirorem?? Ale mam gadane :P Zmien materiał i zrób cos zeby ten wilk nie wyglądalł ja przecięty piłą spalinową a bedzie GIT :P Pozdr 2
ReflectVision Napisano 8 Marzec 2006 Napisano 8 Marzec 2006 a wilk to chyba jedna 2x kopie z mirorem?? nie zrozumialem
BLADE Napisano 8 Marzec 2006 Napisano 8 Marzec 2006 ja bym optowal za renderem lekko z boku. .zeby pokazac calosc....
THE MANYSH TRAFO Napisano 8 Marzec 2006 Napisano 8 Marzec 2006 BondziaQ model jest fajny i sie nie przejmuj tekstury są słabe i swiatło popracuj troszke nad tym . Co do wypowiedzi ASY2002 młoty na forum sie zdazają wiec polecam ignorowac pewnie jak zobaczy to Wielki brat to Bana dostanie ...BondziaQ witam na forum 8-)
dariusz Napisano 8 Marzec 2006 Napisano 8 Marzec 2006 ASY2002- twoja wypowiedź była conajmniej prymitywna. BondziaQ- proszę o siateczke:]
Gość bl0ndynek Napisano 8 Marzec 2006 Napisano 8 Marzec 2006 Popieram : ) Modelik fajny popracuj na materiałami i ujęciem, żeby się nie zmarnował. Do tego jakiś porządny rander bo to chyba scanline jest : ) ASY2002Wejź sobie chłopie meliske zrób, wyłącz muze usiądź w fotelu i zastanów się nad sobą : )
Gość BondziaQ Napisano 8 Marzec 2006 Napisano 8 Marzec 2006 Teksturki to rzeczywiście nic szczególnego, bo zwykłe srebro z tutka i własna zabawa z wirem (oczodoły). render - racja, słaby ale w tej pracy skupiłem się głównie na modelu. model - ten efekt 'przecięcia' to po prostu pozostałość po źle ulokowanym mirrorze dareg: siateczka będzie niebawem, jak tylko mi się łącze 'odmuli' :] Chyba wrócę do tego modelu po zaliczeniu kilku(nastu :D) dodatkowych tutoriali i zrobie przyzwoity render.
pchelka Napisano 8 Marzec 2006 Napisano 8 Marzec 2006 Ktoś się chyba o wiedźminie naczytał... :) a co do pracy to na razie mi się nie podoba , grzywa słaba, materiały też no i render niewiele pokazuje ....
Shogun 3D Napisano 9 Marzec 2006 Napisano 9 Marzec 2006 Uruchom sobie V-Raya, ja sam to zrobiłem dopiero niedawno i jakoś tak się złożyło, że jakość moich prac drastycznie skoczyła do góry, przynajmniej pod względem oświetlenia i materiałów. Scanline to porażka. Model mógłbyś dopieścić, grzywa mi przypomina kleksa, a nie grzywę. Proponuję na to nałożyć co najmniej bumpa ze śladami po odlewie i szlifowaniu (proponuję zrobić to ręcznie, jak masz zdolną łapkę, to może wyjść lepiej, niz fotomontaż), oraz pomajdrować przy jakimś displace, zeby dorobic choćby namiastkę imitacji jeśli nie sierści, to choć symbolicznych pasemek włosów. Możesz też to umieścić w bumpie, ale wówczas zmniejsz skale szarości mapy śladów odlewu i szlifowania do 30% szarości, zanim ja nalożysz na maskę sierści. Ja też lubie Wiedźmina. Ciekawe, czy on mnie lubi? Przepraszam, dopiero sie obudziłem... Pozdrawiam. :)
tweety Napisano 9 Marzec 2006 Napisano 9 Marzec 2006 BondziaQ: nie jest źle. co prawda materiały leżą, ale widać w tym pomysł. poszukaj na necie info o takich plugach jak Vray, Mental Ray, Final Render i zapoznaj się z ich materiałami, swiatłami i procesami renderingu. najelpiej zrobisz jesli przeniesiesz wilka do Wip'a i tam dokończysz dzieła. na początek poprosze wersję bez materiałów i samą siatkę :) Pozdrawiam [+] Co to?? Co to ma byc?? Rzyyyyyyyggggggggggg bleeeeeee (ciekawe kto LCD mi wyczysci ?? :D)!!!! opanuj się czasami kolego. to, że ci się nie podoba nie oznacza postowania takich pierdół. Ale mam gadane :P nie masz. umiejętność elokwentnej wypowiedzi to co innego niż takie ple ple ple :/
Master Kiełbaster Napisano 9 Marzec 2006 Napisano 9 Marzec 2006 nie jest dobrze :P oldskulowo po trosze...
pchelka Napisano 9 Marzec 2006 Napisano 9 Marzec 2006 Shogun 3D... nie wolno niedoceniać scanline jeśli musisz zrobić animke a czas ograniczony to zapewniam że v-ray odpadnie a scanline też potrafi fajnie renderowć
Derfalon Napisano 18 Marzec 2006 Napisano 18 Marzec 2006 Gdybym był na jedno oko ślepy (to co widzi tekstury) to by mi sie podobało:) Zmień teksturki i bedzie fajnie bo modelik sympatyczny:)
Rekomendowane odpowiedzi