Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Wrzucam moj pazdziernikowy obraz farbami olejnym (1st raz na plotnie) 50x50. O ile dobrze pamietam zajelo mi to z 2-3h. Oczywiscie jak zwykle pion nie trzyma hehe

Tak cholernie ciezko mi bylo zrobic tego zdjecie ze kolory i tak nie wygladaja tak jak powinny ;/

londynsmall3dg.jpg

pozdro

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

no troche powykszywiales ten most...i piony i poziomy zachiwane tak zdeczka:)...z nauturki?...czy jakies zdjecie wpadlo w lape:D

Napisano

Ehhh rysunek się kłania. Zacznij od podstaw, i nie rzucaj się na zdjęcia jak zaczynasz- przede wszystkim studium z natury

Napisano

no tak Carioca ;) rysunek sie klania....Ostatnio czesto biore olowek do reki i cwicze pod katem technicznym bardziej. IMO Z kolorami i doborem barw nie jest tak fatalnie jak z perspektywa i z pionem ;). Moze pozyczycie mi :D pare rad jak z lepszym skutkiem cwiczyc rysunek a konkretnie perspektywe- bo jesli o nia chodzi to zawsze paskudnie mi ucieka ;)

dzieki

pozdro

Napisano

nio nawet fajny obrazeczek wyszedl:)ja bym tylko nie stosowal czerni lepiej juz kup sobie BRAZ ZIEMISTY mieszajac z RÓŻEM FIOŁKOWYM

a tak to fajny olej Ci wyszedl:)

Napisano

Zabawne nazwy...;) W przeważającej części firmy produkujące farby od czasów Van Eycków używają nazw typu: Umbra palona, Siena, Żółć Kadmowa itp. Dobre są też rosyjskie farby (co prawda na barwnikach nie aprobowanych przez unię ale są tanie- 5-9zł za tubę 50ml. No i Olej Art też zrobił przecenę a mają naprawdę przyzwoite farby.

Napisano

No ja na poczatek uzywam takich skromnych farbek Louv're i ASTRA. Poki co nie narzekam ;) - Najczesciej do tej pracki uzywalem farki Louv're Yellow Orchre (kij wie co to znaczy po polsku) ;) Najblizszy pseudo sklep z art plastycznymi mam 30km od domku, a taki juz nieco lepszy ok. 100 km . Zastanawiam sie czy nie zamawiac sobie art. przez neta....Ale poki co farby zostawie w spokoju ;) najpierw ostro pocwicze rysunek ;)

pozdro

Napisano

Czołem, bardzo fajne kolorki i sposób w jaki to namalowałeś. Generalnie miłe dla oka :)

Pozdrawiam