Gość Caspik Napisano 8 Marzec 2006 Napisano 8 Marzec 2006 Wrzucam moj pazdziernikowy obraz farbami olejnym (1st raz na plotnie) 50x50. O ile dobrze pamietam zajelo mi to z 2-3h. Oczywiscie jak zwykle pion nie trzyma hehe Tak cholernie ciezko mi bylo zrobic tego zdjecie ze kolory i tak nie wygladaja tak jak powinny ;/ pozdro
miwt Napisano 8 Marzec 2006 Napisano 8 Marzec 2006 no troche powykszywiales ten most...i piony i poziomy zachiwane tak zdeczka:)...z nauturki?...czy jakies zdjecie wpadlo w lape:D
-Dino- Napisano 8 Marzec 2006 Napisano 8 Marzec 2006 jak na farby to calkiem niezle ;P ale napewno niewymiata pozdro
Carioca Napisano 8 Marzec 2006 Napisano 8 Marzec 2006 Ehhh rysunek się kłania. Zacznij od podstaw, i nie rzucaj się na zdjęcia jak zaczynasz- przede wszystkim studium z natury
Gość Caspik Napisano 8 Marzec 2006 Napisano 8 Marzec 2006 no tak Carioca ;) rysunek sie klania....Ostatnio czesto biore olowek do reki i cwicze pod katem technicznym bardziej. IMO Z kolorami i doborem barw nie jest tak fatalnie jak z perspektywa i z pionem ;). Moze pozyczycie mi :D pare rad jak z lepszym skutkiem cwiczyc rysunek a konkretnie perspektywe- bo jesli o nia chodzi to zawsze paskudnie mi ucieka ;) dzieki pozdro
leander Napisano 8 Marzec 2006 Napisano 8 Marzec 2006 No, kolorki spoko. I ten widoczny gest duzo daje.
Łukasz Misztela Napisano 8 Marzec 2006 Napisano 8 Marzec 2006 nio nawet fajny obrazeczek wyszedl:)ja bym tylko nie stosowal czerni lepiej juz kup sobie BRAZ ZIEMISTY mieszajac z RÓŻEM FIOŁKOWYM a tak to fajny olej Ci wyszedl:)
Carioca Napisano 8 Marzec 2006 Napisano 8 Marzec 2006 @Łukasz: Brąz ziemisty i róż fiołkowy?? Co to za farby, bo nie kojrzę firmy ;)
Łukasz Misztela Napisano 8 Marzec 2006 Napisano 8 Marzec 2006 fabki "GEORGIAN" polecam tuby takie jak ja mam 38ml kosztuja kolo 13 zl ale warto. Chinszczyzna jest tansza ale nie polecam:/
Carioca Napisano 8 Marzec 2006 Napisano 8 Marzec 2006 Zabawne nazwy...;) W przeważającej części firmy produkujące farby od czasów Van Eycków używają nazw typu: Umbra palona, Siena, Żółć Kadmowa itp. Dobre są też rosyjskie farby (co prawda na barwnikach nie aprobowanych przez unię ale są tanie- 5-9zł za tubę 50ml. No i Olej Art też zrobił przecenę a mają naprawdę przyzwoite farby.
Gość Caspik Napisano 8 Marzec 2006 Napisano 8 Marzec 2006 No ja na poczatek uzywam takich skromnych farbek Louv're i ASTRA. Poki co nie narzekam ;) - Najczesciej do tej pracki uzywalem farki Louv're Yellow Orchre (kij wie co to znaczy po polsku) ;) Najblizszy pseudo sklep z art plastycznymi mam 30km od domku, a taki juz nieco lepszy ok. 100 km . Zastanawiam sie czy nie zamawiac sobie art. przez neta....Ale poki co farby zostawie w spokoju ;) najpierw ostro pocwicze rysunek ;) pozdro
Vorek Napisano 8 Marzec 2006 Napisano 8 Marzec 2006 Czołem, bardzo fajne kolorki i sposób w jaki to namalowałeś. Generalnie miłe dla oka :) Pozdrawiam
Łukasz Jaskólski Napisano 9 Marzec 2006 Napisano 9 Marzec 2006 wyśmienity ten obraz, żywo malowany no i te klimatyczne kolory bardzo ładnie :)
Rekomendowane odpowiedzi