Gość karas_e28 Napisano 11 Marzec 2006 Napisano 11 Marzec 2006 Witam! Mam taki problem. Sama instalacja Softimage xsi advenced version 5.0.1 przebiega bez problemów. Schody zaczynają się podczas instalacji spmlicenseServer, mianowicie uruchamiam plik instalatora i wyskakuje komunikat "Error:protocol TCPIP is not instaled", Mam modem adsl czy to ma coś wspólnego z nim, przecież w konfiguracji mojego połączenia modemowego jest zainstalowany protokół TCP/IP? Co zrobić żeby wszystko chodziło. Proszę o pomoc
Gość karas_e28 Napisano 11 Marzec 2006 Napisano 11 Marzec 2006 Działam na lapku ma wbudowaną sieciówkę 3com, 1394 i modem.
_michal Napisano 11 Marzec 2006 Napisano 11 Marzec 2006 dodaj ręcznie sieciówkę 'Karta Microsoft Loopback'. Powinno zadziałać.
Gość karas_e28 Napisano 11 Marzec 2006 Napisano 11 Marzec 2006 Nadal nic przy instalacji wyskakuje "Setup cannot detect TCP/IP on your machine. Tcp/ip is required for FLEXIm licensing.
_michal Napisano 11 Marzec 2006 Napisano 11 Marzec 2006 To nie wiem. Ja mam FND i nie miałem tego problemu, FND nie jest zabezpieczane SPM'em.
Gość karas_e28 Napisano 11 Marzec 2006 Napisano 11 Marzec 2006 W takim razie też zaczne ściągać FND. Ale może jeszcze ktoś może pomóc.
wisnia37 Napisano 2 Kwiecień 2006 Napisano 2 Kwiecień 2006 Ja miałem podobny problem ale poprostu potwierdziłem ten błąd "tak" czy "ok" (nie pamietam) i instalacja poszła dalej bez problemu.
SansSerif Napisano 2 Kwiecień 2006 Napisano 2 Kwiecień 2006 dodaj ręcznie sieciówkę 'Karta Microsoft Loopback'. Powinno zadziałać. trzeba jeszcze zainstalowac obsługę TCP/IP we właściwościach połączenia.
Rekomendowane odpowiedzi